Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

سخنرانی امام موسی صدر در چهلمین روز شهادت شریعتی (بیروت ـ مرداد ۱۳۵۶)

11

شریعتی و جهان چهارم

مکان: لبنان، بیروت، سالن اجتماعات عاملیه ○ زمان: مرداد ۱۳۵۶

 

برادران‌ و خواهرانِ دانشمند و بزرگوار، خواهر گرامی‌ خانم‌ دکتر شریعتی‌، برادر عزیز احسان‌، سلامُ علیکم‌ و رحمة‌ الله و برکاته‌.

چرا برای‌ دکتر شریعتی‌ جلسه‌ای‌ به‌ پا می‌کنیم‌ و یاد او را گرامی‌ می‌داریم‌؟ به‌ چه‌ سبب‌ جلسة‌ عظیمی‌ بر پا شده‌ که‌ مردان‌ و زنان‌ مبارز را در بر گرفته‌ است‌؟روحانیان‌ روشنفکر در آن‌ حاضرند و رهبران‌ فکری‌ از هر سو در آن‌ گرد آمده‌اند. من‌ هم‌اکنون‌ رئیس‌ دانشکدة‌ حقوق‌ آقای‌ دکتر محمد فرحات‌و برادر دانشمند دکتر منیر شفیق‌ و رهبران‌ فکری‌دیگررادربرابرخودمی‌بینم‌. برای‌ چه‌ در اینجا جمع‌ شده‌ایم‌ و یاد دکتر شریعتی‌ را گرامی‌. دستة‌ سوم‌ که‌ از دستة‌ اول‌ و دوم‌ قوی‌ترند، تسلیم‌ نمی‌شوند و فرارهم‌ نمی‌کنند. سعی‌ می‌کنند جامعة‌ خود را تغییر دهند و اوضاع‌ را به‌وضع‌ مساعدی‌ که‌ خود می‌خواهند تبدیل‌ کنند.

حدیثی‌ از پیغمبر اکرم‌ نقل‌ شده‌ است‌ که‌ می‌فرمایند: بیش‌ از همة‌ مردم‌ پیغمبران‌ گرفتار و ناراحت‌ اند و صدمه‌ می‌خورند. پس‌ از آنها اوصیای‌ پیغمبران‌ و سپس‌، هر کس‌ از دیگری‌ بهتر باشد زحمت‌ و رنج‌ بیشتری‌ خواهد داشت‌. این‌ حدیث‌ شریف‌ زحمت‌ کسانی‌ را که‌ تصمیم‌ می‌گیرند جامعة‌ خود را تغییر دهند، نشان‌ می‌دهد. جامعة‌ آنها ایشان‌ را راضی‌ نمی‌کند و می‌خواهند آن‌ را تغییر دهند. از آنان‌ که‌ از وضع‌ فعلی‌ جامعه‌ بهره‌برداری‌ می‌کنند عذاب‌ می‌کشند و رنج‌ می‌برند. هرچه‌ بلندپروازی‌ و افکار آنها بلندتر باشد صدمة‌ بیشتری‌ تحمل‌ می‌کنند. (بیشتر…)

شهید دکتر مفتح (روزنامه اطلاعات ـ ۱۳ اسفند ۱۳۵۷)

معلم شهید دکتر علی شریعتی از دیدگاه شهید دکتر مفتح

نظر شهید دکتر مفتح دربارهٔ شهید دکتر شریعتی
منبع: روزنامه اطلاعات
تاریخ: ۱۳ اسفند ۱۳۵۷

 

«در اینجا برای حق‌شناسی از زحمات مردی محقق، آگاه، متفکر، مرحوم دکتر علی شریعتی باید نام برد. سخنان آتشین دکتر شریعتی و نوشته‌های توانای او نقش بزرگی در بیدار کردن نسل جوان داشت و روی آوردن به اسلام، نسل جوان به اسلام گرایش پیدا کرد، مردم به اسلام راستین علاقه‌مند شدند. در مقابل اسلام دربار و درباریان، تبلیغات اسلام بشکل عالی در مملکت گسترش یافت. حوزهٔ قم بسیج شد، مردم به مساجد بعنوان پایگاه‌های انقلاب و مبارزه روی آوردند، مسائل بیان شد، رژیم رسوا شد، و در نتیجه آمادگی انقلاب در همهٔ توده بوجود آمد …»

