با انقلاب ایران نام شریعتی در دنیا بر سر زبانها افتاد و در پی آن بدل به یکی از موضوعات قابل توجه برای متخصصین دنیای اسلام در غرب و در منطقه شد. طی این سه دهه به نامِ شریعتی همواره در ذیلِ تجربهی انقلاب ایران توجه شده است؛ گاه به عنوان یکی از نظریهپردازانِ انقلاب اسلامی و گاه به عنوان یک روشنفکرِ مذهبیِ دگراندیش.
برای گرامیداشت علی شریعتی؛ روژه گارودی ( همایش بازشناسی اندیشههای شریعتی – ۱۳۷۹)
برای گرامیداشت علی شریعتی
روژه گارودی Roger Garaudy
منبع: مجموعه مقالات همایش بازشناسی اندیشههای دکتر شریعتی
تاریخ: ۱۳۷۹
مکان: دانشگاه فردوسی مشهد
روژه گارودی نویسنده، سیاستمدار و فیلسوف فرانسوی ( ۱۹۱۳-۲۰۱۲ ) یکی از چهرههای برجسته حزب کمونیست فرانسه در دهه ۶۰ و ۷۰ است که به دلیل تغییر مواضع فکری و سیاسی متعدد خود در دهه های ۷۰، ۸۰، ۹۰ به چهره پر سر و صدایی در فرانسه تبدیل شد. او طی این سه دهه از کمونیسم به پروتستانتیسم، کاتولیسیزم و سپس اسلام گروید. یکی از دلایل معروفیت او به پرسش گرفتن گولاگ ( سرکوب مخالفین دولت کمونیست شوروی) و سپس شوا ( سرکوب یهودیان در جنگ جهانی دوم) برمی گردد. او نویسنده آثار بسیاری در حوزه فلسفه و سیاست است از جمله آثار او می توان به کتاب « اسلام و غرب»، « فلسطین سرزمین پیامهای قدسی» اشاره کرد. او در سال ۱۹۹۶ در باره مسلمان شدن خود مینویسد: « من به اسلام گرویدم بی آنکه از باورهای شخصی و تعهدات انتلکتوئلی خویش بگذرم.»
روژهگارودی در همایش بازشناسی اندیشههای دکتر شریعتی که در سال ۱۳۷۹ توسط دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با مقالهای تحت عنوان « گرامیداشت شریعتی» شرکت داشت.
Histoire et destinee- Jacques Berque (1982)
Histoire et destinee
Presentes par:Jacques Berque
Edition: Sindbad.Paris,1982
تاریخ و سرنوشت
(گزیدهای از متون شریعتی ترجمه شده به فرانسه)
مقدمه: ژاک برک
انتشارات : سندباد، پاریس ۱۹۸۲
کتاب تاریخ و سرنوشت عنوان متون برگزیده اثار شریعتی است که توسط آقای فرهاد حامد و خانم یاوری – هلن کورت در سال ۱۹۸۲ به زبان فرانسه ترجمه شده است و توسط پروفسور ژاک برک اسلام شناس شهیر فرانسوی که در سالهای ۶۰ میلادی از اساتید شریعتی بوده مقدمه خورده است. پروفسور ژاک برک در این مقدمه از شاگرد خود علی شریعتی یاد میکند که سالهای بعد یکی از چهرههای برجسته انقلاب ایران میشود.
مقدمهی تاریخ و سرنوشت به زبان فرانسه.pdf
مطالب مرتبط:
Meeting Again Differently Historical Trajectories and the Hermeneutics of Difference (۲۰۱۵)
Meeting Again Differently
Historical Trajectories and the Hermeneutics of Difference
ملاقاتی این بار متفاوت
Aditor: Abbas Manoochehri
publisher:Scolar`s press. 2015
Ali Shariati and the Future of Social Theory(۱۳۹۶-2017)
شریعتی و آینده علوم انسانی
کتاب «شریعتی و آینده علوم انسانی» چاپ انتشارات بریل در هلند محصول سمینار بین المللی است که در سال ۱۳۹۴
در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجرا شد. در آن سمینار ۹۰ مقاله به دو زبان انگلیسی و فارسی دریافت شد که بیش از ۶۵ سخنران به ارائه نظرات خویش درباره شریعتی و ابعاد گوناگون علوم انسانی پرداختند. از بین کلیه مقالات ۳۵ مقاله انگلیسی برگزیده شد و سپس پس از ۲ سال از بین این مقالات ۱۴ نویسنده و متفکر از جای جای جهان غربال شدند و کتابی با ۱۴ فصل، زیر نظر من و پروفسور داستین جی برد از اولیوت کالج میشیگان در آمریکا ویراست گردید و سرانجام در ژوئن ۲۰۱۷ آماده چاپ و در مهر ماه به بازار روانه خواهد شد. کتاب در آستانه چهلمین سالگرد دکتر علی شریعتی به چاپ رسیدهاست.
Beyond Shariati: Modernity, Cosmopolitanism and Islam in Iranian Political Thought (۲۰۱۷/۱۳۹۵)
Beyond Shariati: Modernity, Cosmopolitanism and Islam in Iranian Political Thought
فراتر از شریعتی: مدرنیته، جهانوطنی و اسلام در اندیشه سیاسی ایرانی
سیاوش صفاری
فراتر از شریعتی: مدرنیته، جهانوطنی، و اسلام در اندیشه سیاسی ایرانی (انتشارات دانشگاه کمبریج، ۲۰۱۷)، و برانداختن مدرنیته استعماری: نگاهی به جوامع مسلمان به زبان انگلیسی( کمبریج اسکالرز، ۲۰۱۷).
علی شریعتی سیرة السیاسیة: احمد حسن المعین (۱۳۹۵-2016)
Bilge Adamlar (2012)
Bilge Adamlar (2012)
بیلگه آداملار(حکیمان) نام نشریهای فکری فرهنگی است که هر سه ماه یکبار در ترکیه منشر میشود. شماره سی ام این نشریه در دهمین سال انتشار آن (اگوست ۲۰۱۲) ویژه نامهای است در ۲۶۸ صفحه که به بررسی حیات فکری دکتر علی شریعتی اختصاص یافته است. در این شماره نویسندگان بسیاری از ترکیه، اروپا و ایران در باره شریعتی نوشته اند. (بیشتر…)