آثار دکتر شریعتی چهل و یک سال است که به چاپ میرسد: به شکل رسمی، غیر رسمی؛ با نام خودش با اسامی مستعار؛ به شکل مجموعه آثار، رسالههایی کوچک و یا گزینههایی از جملات؛ و در نهایت به گونه دیجیتالی. این حضور بی وقفه و متنوع نشان از تداوم مخاطبهای او دارد؛ مخاطبی که طی چهل سال اخیر و علی رغم تنوع زمانهها و زمینهها هر بار توانسته است نسبتی با شریعتی و اندیشههایش برقرار سازد. این بخش شامل چاپهای جدید آثار قدیم شریعتی است.
چاپ دوم « برسد به دست پوران عزیزم …»؛ دکتر علی شریعتی ( انتشارات آبان ـ ۱۳۹۵)
برسد به دست پوران عزیزم …
نویسنده؛ دکتر شریعتی، تهران نشر آبان و دید، چاپ دوم ۱۳۹۵، قطع رقعی، صفحه۱۴۸
برسد به دست پوران عزیزم …؛علی شریعتی (بهار ۱۳۹۵)
برسد به دست پوران عزیزم … (۱۳۳۸،۱۳۳۹)
نویسنده: علی شریعتی؛ تهران نشر کتاب آبان و نشر دید، چاپ اول ۱۳۹۵، قطع رقعی ۱۴۷ صفحه
چاپ مصور «دوستداشتن از عشق برتر است»؛ دکتر علی شریعتی (نشر شمشاد ـ ۱۳۹۶)
دوست داشتن از عشق برتر است
تصویر ساز: فرهاد آرام ، طراح گرافیک: فواد آرام، مشهد نشر شمشاد، چاپ اول ۱۳۹۶، رقعی ۹۲ صفحه، مصور
چاپ مصور و دو زبانه «گیاهشناسی»؛ دکتر علی شریعتی (انتشارات قلم ـ ۱۳۹۵)
گیاهشناسی
تصویرگر و طراح گرافیک: شادی تاکی، مترجم: سید امیر مهدی شبیرینژاد، تهران، نشر قلم ، چاپ اول ۱۳۹۵، رقعی ۵۶ص، مصور
چاپ مصور و دو زبانه «یک جلوش تا بینهایت صفرها!»؛ دکتر علی شریعتی (انتشارات زرین و سیمین ـ ۱۳۹۱)
یک جلوش تا بینهایت صفرها!
تصویرگر: مهنوش مشیری، ترجمه انگلیسی: محمد امینی، تهران، انتشارات زرین و سیمین ( از مجموعه کتابهای همراه با جبرئیل)، چاپ اول ۱۳۹۱، ۳۰ و 34ص، ۲۴ ×۳۴س م . تیراژ۳۰۰۰
رسالههای کوچک (انتشارات مهرصفا ـ ۱۳۹۰)
رسالههای کوچک
از سال ۱۳۹۰، برخی از انتشارات در شهرستان ها مبادرت به چاپ آثار شریعتی به شکل رساله های کوچک و با عناوین اولیه کردند. انتشارات مهر صفا در شهر مشهد کتاب کویر را که مجموعه مقالاتی است از شریعتی با تفکیک عناوین و به شکل رساله هایی کوچک به چاپ رسانده است. «تراژدی الهی»، «معبد»، «دوست داشتن از عشق برتر است» از جمله عناوین مقالات کتاب کویر است که توسط این اتشارات در قطع کوچک درآمده است.
کویریات، اجتماعیات، اسلامیات از خلال آثار (انتشارات گام نو ـ ۱۳۸۷)
کویریات، اجتماعیات، اسلامیات از خلال آثار
انتشارات گام نو، تاریخ تولید: ۱۳۸۷
با گذشت ۳۰ سال از چاپ اولین مجموعه آثار دکتر علی شریعتی توسط دفتر تدوین و تنظیم مجموعه آثار او، اینک انتشار آثار این چهره مشهور تاریخ معاصر ایران توسط انتشارات «گام نو» با شکل جدیدی روانه بازار نشر شده است. کتابهای تک موضوعی که برخی از تیترهای آن برای مخاطب شریعتی در سالهای گذشته ناشناخته مانده است. این خط جدید انتشاراتی در حالی شکل گرفته است که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ که ضرورت عرضه کتابهای شریعتی یا تفکر شریعتی به شکل منسجم بوجود آمده بود، آثار او به شکل مجموعه یکی پس از دیگری تا ۳۶ جلد تا به امروز منتشر شده است.
پیامکهای دکتر علی شریعتی ( انتشارات امید مهر ـ ۱۳۸۷)
پیامکهای دکتر علی شریعتی
از سال های پایانی ۱۳۸۷ جملات شریعتی حضور پر رنگی در پیامک های تلفنی پیدا کرده است. این حضور که در بسیاری اوقات رنگ و بوی شایعه دارد و جملات منسوب به شریعتی هستند خود موجب شکل دادن به کتاب هایی شده که نام سخنان برگزیده را بر خود گذاشته اند و با تیراژهای وسیع و متعدد به چاپ میرسند. کتاب «پیامک های دکتر شریعتی» که در مشهد و از سوی انتشارات امید مهر و در شمارگان ۳۰۰۰ برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ به چاپ رسیده در فاصلهای دو ساله به چاپ هفتم رسیده است.
کتابهای جیبی (انتشارات چاپخش و بنیاد فرهنگی شریعتی ـ ۱۳۸۵)
کتابهای جیبی
انتشارات چاپخش که از سال های شصت چاپ برخی از مجموعه آثار را بر عهده داشته است، از دهه هشتاد در همکاری با بنیاد فرهنگی شریعتی برخی از این آثار را در قطع جیبی و به شکل تک عنوان و با همان عناوین اولیه در دستور کار خود قرار داد. استقبال نسل جدید از آثار شریعتی و پنهان ماندن بسیاری از این عناوین در ذیل عنوانهای کلی مجموعه آثار ضرورت چاپ دوباره آثار به شکل اولیه را موجب میشد. اولین عنوان به چاپ رسیده از سوی ابن انتشارات «یک جلوش تا بی نهایت صفرها» است که در سال ۱۳۸۴ در تیراژ ۳۱۰۰ نسخه به بازار رفته است.
دفترهای خاکستری ـ دفترهای سبز (انتشارات نگاه امروز و حکایت نوین قلم ـ ۱۳۸۵)
دفترهای خاکستری ـ دفترهای سبز
از سال های پایانی دهه هشتاد آثار شریعتی به شکل جملات برگزیده و موضوعی و با تیراژهای وسیع به بازار رفته است. استقبال گسترده از این نوع آثار بی تردید نشان دهنده شکل گیری نسبت های جدیدی است که مخاطبین تازه با متفکرین خود برقرار می کنند و در عین حال سطح سلیقه، حوصله و حساسیت های خوانندگان این آثار را هم نشان می دهد. «کویریات»، «اجتماعیات»،«اسلامیات» و نیز موضوعاتی چون« احساس»، «ایمان»، «اندیشه» از جمله طبقه بندی هایی است که جملات برگزیده را شامل می شوند. انتشارات نگاه امروز و حکایت قلم نوین از سال 1385 به همت محمدرضا حاج بابایی ابتکار این چاپ ها را بر عهده داشته است.