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی (حرم حضرت معصومه ـ خرداد ۱۳۵۸)

193000012D14-11-2009H11-38-32

 

برگزاری دومین سالگرد شهادت شریعتی در صحن حضرت معصومه

منبع: روزنامه خراسان

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۵۸

بزرگداشت خاطره پرشکوه

طلاب حوزه علمیه قم طی اطلاعیه‌ای اعلام داشتند بمناسبت بزرگداشت خاطره پرشکوه سومین سالگرد شهادت متفکر بزرگ اسلامی شادروان دکتر علی شریعتی مراسمی در مدرسه فیضیه از ساعت ۶ تا ۸ روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد ماه منعقد می‌شود.

در این اطلاعیه از گروه‌های مختلف مردم دعوت شده است با شرکت در این مراسم یاد این مجاهد و متفکر بزرگ اسلامی را گرامی بدارند.


۳۰ خرداد ۱۳۵۸

به مناسبت دومین سالگرد شهادت شریعتی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۵۸ مراسم ویژه‌ای با حضور هزاران تن از گروه‌های مختلف مردم و روحانیون در قم برگزار شد. در این مراسم که از طرف حوزه علمیه قم برگزار شد ابوالحسن بنی‌صدر در باره ابعاد فکری و تلاشهای دکتر شریعتی، نقش روحانیت اصیل، دانشجویان دانشگاه به رهبری امام خمینی در اتحاد و هم بستگی جامعه سخن گفت و چند تن دیگر مقاله‌هایی در بزرگداشت شریعتی خواندند. به گزارش روزنامه خراسان «جمعیت حاضر در این مراسم در پایان رهسپار منزل امام شدند و در مسیر شعارهایی دادند از جمله: “حزب فقط حزب الله رهبر فقط روح الله”؛ “یزدی ، بنی‌صدر، قطب زاده مثلث آزاده”.»

گزارش تصویری مراسم

بازتاب مطبوعاتی مراسم:

شریعتی مکتبی نو در ایران به‌وجود آورد | آیت‌الله سید محمود طالقانی (دانشگاه تهران ـ اردیبهشت ۱۳۵۸)

شریعتی مکتبی نو در ایران به‌وجود آورد

آیت‌الله سید محمود طالقانی
منبع: مجموعه چند سخنرانی در دانشگاه تهران
تاریخ: اردیبهشت ۱۳۵۸

 

متن سخنرانی آیت‌الله طالقانی در مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی در دانشگاه تهران:

(بیشتر…)

دکتر شریعتی جستجوگری در مسیر «شدن» | آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی (دانشکده نفت آبادان ـ ۲۹ خرداد ۱۳۵۹)

دکتر شریعتی جستجوگری در مسیر «شدن»

آیت‌الله سید محمد حسینی بهشتی
مکان: دانشکده صنعت نفت آبادان
زمان: ۲۹ خرداد ۱۳۵۹

 

دکتر بهشتی در سال ۱۳۵۹ به مناسبت سومین سالگرد شریعتی در دانشکده نفت آبادان به ایراد سخنرانی می‌پردازد. این سخنرانی همراه با دو مصاحبه از وی پیرامون عقاید شریعتی، سال‌ها بعد در کتابی با عنوان «دکتر شریعتی جستجوگری در مسیر «شدن»» منتشر می‌شود. آنچه در ادامه‌ی مطلب می‌آید فایل پی‌دی‌اف متن این سخنرانی از دل کتاب مذبور است.

