مراسم چهل و یکمین سالگرد شهادت شریعتی (بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی – ۲۹ خرداد ۱۳۹۷)
بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی برگزار کرد:
شریعتی و خلق حیات سیاسی
29 خرداد 1397
مراسم چهل و یکمین سالگرد شهادت شریعتی قرار بود به دعوت دو انجمن دانشگاهی،« انجمن جامعه شناسی ایران» و نیز «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» و نیز «بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی» در دانشکده علوم اجتماعی با عنوان «شریعتی و خلق حیات سیاسی»برگزار گردد. تأخیر در ارسال تقاضای مجوز و تعطیلاتی که در پی آمد و دست اندازهای اداری متأسفانه باعث شد که صدور مجوز در ساعات پایانی روز دوشنبه 28 خرداد انجام گیرد و بی تردید دیگر امکان برگزاری مراسم در سطح عمومی ناممکن بود. این نشست با حضور آقایان زید آبادی، علیرضا رجایی، سعید مدنی و سوسن شریعتی و در محضر جمعی از دوستداران و چهره های دانشگاهی و فرهنگی در بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی برگزار گردید.
شرح کامل این مراسم از این قرار است:
نشست « شریعتی، سیاست و ایران امروز» ( بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی- ۵ خرداد ۱۳۹۷)
شریعتی، سیاست و ایران امروز
روز شنبه مورخ پنجم خردادماه سال جاری (1397)، بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی میزبان میز گردی با عنوان «شریعتی، سیاست و ایران امروز» با حضور آقایان دکتر عباس منوچهری، دکتر حاتم قادری، دکتر مراد ثقفی و دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی بود. این نشست که قرار بود در دانشگاه تهران برگزار شود به دلیل مخالفت مسئولین با حضور آقایان ثقفی و قادری لغو شد و این بار در بنیاد شریعتی ممکن گردید. آنچه در ادامه میخوانید، گزارش کاملی است از این میزگرد همراه با پرسش و پاسخ.
رفرم دینی به مثابه پروژه اجتماعی آری یا نه ؟ ( بنیاد فرهنگی شریعتی – دی ماه ۱۳۹۶)
بنیاد شریعتی برگزار کرد:
رفرم دینی به مثابه پروژه اجتماعی
آری یا نه ؟
بنیاد شریعتی در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۶ نشستی تحت عنوان « رفرم دینی به مثابه پروژه اجتماعی؛ آری یا نه؟» با حضور آقایان علی قاسمی، پژوهشگر و سیاوش صفاری مدرس دانشگاه در کره جنوبی ومؤلف کتاب «فراسوی شریعتی : مدرنیته، جهان وطنی و اسلام در اندیشه سیاسی ایرانی » که به تازگی به زبان فارسی ترجمه شده است و با مدیریت سوسن شریعتی، برگزار کرد. در این نشست دو رویکرد ایجابی و انتقادی نسبت به پروژه رفرم دینی به مثابه پروژه اجتماعی در نگاه شریعتی مورد بحث سخنرانان و شرکت کنندهگان قرار گرفت. این مراسم با حضور و مشارکت آقایان جواد کاشی، عباس منوچهری، فرید خاتمی، امیر رضایی و خانم سارا شریعتی با پرسش و پاسخ به پایان رسید.
برگزاری سمپوزیوم اکنون ما و شریعتی ۲/آذرماه/۱۳۹۶
سمپوزیوم
اکنون ما و شریعتی
برگزار شد
سمپوزیوم «اکنون، ما و شریعتی» طی ۲ روز گذشته با موفقیت برگزار شد. کیفیت ارایهها بلحاظ علمی خوب بود. استقبال جمعیت از ظرفیت سالن بیشتر بود. مفهوم «نو شریعتی» همچون چشماندازی تازه، در دو سطح دانشگاهی و اجتماعی، متولد شد.
