Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

سال‌های آموزگاری (۱۳۳۷ ـ ۱۳۶۲)

سال‌های آموزگاری

پوران شریعت‌رضوی از سال ۱۳۳۷ همزمان با اخذ مدرک لیسانس ادبیات از دانشکده ادبیات دانشگاه مشهد به استخدام فرهنگ در آمده و تدریس در دبستان شاهدخت مشهد را آغاز می‌کند. پس از بازگشت از فرانسه (۱۳۴۳) علیرغم دریافت مدرک دکتری در ادبیات تطبیقی به تدریس در دبیرستان‌های دخترانه مشهد (ارض اقدس، رفعت، انوشیروان دادگر) مشغول می‌شود. در سال ۱۳۵۲ و به دنبال انتقال یافتن به تهران پوران شریعت‌رضوی به عنوان راهنمای تعلیماتی در ناحیه ۱۳ شهر تهران (مناطق جنوبی شهر) در استخدام فرهنگ می‌ماند و پس از پیروزی انقلاب، به دنبال ۴ سال تعلیق اداری سرانجام در سال ۱۳۶۲ بازنشسته می‌شود.

فعالیت‌های پژوهشی و تالیف کتاب (۱۳۳۷ ـ ۱۳۸۴)

 

پوران شریعت‌رضوی تحصیل‌کرده‌ی رشته‌ ادبیات فارسی در دانشگاه مشهد و دانشگاه سوربن پاریس بود. پایان‌نامه‌ی مقطع لیسانس او به «تصوف حافظ» (۱۳۳۷) اختصاص داشت و پایان‌نامه‌ی مقطع دکترای او به «حروف اضافه در گلستان سعدی» (۱۳۴۲) می‌پردازد. اما علیرغم این آغاز، ازدواج با علی شریعتی مسیر زندگی او را تغییر داد و فعالیت‌های فرهنگی را به اشکال دیگری چون مدیریت تدوین مجموعه آثار شریعتی، تاسیس بنیاد فرهنگی و حیطه‌ی نشر ادامه داد. با این همه توانست در دهه‌ی ۷۰ با تالیف کتاب‌های «طرحی از یک زندگی» در دو جلد و کتاب «یادگاران مانا» به آن فعالیت آغازین بازگردد. تا کنون کتاب «طرحی از یک زندگی» در چند نوبت به زبان ترکی استانبولی به چاپ رسیده است.

(بیشتر…)

فعالیت‌های اجتماعی (۱۳۵۴ ـ ۱۳۹۷)

 

فعالیت‌های اجتماعی

«چرا معنی زندگی را نمی‌فهمند؟ و ارزش عشق و محبت را درک نمی‌کنند؟ چرا بزرگ‌ترین سعادت‌ها را در احسان و نیکی جستجو نمی‌کنند؟ چرا در آئینه دنیا سرنوشت اعمال خود را نمی‌بینند؟ و چرا از مکتب گیتی درس زندگی نمی‌آموزند و جان خود و دیگران را به مخاطره می‌اندازند؟ می‌گویند دنیا آئینه‌ی عبرت است، پس چرا این مردم غافل از تجربه‌های تلخ و شیرین زندگی عبرت نمی‌گیرند و هر روز اشتباهات روز گذشته را تکرار می‌کنند؟ بارها برایم اتفاق افتاده که توانسته‌ام کمک کوچکی بکسی بکنم اگر بدانید این نیکی مختصر چه اثرات بزرگی در روح داشته و چه صفای باطنی برایم بوجود آورده. یک باغ گل در خاطرم شکفته و ساعات دراز در این عالم بی‌خبری بسر برده‌ام! نمی‌دانم چرا کسانی که می‌توانند هر روز هزاران نفر را با احسان و نیکی خود سعادتمند کنند، این رمز را درک نکرده و این حقیقت را نیاموخته‌اند؟ کم کم مغزم خسته و روحم فشرده می‌شود حواسم تعطیل می‌گردد و دیگر هیچ نمی‌فهمم. اوه چه راحت می‌شوم، خواب مرا از این افکار نجات می‌دهد؟» / پوران ـ شریعت،  ۱۳۳۱ (برگرفته از دفترچه یادداشت خصوصی دوران نوجوانی)

 

پوران شریعت‌رضوی با علی شریعتی در سال ۱۳۵۴ و با تاسیس صندوق خیریه فاطمه زهرا در روستای کاهک در کنار برخی از روستاییان، فعالیت‌های اجتماعی خود را در قالب یک نهاد آغاز کرد. فعالیت این نهاد متمرکز بر تامین بودجه‌ی تحصیلی برای کودکان و نوجوانان روستای مادری شریعتی بود. با مرگ علی شریعتی این نهاد تا اواسط دهه شصت به فعالیت‌های خود ادامه داد. پس از انقلاب ایران پوران شریعت‌رضوی در کنار اشخاصی چون نادر ابراهیمی از چهره‌های موسس هلال احمر بود. تاسیس هفت مدرسه دخترانه در جنوب شهر تهران (از جمله محله فلاح) و با همکاری خیرین مدرسه‌ساز، از جمله فعالیت‌های اجتماعی او در سال‌های آغازین پس از انقلاب (۱۳۵۸ ـ ۱۳۵۹) به شمار می‌آید. این فعالیت‌های اجتماعی تا پایان عمر در اشکالی چون تاسیس صندوق خصوصی کمک هزینه تحصیلی، کمک به وضعیت دختران نوجوان بدسرپرست و همکاری با موسسه یاوری برای ساخت و ساز مدرسه در مناطق محروم ادامه یافت.

