تلگرام جاما به استاد محمدتقی شریعتی بسبب حمله ناآگاهان فریب خورده به کانون نشر حقایق اسلامی در مشهد
تلگرام جاما به استاد محمدتقی شریعتی بسبب حمله ناآگاهان فریب خورده به کانون نشر حقایق اسلامی در مشهد
تاریخ: ۱ آذر ۱۳۵۹
بهنام خدا
استاد بزرگوار:
با کمال تاسف خبر یافتیم در روز عاشورا، روز پیروزی آزادی بر استبداد، عدل بر ظلم و اسلام انقلابی و راستین بر جهل و کفر و جاهلیت گروهی ناآگاه به کانون نشر حقایق اسلامی مشهد حمله برده و نسبت به ساحت مقدس آن مکان شریف اسائه ادب و هتک حرمت نمودهاند. این خبر از آنجا برای ما بیشتر دردناک بود که جمع کثیری از یاران و همفکران ما مفتخر به شاگردی آن استاد ارجمند و درک فیض از آن کانون بودهاند و برای کانون نشر حقایق اسلامی و تعلیماتی که در مدت نیم قرن در آن مکان دیدهاند اهمیت بسیاری قائلاند، بخصوص که آن کانون مقدس مهد تربیت دکتر علی شریعتی معلم شهید انقلاب است که خدمات او به عالم اسلام و تشیع و انقلاب اسلامی ایران غیرقابل تردید است.
آری از تهاجم مسلمان نمایان به پیروان اسلام راستین و مبشرین حق و حقیقت شواهد زیادی داریم که بزرگترین آنها شهادت امام حسین بن علی (ع) سرور آزادگان بدست دژخیمان حکومت یزیدی میباشد. حمله به کانون نشر حقایق اسلامی آنهم در روز عاشورا تهاجم به خیام (خاندان) خائنان عصمت و طهارت را بیاد میآورد که باز هم توسط مسلمان نماهای صدر اسلام انجام گرفته است. ما نمیتوانیم تنفر خود را از این عمل پنهان داریم. ولی هیچیک از این اقدامات که متاسفانه همانند آنرا بصورت گسترده در تمام شهرهای ایران شاهد هستیم و هدف آن ساکت کردن حقطلبان و حقگویانی است که حتی در سیاهترین روزهای رژیم استبدادی ساکت ننشستند و از آزادی و اسلام راستین دفاع کردهاند ما را نخواهد ترساند.
استاد عزیز ـ سوگند میخوریم از معیارها و اصول انقلابی اسلام که در تمام مدت عمر شریفتان بما آموختهاید دفاع نمائیم. آرزو میکنیم که خداوند بزرگ افتخار ادامه راهی که معلم شهیدمان دکتر علی شریعتی پیمود نصیبمان گرداند. هر چند دفاع از اسلام راستینی که عمری وعده آن بما داده شد و انقلاب بزرگمان برای استقرار آن بهوقوع پیوسته امروز دشمنانی آگاه پیدا کرده است ولی قسم میخوریم که برای تداوم آن جانفشانی کنیم و یک گام واپس نگذاریم و یقین داریم که باز هم از ارشادات خود، ما را بینصیب نخواهید گذارد و ما و فرزندانمان را راهنمائی خواهید فرمود.
جنبش انقلابی مردم مسلمان ایران «جاما»
استاد آقای محمدتقی شریعتی؛ مفسری بزرگ و روحی پاک | علامه شیخ جواد مغنیه (خراسان ـ ۱۳۵۸)
«آنچه مفسر بزرگ عرب علامه شیخ جواد مغنیه درباره شخصیت استاد محمدتقی شریعتی گفته است»
منبع: روزنامه خراسان
تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۵۸
استاد علامه آقای محمدتقی شریعتی استاد تفسیر در دانشکده معقول و منقول مشهد وجود مقدس و روح پاکی است که در بدن لاغری که در اثر عبادت و مجاهدت بسیار بصورت نحیفی درآمده قرار دارد. استاد کلاه بر سر میگذارد به این منظور که جوانانی را که تنها بظواهر توجه دارند گرد خود جمع کنند و کسانی را که معمم هستند از بدگوئی افرادی که متدینین را به صرف نوع لباس و ظاهر اشخاص مورد استهزا قرار میدهند در امان نگهدارد. او بزبان حال بایشان میگوید، شماها که از اهل قبا و عمامه میگریزید و بدلیل ظاهرشان از مصاحبت با آنها خودداری میکنند بیائید با هم بنشینیم لذا از گوشه و کنار گرد ایشان جمع شدهاند، استاد هم با آنها جلسات مختلفی دارندو آنان را بشریعت مقدس حضرت ختمی مرتبت آشنا میکنند و دلهاشان را نسبت به ذات پروردگار خاشع میسازند و به پرهیزکاری و پاسداری و احترام خلق مخصوصا اهل علم سفارش میکند در یک جمله باید گفت استاد شریعتی شخصیت یگانه است که در راه اعتلای دین با ابداع شیوههای نو سالیانی دراز مجاهدت ورزیده و درحقیقت نسخه منحصر بفردی است که در میان رجال علم و دین تا جائی که من اطلاع دارم ثانی ندارد. خداوند بپاس خدمات ایشان به اسلام و پیشوایان آن و علماء دین پاداشی نیک به این استاد عزیز مرحمت فرماید.