فایل پی‌دی‌اف سخنرانی آیت‌الله بهشتی

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی در مسجد اعظم قم (قم ـ ۲۹ خرداد ۱۳۵۹)

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی در مسجد اعظم قم

 منبع: روزنامه جمهوری اسلامی (ارگان حزب جمهوری اسلامی)

تاریخ: ۴ تیر ۱۳۵۹

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی به دعوت «مجمع بزرگداشت سومین سالگرد معلم شهید دکتر علی شریعتی» و  با دعوت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم، حزب جمهوری اسلامی دفتر قم، کانون تحقیقاتی توحید، دفتر تبلیغات اسلامی دانش آموزان قم، انجمن اسلامی معلمان، دفتر طرفداران سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی قم در این شهر برگزار می‌شود. سخنرانی اصلی این مراسم آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای و موضوع سخنرانی ایشان درباره جریان روشنفکری اسلامی در ایران است. در اطلاعیه ای به همین مناسبت مکان برپایی مراسم بزرگداشت در مسجد اعظم قم و زمان آن روزهای ۲۸ و ۲۹ خرداد قید شده است. متن اطلاعیه به شرح زیر است:

به نام الله، پروردگان شهیدان

خرداد که ماه خون است و یادآور حماسه جاودانی «یادآوران» و «تشیع سرخ» روزهای خونبار فراوانی را شاهد بوده است که از آن جمله است پانزده خرداد سرآغاز نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی بر اساس نظام امت و امامت و ۲۹ خرداد سالروز شهادت شهید شاهد دکتر علی شریعتی؛ آری ۲۹ خرداد روز شهادت شهیدی است که شهادت را دعوتی می دانست به همه عصرها و همه نسل ها که اگر می توانی بمیران و اگر نمی‌توانی بمیر و اکنون با دریغ و درود فراوان که نتوانستیم شاهد حضور آن عزیز در لاله زاران جمهوری اسلامی باشیم مراسم بزرگداشتی را روزهای ۲۸ – ۲۹ خرداد در مسجد اعظم برپا خواهیم داشت. برنامه متعاقبا به آگاهی عموم می‌رسد.

ستاد برگزاری:

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم

انجمن اسلامی دانش آموزان قم

انجمن اسلامی معلمان

کانون تحقیقاتی توحید

حزب جمهوری اسلامی دفتر قم

دفتر تبلیغات اسلامی دانش آموزان قم

دفتر طرفداران سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی قم

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی ( مشهد ـ ۲۹ خرداد ۱۳۵۹)

images

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی در سالن ورزشی سر پوشیده مهران در مشهد

منبع: روزنامه کیهان

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۵۹

مراسم سومین سالگرد شهادت شریعتی در مشهد با شرکت هزاران  نفر از اهالی مبارز و متعهد این شهر برپا شد. دراین مراسم استاد محمد تقی شریعتی، آیت الله لاهوتی و استاد علی تهرانی، به تفضیل پیرامون مبارزات شهید دکتر شریعتی سخن گفتند. آیت الله لاهوتی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: «جریان تاریخ نمی‌تواند مسیر نهضت را عوض کند و این پاسداران نهضت هستند که عامل تغییر نهضت می‌شوند. انقلاب اسلامی به پیروزی رسید ولی تا زمانی که مستضعفان گرسنه در کنار سرمایه‌داران مال اندوز باشند نمی‌توان گفت که آرمانهای انقلاب اسلامی تحقق پیدا کرده و تغییر چند نام به صورت ظاهر نمی‌تواند نمایانگر حکومت اسلامی باشند و اگر به این صورت ظاهر پایبند باشیم باید بگوییم که در دنیا انقلابات بزرگتری نیز رخ داده است. » آیت الله لاهوتی در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: « ما انقلاب را به قیمت جان خریده‌ایم و تا زنده هستیم از امام و انقلابمان حمایت خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت که این انقلاب از مسیر اصلی خود خارج شود. هر چه اختلافات بیشتر شود و تعداد چماق بدستان بیشتر شود شکست انقلاب بیشتر خواهد بود. بر اساس آمارهای که در زندانهای دژخیمان بدست آورده‌ایم بیشتر افراد دستگیر شده به جرم مطالعه کتابها و پیروی از راه دکتر شریعتی به زندان اقتاده اند و من به شما خراسانیان وارث انقلاب توصیه می‌کنم که به دقت و بدون نظر کتابهای دکتر شریعتی را بخوانند.»

