کتاب «تاریخ نگاری دکتر علی شریعتی» اثر حجت فلاح توتکار توسط انتشارات صمدیه منتشر شد. (پاییز ۱۳۹۶)
تاریخ نگاری دکتر علی شریعتی
نویسنده: حجت فلاح توتکار، انتشارات : صمدیه، چاپ اول: پاییز۹۶، ۳۰۱ صفحه
«تاریخ نگاری دکتر علی شریعتی» نام کتابی است که حجت فلاح توتاکار، در پاییز ۱۳۹۶ از سوی انتشارات صمدیه روانه بازار کتاب کرده است. حجت فلاح توتکار عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین و صاحب تألیفاتی چون «اصناف از انقلاب مشروطیت تا انقراض قاجاریه»و کتاب «زندگی اثار و اندیشه های تاریخ نگارانه دکتر عبدالهادی حائری» و تخصص اصلی او تاریخ معاصر ایران است.
…و دوباره شریعتی، نام پروندهای است که روزنامه «شهر آرا» در آن به نقش خانواده شریعتی در تحولات سیاسی و اجتماعی مشهد(نوروز ۱۳۹۷)
…و دوباره شریعتی
پروندهای در باره نقش خانواده شریعتی در تحولات سیاسی و اجتماعی مشهد
سالنامه نوروزی روزنامه فرهنگی- اجتماعی شهر آرا چاپ مشهد به سردبیری توحید آرشنیا و صاحب امتیازی شهرداری مشهد پرونده ویژهای را به نقش خانواده شریعتی در تحولات سیاسی اجتماعی مشهد اختصاص دادهاست. در این پرونده مصاحبههایی با آقایان احسان شریعتی، پرویز خرسند، ابراهیم خدادادی، دکتر سرجمعی، دکتر دلاسایی انجام شدهاست.
رونمایی دو کتاب جدید در باره اندیشههای دکتر شریعتی در نشستی تحت عنوان «اندیشه شریعتی در دو روایت» ( ۲۱ اسفند۱۳۹۶)
اندیشه شریعتی در دو روایت
در نشستی تحت عنوان « اندیشه شریعتی در دو روایت» که در پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت برگزار گردید، از دو اثر جدید تحت عناوین « فراسوی شریعتی : مدرنیته، جهان وطنی در اسلام در اندیشه سیاسی ایران» اثر سیاوش صفاری، ترجمه علی خالدی و « علی شریعتی؛ ملاقاتی این بار متفاوت» اثر عباس منوچهری، ترجمه علی خالدی. با حضور آقایان حسین مصباحیان و احسان شریعتی و عباس منوچهری و نیز مترجم علی خالدی در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ رونمایی شد.
مصاحبه سوسن شریعتی با آرمان امروز، «شریعتی زنان را به نقد قدرت فرامیخواند»(۱۷ اسفند ۱۳۹۶)
شریعتی «زنان» را به نقد قدرت فرا میخواند
«…شریعتی با دو «شبه» در میافتد. «شبه مدرن» و «شبه مذهبی» اولی را برای دفاع از امر مدرن پیش میکشد و دومی را برای دفاع از مذهب. انسان سنتی مذهبی نیست شبه مذهبی است. شریعتی سنت را از مذهب جدا میداند. این یکی آن را قدسی میکند و این را پیش پا افتاده. او در نقدی که به زن سنتی دارد این است که او زندانی تنگناهای فرهنگی و قومی و قبیلگیای است که به نام مذهب جلو آمدهاست و ربطی به مذهب ندارد. با سنت می شود در افتاد، نقدش کرد، تصفیه اش کرد اما قدسی نیست او با رویکرد انتقادی به سنت از یک سو و به آنچه که به عنوان شبه مدرن مطرح میشود از سوی دیگر درگیر میشود. میگوید شبه مدرن تا با آن چه به عنوان امر مدرن در جوامعی مانند جوامع ما جا افتاده است مرزبندی کند. تشبه به امر مدرن با سر زدن سوژه مدرن بیتردید فرق وجود دارد. و البته با تک الگویی بودن مدرنیته هم مشکل دارد و به دنبال چند الگویی کردن مدرنیته است، یعنی اعاده حیثیت کردن از انسان. سر زدن زن مدرن محصول یک مبارزه طولانی اجتماعی و فرهنگی است و شکل گیری آن یک شبه و با دو صدور فرمان میسر نمیشود. مدرن شدن بدون پرداخت این بها ممکن نمیشود. طرح الگوی سوم توسط شریعتی در چنین موقعیتی معنی میشود : در برابر دو شبه. شبه مدرن و شبه سنتی .»
رونمایی از دو اثر تازه در باره اندیشههای دکتر شریعتی ( ۲۱ اسفند ۱۳۹۶)
اندیشه شریعتی در دو روایت
روز دوشنبه ۲۱ اسفندماه ۱۳۹۶ دو اثر تازه در باره اندیشههای دکتر شریعتی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت رونمایی میشود. عنوان این دو اثر عبارت است از:
«علی شریعتی؛ ملاقاتی اینبار متفاوت» نوشته عباس منوچهری
«فراسوی شریعتی: مدرنیته، جهان وطنی و اسلام در اندیشه سیاسی ایران» نوشته سیاوش صفاری
این دو اثر به زبان انگلیسی نوشته و توسط علی خالندی به فارسی برگردانده شده است. در این مراسم اقایان احسان شریعتی، حسین مصباحیان و علی خالندی( مترجم) سخنرانی خواهند کرد.
نمایش «من کدامم»، به کارگردانی کمالالدین غراب ( مشهد – ۱۸ بهمن تا ۴ اسفند ۱۳۹۶ )
من کدامم
تئاتر «من کدامم» به کارگردانی و نویسندگی کمال الدین غراب، در تاریخ ۱۸ بهمن تا ۴ اسفند ۱۳۹۶ در مشهد در مجتمع دکتر علی شریعتی، جهاد دانشگاهی تالار فردوسی، برگزار خواهد شد.
در حاشیه سمپوزیوم «اکنون،ما و شریعتی» (مجله چشم انداز ایران – بهمن ۱۳۹۶)
اصلاح طلبی و بنیاد گرایی مذهبی
لطف الله میثمی
منبع: چشم انداز ایران
تاریخ: دی و بهمن ۹۶
در شماره جدید چشم انداز ایران، شماره ۱۰۷ لطف الله میثمی با رویکردی انتقادی به سمپوزیوم اکنون ما و شریعتی تحت عنوان «اصلاح طلبی و بنیادگرایی مذهبی» یادداشتی نوشته است. در این یادداشت می خوانیم :
« لذا میتوان نتیجه گرفت اگر اساس جریان شریعتی دینی است پس نمیتواند به دوران خاصی محدود شود اگر محدودیتی هست برای این است که عناصر غیر دینی در آن ورود کردهاند . شریعتی راه رهایی را رها شدن از متافیزیک یونان میداند. ما تا چه اندازه در این راه موفق بودهایم».
این نشریه را می توان در دکههای روزنامه فروشی خرید.
روستاییان به جنبش عدالتخواه می پیوندند،دانشگاهها عقب مانده هستند.(خبرگزاری مهر – آبان۱۳۹۶)
تاریخ: یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