 

مطالب مرتبط:

با حضور پوران شریعت رضوی، ده واحد آموزشی در سبزوار به بهره برداری رسید

مدیریت دفتر تدوین مجموعه آثار شریعتی (۱۳۵۸ ـ ۱۳۸۴)

مدیریت دفتر تدوین مجموعه آثار شریعتی

با مرگ شریعتی دفتر تدوین آثار شریعتی به علت ممنوع‌القلم بودن وی در سال‌های پس از بسته‌شدن حسینیه ارشاد، در اروپا و تحت مدیریت حسن حبیبی و با نظارت مالی حسینیه ارشاد شکل می‌گیرد. با پیروزی انقلاب، فعالیت‌های این دفتر به ایران منتقل می‌شود و از سال ۱۳۵۸، پوران شریعت‌رضوی مدیریت تدوین آثار شریعتی را بر عهده می‌گیرد و با همکاری امیر رضایی و مجید شریف در سال‌های خطیر دهه‌ی شصت اکثریت مجموعه آثار به چاپ می‌رسد. آخرین شماره این مجموعه تحت عنوان «آثار جوانی» و با همکاری علی قاسمی در آغاز دهه هشتاد منتشر می‌شود و پروژه‌ی تدوین آثار به پایان می‌رسد.

تاسیس موسسه بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی مزینانی (۱۳۷۷)

تاسیس موسسه بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی مزینانی (۱۳۷۷)

پوران شریعت‌رضوی پس از سال‌ها مدیریت دفتر تدوین آثار شریعتی (از سال ۱۳۵۸) با گشایش فضای فرهنگی از نیمه‌ی دوم دهه‌ی ۷۰ موفق شد در سال ۱۳۷۷ بنیاد فرهنگی شریعتی را تاسیس کند. این بنیاد از هنگام تاسیس تا کنون علاوه بر چاپ برخی از آثار شریعتی، فعالیت‌های متنوعی را در حوزه‌ی فرهنگ و اجتماع سامان داده است. حضور فعال سالانه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نظارت بر ترجمه‌های آثار شریعتی به زبان‌های دیگر (بالاخص عربی و ترکی استانبولی)، برگزاری سمینارها و نشست‌های متعدد در حوزه‌ی فرهنگ، اجتماع و علوم انسانی، شریعتی‌پژوهی، چاپ و پخش آثار صوتی شریعتی و دست آخر تهیه نرم‌افزار چندرسانه‌ای «کاریز» از جمله‌ این فعالیت‌ها بوده است.

 

فعالیت‌های بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی

مدیریت غرفه‌ی بنیاد فرهنگی شریعتی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (۱۳۷۸ ـ ۱۳۹۷)

مدیریت غرفه‌ی بنیاد فرهنگی شریعتی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

پوران شریعت‌رضوی یک سال پس از تاسیس موسسه بنیاد فرهنگی شریعتی در سال ۱۳۷۷، در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مدیریت غرفه‌ی این موسسه را خود بر عهده داشت و از همان زمان تا پایان عمر همه ساله با حضور فعال در غرفه‌ی بنیاد ارتباط بی‌واسطه‌ی خود را با علاقمندان آثار شریعتی حفظ کرد.

 

آغاز فعالیت‌های انتشاراتی (۱۳۷۹)

آغاز فعالیت‌های انتشاراتی (۱۳۷۹)

پوران شریعت‌رضوی با تاسیس بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی در سال ۱۳۷۹ و به دنبال آن توانست به حوزه‌ی نشر راه پیدا کند. او از سال ۱۳۷۹ به عنوان ناشر آثار شریعتی به بازار کتاب راه یافت. تجربه‌ی نشر البته کاری سترگ بود که او خود به تنهایی نمی‌توانست عهده‌دار شود و از همین رو از طریق انتشار محصولات مشترک با ناشرین مجرب‌تر (عمدتا انتشارات چاپخش) کار خود را از دهه ۸۰ آغاز کرد. «آخرین تصویر»، «نرم‌افزار کاریز» و کتاب‌های جیبی از جمله این محصولات مشترک هستند.

 

 

مطالب مرتبط:

کتاب‌های جیبی (انتشارات چاپخش و بنیاد فرهنگی شریعتی ـ ۱۳۸۵)