انتشارات مستقل (چاپ اول، ۱۳۳۴ تا ۱۳۴۹)
علی شریعتی قبل از آغاز فعالیت های خود در حسینیه ارشاد و چاپ آثارش توسط انتشارات این موسسه، چند اثر را در دهه سی و چهل توسط ناشرین مستقل همچون انتشارات طوس در مشهد و شرکت سهامی انتشار به چاپ رسانده است. این کتابها که شامل چهار ترجمه و سه تالیف است عبارتند از:
نمونههای عالی اخلاقی در اسلام است نه در بحمدون (محمدحسین آل کاشفالعظاء، ۱۳۳۳)
ابوذر (جوده السحار، ۱۳۳۴)
نیایش (الکسیس کارل، ۱۳۳۹)
سلمان پاک (ماسینیون، ۱۳۴۶)
در نقد و ادب (مندور، ۱۳۴۹)
راهنمای خراسان (۱۳۴۵)
اسلام شناسی تاریخی (۱۳۴۷)
کویر (۱۳۴۹)
نمونههای عالی اخلاقی در اسلام است نه در بحمدون
چاپ اول: ۱۳۳۳
این کتاب که پاسخ نامهای از سوی «محمدحسین آل کاشفالعظاء» در محکومیت امپریالیسم است، توسط شریعتی ترجمه و در سال ۱۳۳۳ منتشر میشود. این کتابها در چاپهای بعدی با تغییراتی از جمله ترجمهی الحاقات چاپ دوم کتاب اصلی و نیز توضیحات و پیوستهایی که توسط ویراستار افزوده شدهاند، منتشر شده است.
ابوذر
چاپ اول: ۱۳۳۴
شریعتی کتاب ابوذر، اثر جوده السحار را در سال ۱۳۳۴ از عربی و تحت عنوان خداپرست سوسیالیست ترجمه می کند. این کتاب در سال ۱۳۴۹ توسط رضا دانشور دستمایهی خلق نمایشنامه «بار دیگر ابوذر» قرار میگیرد که برای اولین بار در سالن تئاتر دانشکده ادبیات مشهد به روی صحنه میرود.
نیایش
نویسنده: الکسیس کارل، ترجمهی علی شریعتی، چاپ اول: ۱۳۳۹، مشهد: انجمن اسلامی دانشجویان مشهد.
شریعتی کتاب نیایش را در سال اول اقامت و تحصیل در فرانسه (۱۳۳۸) ترجمه کرده و به ایران ارسال میکند. این کتاب که ترجمهی اثری از الکسیس کارل است توسط انجمن اسلامی دانشجویان مشهد در سال ۱۳۳۹ به چاپ میرسد.
نویسنده: الکسیس کارل، ترجمهی علی شریعتی، تهران: شرکت سهامی انتشار، چاپ دوم: ۱۳۴۶
۷ سال پس از انتشار اولین چاپ کتاب «نیایش» توسط انجمن اسلامی دانشجویان مشهد، این اثر در تهران و توسط شرکت سهامی انتشار تجدید چاپ میشود و مقدمهی این چاپ متنیست از مهندس مهدی بازرگان.
راهنمای خراسان
عکاس: اسد بهروزان، چاپ اول: ۱۳۴۵، سازمان جلب سیاحان، ۲۵۵ صفحه
کتاب راهنمای خراسان به تاریخ ۱۳۴۵ در قطع جیبی توسط سازمان جلب سیاحان منتشر میشود.
در نقد و ادب
نویسنده: محمد مندور، ترجمهی علی شریعتی، چاپ اول، ۱۳۴۹
«در نقد و ادب» کتابی است از نویسنده مصری -دکتر مَندور- که به توصیهی دکتر فیاض، استاد راهنمای دکتر شریعتی، شریعتی آن را در سال آخر دورهی لیسانس (۱۳۳۷) در دانشکدهی ادبیات دانشگاه مشهد به عنوان پایاننامه از زبان عربی به فارسی ترجمه کرده است. ده سال بعد در سال ۱۳۴۶ پس از بازگشت از فرانسه، شریعتی تصمیم به چاپ این کتاب میگیرد و مقدمهی دوم را به این منظور مینویسد اما چاپ آن به تعویق میافتد. مقدمهی سوم را دکتر شریعتی به هنگام انتشار آن در سال ۱۳۴۹ ـ با تیراژ دو هزار نسخه، «با سرمایهی مؤلف» و با مقدمهی دکتر غلامحسین یوسفی ـ به کتاب افزوده است. این مقدمه ، کمی بعد در کتاب کویر نیز تحت عنوان «خداگونهای در تبعید»به چاپ می رسد. شریعتی خود این متن را در پایان درس سوم روخوانی می کند.
اسلامشناسی
چاپ اول: دی ۱۳۴۷، مشهد: چاپخانه طوس
کتاب «اسلامشناسی» در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۴۷ در چاپخانه طوس مشهد در تیراژ دو هزار به چاپ می رسد. بخش اعظم این کتاب ۶۲۷ صفحه ای دروس شریعتی در دانشکده ادبیات مشهد است که توسط دانشجویان ضبط می شده و به تمامی توسط شریعتی ویراستاری دوباره شده است. «سیمای محمد» تنها متن نوشته شده این مجموعه است که در کتاب «محمد خاتم پیامبران» قبل از این مجموعه به چاپ رسیده بوده است. شریعتی این کتاب را تقدیم می کند به:
«کسانی که خود کاری نمی کنند و از اینکه دیگری کاری کند آزرده می شوند».
کویر
چاپ اول: ۱۳۴۹، مشهد: چاپخانه طوس، ۲۰۰۰ نسخه
کتاب کویر در آخرین ماههای سال ۱۳۴۸ تکمیل و به چاپخانه طوس مشهد ارائه شده و در سال ۱۳۴۹ با نظارت خود شریعتی در این چاپخانه منتشر میشود.