Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages


شریعتی به روایت اسناد ساواک | انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۸)

شریعتی به روایت اسناد ساواک

شریعتی به روایت اسناد ساواک ( سه جلد)؛ تهران مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ اول ۱۳۷۸، سه جلد وزیری

مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال 1378، مجموعه اسناد ساواک در باره شریعتی را در سه جلد و با نام “شریعتی به روایت اسناد ساواک” به چاپ رساند. چاپ گزینشی برخی از اسناد ساواک در باره شریعتی در” فصلنامه “تخصصی در حوزه تاریخ پژوهی ایران معاصر 15 خرداد با مدیر مسئولی سید حمید روحانی و سردبیری مظفر نامدار در سال 1373، واکنش منفی بسیاری را در میان سیاستمداران و اهالی فرهنگ به دنبال داشت. فصلنامه 15 خرداد با چاپ گزینشی اسناد مربوط به شریعتی، او را همکار ساواک در پروژه “روحانیت ستیزی” نظام شاهنشاهی معرفی کرده بود و سید حمید روحانی که در آن زمان علاوخ بر مدیر مسئولی این فصلنامه، مسئولیت مرکز اسناد انقلاب اسلامی را نیز به عهده داشت(تا سال 1376) متهم به سوء استفاده از موقعیت خود برای  افشاگری های مغرضانه شد. از همین رو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چند سال بعد و این بار با مدیریت روح الله حسینیان  به چاپ تمامی اسناد مربوط به شریعتی اقدام کرد با این توضیح  که:

“مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای وظیفه خود مبنی بر ارائه تصویر شخصیت های معاصر-آنگونه که هستند و از اسناد آشکار و محرمانه استنباط می شود- هر چند خود را محق می داند تا شخصیت سیاسی وی را مورد قضاوت قرار دهد اما تنها به انتشار مجموع اسناد ساواک در مورد او اقدام نموده است. از آنجا که شخصیت دکتر علی شریعتی در حوزه عمل و اندیشه موضوع مناقشه جدی میان موافقین و مخالفین بوده است، مرکز اسناد سعی نموده ضمن رعایت بی طرفی ، به نشر این اسناد اقدام نماید و در این رهگذر قضاوت را به محققین واگذار کند تا شاید از عینیت اسناد نقبی به واقعیت زنند و به حقیقت قضاوت نزدیک شوند.”

این اسناد زندگی سیاسی علی شریعتی را از دهه سی تا یک سال پس از مرگش در بر می گیرد، به عبارتی نشان می دهد که او تقریبا همه عمر موجودی بوده است “تحت تعقیب”!!

 

photo_2017-12-24_15-41-58



≡   برچسب‌ها
نویسنده : اپراتور سایت تاریخ ارسال : دسامبر 24, 2017 2005 بازدید       [facebook]