سپس استاد علی تهرانی با مروری بر تاریخ اسلام و عدم معرقی اسلام در خارج گفت: « اگر مردم مکتبی بودند و خود مفاهیم مکتب را درک کردند و به دنبال آن رفتند می توان اسلام واقعی را پیاده کرد. در دوره‌های بنی امیه و بنی عباس نظام فئودالی به جایی نرسید و این به دلیلی بود که حکومت داران آن دوره‌ها مردم را از محتوای مکتب دور می داشتند.»

همچنین در این مراسم چند پیام نیز از طرف سازمانها و کانون ها قرائت شد. (بیشتر…)

ویژه‌نامه‌ی ششمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (اطلاعات ـ ۲۹ خرداد ۱۳۶۲)

 

FullSizeRender(15)

 اگر تنهاترین تنهاها شوم باز هم خدا هست

به مناسبت ششمین سالگشت شهادت دکتر شریعتی

منبع: روزنامه اطلاعات

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۶۲

ویژه نامه روزنامه اطلاعات با عنوان و مطالبی تکراری(تکرار مطالب ویژه نامه روزنامه کیهان بود ) به مناسبت ششمین سالگرد شهادت شریعتی علاوه بر ذکر و درج مواضع شخصیت های سیاسی، روحانی و فرهنگی درباره دکتر شریعتی، بخش اعظم صفحات خود را به گزینش و چاپ متونی از شریعتی در باب موضوعاتی چون: وصایت و شورا، قدرت های استکباری، مارکسیسم، ولایت، روحانیت و…  اختصاص داده است. عناوین مطالب این ویژه نامه عبارتند از:‌

نقد و بررسی پنج دیدگاه و قضاوت در باره دکتر شریعتی: بی‌نام

نقاط مثبت و منفی اثار شریعتی از دید شخصیت ها و صاحب نظران: آیت الله بهشتی، حجت الاسلام رفسنجانی، دکتر عبدالکریم سروش، مهندس میر حسین موسوی، عسگر اولادی).

نظریات دکتر شریعتی درباره مسائل و موضوعات مختلف دینی، اجتماعی: (گزیده متون شریعتی ).

شعری از طاهره صفارزاده نیز در این ویژه نامه تحت عنوان« سفر هزاره» درج شده است.

pdf.روزنامه اطلاعات ۱۳۶۲

شریعتی و راه او؛ آیت الله سید محمدجواد موسوی غروی (اصفهان ـ اردیبهشت ۱۳۵۹)

Javad_gharavi

شریعتی و راه او

علامه حکیم آیة الّله سید محمد جواد موسوی غروی

تاریخ: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۹

متن ویرایش شده خطبه نماز جمعه

متن حاضر، متن ویرایش شده خطبه نماز جمعه علامه حکیم آیت الله سید محمد جواد موسوی غروی در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۵۹ در شهر اصفهان است. آیت الله غروی از چهره های روحانی مدافع اندیشه های شریعتی از دهه ۵۰ است که پس از انقلاب نیز به دلیل مشاهده نقدها به شریعتی در خطبه نماز جمعه خود در اصفهان در سومین سالگرد شهادت دکتر شریعتی به دفاع از او پرداخت.

(بیشتر…)

شریعتی، مسلمان و متفکّر انقلابی | محمد مجتهد شبستری (روزنامه جمهوری اسلامی ـ ۱ تیر ۱۳۶۰)

شریعتی، مسلمان و متفکّر انقلابی

مصاحبه با حجت‌الاسلام محمد مجتهد شبستری نمایندهٔ شبستر در مجلس شورای اسامی
منبع: روزنامه اطلاعات
تاریخ: ۱ تیر ۱۳۶۰

 

نقش دکتر شریعتی در قیام مردم ما علیه رژیم ظالم گذشته، فوق‌العاده مهم بود. من به دو جنبه از این نقش اشاره می‌کنم. او می‌توانست تفسیری در اسلام عرضه کند که توده‌های عظیم نسل جوان بتوانند با آن تفسیر علیه رژیم ستمگر گذشته به مبارزه برخیزند.

این مطالب را محمد مجتهد شبستری در گفت و گویی با اطلاعات در مورد شریعتی اظهار داشت. به متن این گفت و گو توجه فرمائید:

(بیشتر…)