«شريعتي، پدر، پسر، تداوم يا گسست» ( روزنامه اعتماد – اردیبهشت ۱۳۸۷)
«شریعتی، پدر، پسر، تداوم یا گسست»
سوسن شریعتی
منبع: روزنامه اعتماد
تاریخ: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۷
گزارش سخنراني سوسن شريعتي در جبهه مشاركت خراسان
سوسن شريعتي در جلسه يي با عنوان «شريعتي، پدر، پسر، تداوم يا گسست» كه در دفترجبهه مشاركت ايران اسلامي منطقه خراسان رضوي در مشهد برگزارشد، خاطرنشان كرد: در خلال تجربه دوگانه محمدتقي شريعتي و دكترعلي شريعتي ميتوان نگاهي به بحث جدي و نه چندان قديمي سنت و مدرنيته و همچنين نسبت ميان ديروز و امروز داشت و از اين طريق شايد بتوان به بحث چگونگي امروزي بودن اما در عين حال نگاهي به ديروز داشتن پرداخت و اينكه چگونه ميتوان در ديروز نماند ولي در عين حال به ديروز وفادار بود.
تفسیری نو از «نوین»، احسان شریعتی ( ۱۳۸۴)
شکوفایی نوگرایان دینی در عصر تمدن ضد دین، سید محمد خاتمی (همشهری- ۱۳۷۹)
شکوفایی نوگرایان دینی در عصر تمدن ضد دین
منبع: همشهری
تاریخ: ۳ اردیبهشت ۱۳۷۹
مطلب فوق با عنوان «شکوفایی نوگرایان دینی در عصر تمدن ضد دین» که در روزنامه همشهری در سال ۷۹ به چاپ رسیده است، متن سخنرانی حجة الاسلام سید محمد خاتمی وزیر وقت وزارت ارشاد در مراسم هفتم استاد محمد تقی شریعتی در تیرماه ۱۳۶۶ تحت عنوان « استاد شریعتی، قهرمان جهاد علیه تفکر و تمدن ضد دینی» به چاپ رسیده بود.
سهیل محمودی ( خرداد ۱۳۶۶)
غزلی کوچک برای مردی بزرگ
سهیل محمودی
منبع: روزنامه کیهان
تاریخ: خرداد 1366
ستاره است و از آفاق دور میتابد
بر انجماد زمین صبور میتابد
بزرگی اش را حتی ز دور نتوان دید
ز روشنان رخش بس که نور میتابد
ز سایه سار چه غم ای دل آفتاب هنوز
بر این حقارت سرد و نمور میتابد
بیا به حضرت آن قطب آفتاب شویم
که بیدریغ بر اهل حضور میتابد
پسر کجاست ببیند که چشمهای پدر
چو مهر و ماه به راه عبور میتابد
به کنج چله نشین خدای را دیده است
از آسمان دلش نور طور میتابد
«بحثی کلی پیرامون خدمات علمی استاد محمدتقی شریعتی»؛ بینام ( خراسان – ۲۹ خرداد ۱۳۵۸)
بحثی کلی پیرامون خدمات علمی استاد جناب آقای محمدتقی شریعتی
منبع: خراسان
تاریخ: سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۵۸
حسین گرامی (۱۳۶۶)
با یاد پیر خردمند وادی درد
حسین گرامی
خرداد1366
آفتابی که مستقیم می تابد
دل دانا و بردبار توست
قامتت
به امتداد راه می ماند
و خضوع نگاهت
نزول بارانی است
که باغی از آن، قد راست می کند
و سخن که می گویی
جان را دگرگون میکنی
همنشین تو، خانه های امید
و هم آواز با تو، کوچه های پیچاپیچ
دلت
ودیعه دریاست
نهنگ سینه است
از زخم درد می غرد
و کرکسان رابطه
بر بامت
آشفته بال می گذرند
بیا ببار
بر آستانه دل ما
که تنگ حوصله ایم