از تکتک پژوهشگرانی که طی ۹ ماه گذشته بی هیچ چشمداشتی با این طرح فرهنگی متعهد همکاری کردند (و برخی امکان ارایه در همایش را نیافتند)، و از تکتک جوانان و دانشجویانی که داوطلبانه در این مدت و در مراسم زحمت کشیدند، قدردانی میکنیم؛ خسته نباشید، دست مریزاد ! به امید استمرار پویش این «راه-کار» در ترسیم «افقی» نو پیشاروی جامعه ما، برای برونرفت از همهٔ بحرانها …
نشست معارفه با کار-گروه دانشگاهی مالزیایی در « بنياد فرهنگی شريعتي » دی/1395
نشست معارفه با کار-گروه دانشگاهی مالزیایی در « بنياد فرهنگی شريعتي »
حضور پروفسور العطاس به همراه دانشجویان جامعه شناسی مالزیایی در روز چهار شنبه دوم دی ماه 1395 در بنیاد فرهنگی شریعتی.
هشتادو سومین سالگرد تولد شریعتی (منزل شریعتی- دوم آذر ماه ۱۳۹۵)
شریعتی و تجربیات زیسته سه نسل
مکان: منزل شریعتی
زمان: ۲ آذر ۱۳۹۵
عصر روز ٢ آذر بهمناسبت زادروز دكترعلی شريعتي شماری از دوستان و دوستداران و شخصيتهاي فرهنگي و سياسي به صورت خودانگیخته و بدون برنامهریزی قبلی در منزل او جمع شدند و در فضايي صميمي یاد او را گرامی داشتند. نقش و تاثير دکترشريعتي بر زندگي دوستدارانش از منظرهاي گوناگون موضوع اصلي اين نشست دوستانه بود.
نقد و بررسی کتاب «شریعتی و هایدگر» اثر سید جواد میری ( بنیاد فرهنگی شریعتی ـ آبان ۱۳۹۵)
نقد و بررسی کتاب
«شریعتی و هایدگر»
مکان: بنیاد فرهنگی شریعتی
زمان: آبان ۱۳۹۵
به مناسبت کتاب هایدگر و شریعتی نوشته ی دکتر میری در آبان ماه ۱۳۹۵ نشستی در بنیاد شریعتی با حضور نویسنده برگزار شد. این کتاب که به تازگی توسط نشر نقد فرهنگ به تاریخ ۱۳۹۵ در قطع رقعی و در ۱۳۵صفحه به چاپ رسیده است شامل چهار فصل است که عبارتند از: ناهمزبانی و همدلی ؛ عقلانیت و علوم انسانی؛ انسان بی خود و موقعیت انسانی.اثر حاضر میکوشد که اهمیت فهم شریعتی را از هایدگر مورد توجه قرار دهد. به اعتقاد نویسنده شریعتی از نادر متفکرینی است که از مقام سوژه به هایدگر میپردازد و از این حیث ایرانی را از مقام تقلید به مقام تأمل و از موقعیت ابژه به موقعیت سوژه ارتقاع میدهد، از این رو شریعتی را در تاریخ تفکر ایرانی مهم میداند.
در این نشست که باحضور برخی از پژوهشگران، اساتید و دوستداران اندیشههای شریعتی تشکیل شده بود، نخست دکتر حسین مصباحیان، استاد فلسفه دانشگاه تهران و سپس دکتر احسان شریعتی به معرفی و نقد کتاب پرداختند.
لازم به ذکر است که هیچ یک از اصحاب رسانه در این جمع حضور نداشتند و گزارشاتی که از این نشست در رسانه های مجازی و یا سایتهای خبرگزاری ( به عنوان مثال خبرگزاری فارس ) انعکاس یافته با واسطه افراد حاضر در جلسه صورت گرفته است و گزارش این نشست زیر نظر بنیاد شریعتی نبوده است.
