در این بخش نمونههایی از دست نوشتههای شریعتی در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. این دست خطها میتوانند جلوهای از ذهن و روان نویسنده باشند و رابطهای صمیمیتر با او را برای خوانندهاش فراهم سازند.شریعتی قبل از هر چیز خود را نویسنده میداند و رابطهاش را با قلم و کاغذ بارها موضوع نوشتن قرار داده است.یکی از ویژگیهای این نوشتهها این است که به ندرت خط خوردگی دارند و هیچگاه پاکنویس نشده اند.
دستنوشتهی نامهای در دوران کودکی (۱۳۲۱ـ۱۳۲۰)
دستنوشتهی نامهای در دوران کودکی
شریعتی این نامه را در سنین هشت یا نه سالگی به عموی خود در مزینان نوشته است.
دستنوشتهی «درسی از دستور زبان!» (اواخر دهه ۴۰)
دستنوشتهی «مصدرهای خوب و ارجمند و بهدردخور زندگی یک روح»
چند طرح از شریعتی (تاریخ تقریبی: ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۰)
چند طرح از شریعتی
طراحیهای شریعتی در حاشیهی دفاتر دستنویس کتابهای کویر و گفتوگوهای تنهایی
گفتگوهای تنهایی (سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۹)
دستنوشته بخشی از گفتگوهای تنهایی
زمان نگارش دستنوشته حاضر به سالهای ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۹ مربوط است. این دستنوشته در کتاب گفتگوهای تنهایی (مجموعه آثار ۳۳) منتشر شده است.
دستنوشتهی عبرتی و حکایتی ـ درباره روزنامه توفیق (۱۲ بهمن ۱۳۴۸)
دستنوشتهی عبرتی و حکایتی
«عبرتی و حکایتی» به مناسبت بسته شدن روزنامه توفیق در سال ۱۲ بهمن ۱۳۴۸ نوشته شده است و به نقش طنز در جوامع دیکتاتوری میپردازد.
شریعتی و ماجرای طرح جلد کتاب حج (سال تقریبی: ۱۳۵۰)
شریعتی و ماجرای طرح جلد کتاب حج
کتاب حج در سال ۴۹ ـ ۵۰ و به دنبال دومین سفر شریعتی به مکه تنظیم شده و توسط حسینیه ارشادبرای اولین بار در سال ۵۰ به چاپ می رسد. شریعتی در چاپ بعدی این کتاب تصحیحاتی انجام داده و عنوان کتاب را به «تحلیلی از مناسک حج» تغییر داده است. (از جمله عناوین فصلها) فصل هایی که توسط شریعتی به چاپ بعدی افزوده شده است عبارتند از:
دستنوشتهی بازگشت به خویش (تاریخ تقریبی: ۱۳۵۰ـ۱۳۵۱)
بازگشت به خویش
این اثر متنی است مکتوب که تاریخ دقیق نگارش آن در دست نیست هر چند با توجه به مضامین مشترکی که با دروس دانشگاه مشهد دارد، زمان تقریبی نگارش آن در فاصلهی بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۱ برآورد میشود. لازم به ذکر است این متن یکی از مقالاتی است که بدون اجازهی شریعتی در سال ۱۳۵۵ توسط روزنامه کیهان منتشر شده است و پیش از آن که برای اولین بار در مجموعه آثار ۲۷ (بازشناسی هویت ایرانی ـ اسلامی، ۱۳۶۱) منتشر شود بارها در شکلهای مختلف به بازار کتاب راه مییابد.
دستنوشتهی شریعتی در پشت کارتپستال نگهبان بند کمیته مشترک (۱۳۵۲)
آیا این غنچه باز میشود؟
سالها پس از انقلاب این کارت پستال در اختیار خانواده شریعتی قرار گرفته است. تاریخِ نوشته شدنِ این کارت اسفندماه ۱۳۵۲ است. علاوه بر کارت پستال، مشروحِ خاطرهی این سرباز نگهبان از علی شریعتی نیز ضمیمه شده است. (بیشتر…)