در ضرورت «امر ضروری» | علیرضا رجایی (ایران دخت ـ ۱۳۸۸)
در ضرورت «امر ضروری»
علی شریعتی، بخشی عمده از امر ضروری در سیر تاریخ ایران است
علیرضا رجایی
منبع: هفته نامه «ایران دخت»
تاریخ: ۵ دی ۱۳۸۸
شریعتی دوباره اتمیزه می شود | سوسن شریعتی (ایران دخت ـ دی ۱۳۸۸)
شریعتی دوباره اتمیزه می شود
بازچاپ آثار علی شریعتی در گفتوگو با سوسن شریعتی
سوسن شریعتی
منبع: هفته نامه «ایران دخت»
تاریخ: ۵ دی ۱۳۸۸
گزارش عبدالرضا تاجیک:
با گذشت ۳۰ از چاپ اولین مجموعه آثار دکتر علی شریعتی توسط دفتر تدوین و تنظیم مجموعه آثار او، اینک انتشار آثار این چهره مشهور تاریخ معاصر ایران توسط انتشارات «گام نو» با شکل جدیدی روانه بازار نشر شده است. کتابهای تک موضوعی که برخی از تیترهای آن برای مخاطب شریعتی در سالهای گذشته ناشناخته مانده است. این خط جدید انتشاراتی در حالی شکل گرفته است که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ که ضرورت عرضه کتابهای شریعتی یا تفکر شریعتی به شکل منسجم بوجود آمده بود، آثار او به شکل مجموعه یکی پس از دیگری تا ۳۶ جلد تا به امروز منتشر شده است.
موضوعی که سوسن شریعتی، فرزند علی شریعتی چرایی آن را چنین شرح میدهد:
رو به کدام قبله؟ | سوسن شریعتی (روزنامه اعتماد ـ دی ۱۳۸۸)
رو به کدام قبله؟
سوسن شریعتی
منبع : ضمیمهی روزنامه اعتماد
تاریخ: ۲ دی ۱۳۸۸
«…کار حسینی از نگاه شریعتی قبل از شهادت در کربلا، طراحی راه دیگری است برای مسلمانی پشتکرده به قدرت و ثروت. شهادت، بیشک نتیجه این گشودن راه دیگری است. شریعتی شهید کربلا را به مکه بر میگرداند، به نقطه عزیمت اولیهاش، شجاعت حسین در برابر قدرت زیباست و اسطورهای، اما همهی ماجرا نیست. در نیمهتمام گذاشتن حج و در اعتراض به قدرت مسلط است که حسین امکان جور دیگری دیندار بودن را برای مومن فراهم میآورد.»
بررسی کتاب حسین وارث آدم | احسان شریعتی (وبلاگ احسان شریعتی ـ دی ۱۳۸۸)
بررسی کتاب حسین وارث آدم
احسان شریعتی
منبع: وبلاگ احسان شریعتی
تاریخ: ۲۱ دی ۱۳۸۸
موضوع : مفهومِ عاشورا از دیدگاهِ شخصیتهای مختلف
این جلسه که به دعوت انجمن اسلامی دانشکدهی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، و با پیشنهاد موضوع “عاشورا و نهضت حسین از دیدگاه معلم شهید دکتر علی شریعتی”، ترتیب داده شده بود، دکتر احسان شریعتی به مفهوم عاشورا از دیدگاه شخصیتهای مختلف، و سپس به مقایسه با آراء دکتر شریعتی پرداختند. شرح این جلسه را در ذیل میخوانید:
تفکر از منظر شریعتی | محمدامین قانعی راد (دانشگاه امیر کبیر ـ آذر ۱۳۸۸)
تفکر از منظر شریعتی*
دکتر محمد امین قانعی راد
مکان: دانشگاه امیرکبیر
تاریخ: آذر ۱۳۸۸
محور بحث من بر مبنای تفکر از نظر شریعتی است یا آن چیزی که این روزها تحت عنوان مفهوم سوژه و سوبژکتیویته بیشتر مورد بحث قرار میگیرد … این سؤال تا حدی فلسفی است … ولی شریعتی این سؤال را به گونهای مطرح میکند که من اسمش را «فلسفی- جامعهشناختی» میگذارم.
زمانه شريعتی پسر سختتر است! | احسان شریعتی (روزنامه اعتماد ـ ۱۳ تیر ۱۳۸۸)
زمانه شريعتی پسر سختتر است!
احسان شریعتی
منبع: روزنامه اعتماد
تاریخ: ۱۳ تیر ۱۳۸۸
گفتگو با احسان شريعتي: اعتراضات مدنی و مردمی اخير به دو صورت مطرح شد: يكی در بخش حقوقي، که ميليونها رأیدهنده به نامزدهاي منتقد به “ساز-و-كار” اجرای انتخابات مظنون بودند. و اين مسألهای است که ضرورت اصلاح نظام انتخاباتی را برملا ساخت.
و ديگر، فراتر از حوزهی مناقشه پيرامون ارقام و آمار، اعتراض به رفتار و رويکرد مسئولان پس از اعلام نتايج بود: اينكه چرا بجای ادامه جوّ شفاف مناظرههاي تلويزيوني (بدون قضاوت در مورد شيوههای اخلاقی-حقوقی به کار رفته در منازعات) ، با استقرار فضای تيرهی نظامي-امنيتی، سانسور مطبوعات، ضرب و شتم و بازداشتها و اعترافات و..، بی وجهه و توجيه حقوقی-قانونی، مواجه میشويم که بجای اقناع و متقاعدکردن مردم موج ظنّ و اعتراض را میگسترند.
شما فقط يک مورد پروندهی جنايی-سياسی تهاجم به کوی دانشگاه را در نظر گيريد و مباحث پيرامون آن که چه مقامی مجوز ورود نيروی انتظامی و “لباس شخصیها” را صادر کرده را در مجلس بشنويد. جامعه دانشگاهی و اهل فرهنگ کشور يکصدا میپرسند: چرا هربار که بحرانی در نظام رخ میدهد، دانشگاه بايد مرغ عزا و عروسی شود؟ و مورد تاخت و تاز اراذل و اوباش قرار گيرد؟ تعريف حقوقی مقولهی “لباس شخصیها” چيست؟ و چرا و چه نوع همکاریای با نيروی رسمی نظامی و انتظامی دارند؟ مسببان اينگونه فجايع کیستند و در کجا و کی بايد شناسایی، محکوم و مجازات شوند؟