سی و نهمین سالگرد شهادت شریعتی ( بنياد فرهنگي شريعتی ـ ۳۰ خرداد ۱۳۹۵)
شريعتي در عصر اصلاحات
گزارش كامل سمينار شريعتی و اصلاحات در بنياد فرهنگي شريعتی
مکان: بنیاد فرهنگی شریعتی
زمان: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
سیونهمین مراسم سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی در روز، سیام خرداد ۱۳۹۵، با موضوع «شریعتی و اصلاحات»، در شرایطی در دفتر جدید بنیاد شریعتی برگزار شد که جمعیت مشتاق حاضر بسیار بیشتر از تعداد پیشبینیشده بود. صندلیها بهسرعت پر شد؛ عده ای بر روی زمین نشستند و دیگران ایستاده و از گوشه و کنار آشپزخانه و اتاقها به سخنرانان گوش سپرده بودند.
در این نشست که از ساعت 5 آغاز شد، آقایان کمال رضوی، دکتر جواد کاشی، دکتر هادی خانیکی، دکتر علیرضا رجایی و احسان شریعتی به شرح زیر سخنرانی کردند.
سی و نهمین سالگرد شهادت شریعتی ( منزل شریعتی ـ ۲۸ خرداد ۱۳۹۵)
شریعتی از خلال خاطرات
مکان: منزل شریعتی
زمان: ۲۸ خرداد ۱۳۹۵
عصر روز جمعه ۲۸ خرداد به مناسبت سیونهمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی در خانهی ایشان مراسمی با حضور جمعی از اساتید، چهرههای سیاسی و فرهنگی و تعدادی از دانشجویان برگزار شد. در این مجلسِ یادآوری و بزرگداشت، چهرههایی چون دکتر محمد ملکی، مهندس محمد توسلی، خسرو منصوریان (مدیر موسسهی رعد)، آقای روئین عطوفت، خانم طاهره طالقانی، دکتر هاشم آقاجری، آقای قدیانی، دکتر جواد کاشی، آقای حمید نوری، مهندس حامد سحابی، خانم فیروزه صابر، خانم ثریا همت آزاد (شاعر و پژوهشگر)، آقای حسن فتحی (کارگردان)، آقای بادکوبهای (شاعر) و جمعی از اعضای خانوادههای سیاسی (خانم مدنی، خانم رفیعی، خانم دارالشفاء) حضور داشتند و هر یک با ذکر خاطرهای از موقعیت شریعتی در نظام سیاسی و اجتماعی فعلی ایران و نسلهای پیاپی در پی این غیبت چهل ساله سخن گفتند.
دانشجو و جنبش دانشجویی (بنیاد فرهنگی شریعتی ـ ۱۶ آذر ۱۳۹۳)
دانشجو و جنبش دانشجویی
بنیاد فرهنگی شریعتی به مناسبت روز دانشجو مراسمی تحت عنوان «دانشجو و جنبش دانشجویی» با حضور آقایان عباس عبدی، جواد کاشی، محمدامین قانعی راد، مقصود فراستخواه و احسان شریعتی برگزار کرد.
همایشی با عنوان نسبت میان دانشجو و جنبش دانشجویی با حضور اساتید در آذرماه سال ۱۳۹۳ در بنیاد فرهنگی شریعتی برگزار شد. اساتید حاضر و عناوین سخنرانی آنها از این قرار است:
عباس عبدی «سیاسی بودن دانشجو با جنبش دانشجویی متفاوت است»
جواد کاشی «جنبش دانشجویی به مثابه تخیل رهایی بخش جامعه»
محمد امین قانعیراد «رادیکالیسم جنبش دانشجویی یک عارضه است»
مقصود فراستخواه « حیات متکثر و پویای جنبش دانشجویی »
احسان شریعتی « ضرورت بازاندیشی در نسبت دانشگاه سیاست»
این جلسه با پرسش و پاسخ میان جمع و سخنرانان پایان یافت.