Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

از خرداد سال ۱۳۶۰ به بعد به دنبال بسته شدن فضای سیاسی و اوج‌گیری جنگ هیچ مراسمی به شکل رسمی و علنی برای شریعتی مجوز نمی‌گیرد. این روند تا سال ۶۶ ادامه دارد. با پایان جنگ است که بار دیگر مراسم بزرگداشت به فضاهای دانشگاه‌ها بر می‌گردد.
بی تردید طی این سال ها نشست های خصوصی متعددی در اماكن غیر رسمی برگزار می شده است و همزمان دوستداران و رهروان شریعتی به انتشار ویژه نامه هایی در باره اندیشه و راه او می پرداختند. مطبوعات رسمی نیز به شكل مختصر و پراكنده ویژه‌نامه‌هایی را به شریعتی و آراء او اختصاص می‌داده‌اند. اما نشست های رسمی پیرامون تفكر و مشی شریعتی پس از سال ها اندک اندک و از دهمین سالگرد شریعتی در دانشكده‌ها و از سوی انجمن های اسلامی آغاز می‌شود.

مراسم یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی (دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ـ ۲۹ خرداد ۱۳۶۷)

photo_2017-06-06_14-30-56

سمینار بررسی آراء  و اندیشه‌های دکتر شریعتی

منبع: روزنامه کیهان

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۶۷

«در روزهای  ۲۸ و ۲۹ خرداد ۱۳۶۷سمیناری دو روزه در دانشگاه تهران با حضور دکتر داوری، و سرحدی زاده وزیر کار و امور اجتماعی، مجتهد شبستری، حجت الاسلام مرتضی رضوی، فخرالدین حجازی، برگزار شد. »

۳۰ خرداد

«نخستین نشست سمینار بررسی آراء و اندیشه های دکتر شریعتی با حضور آقایان رضا داوری ادرکانی و سرحدی زاده، وزیر کار، برگزار شد.

دکتر رضا داوری استاد فلسفه در این مراسم گفت:« تعالیم دکتر شریعتی، تاثیر مثبت عظیمی بر دانشگاه و همچنین بر دانشجویان علوم الهی داشت. دکتر شریعتی پیرو راستین پیامبران و امامان بود. دکتر شریعتی را می‌توان به راستی پلی بین نخستین روزهای اسلام و حالت مذهبی امروز دانست.»

سرحدی زاده وزیرر کار و امور اجتماعی که در این مراسم شرکت داشت نیز چنین گفت: «دکتر شریعتی در دوران زندگیش همواره از اسلام حمایت و برای آن تبلیغ می‌کرد. زمانی بود که دکتر شریعتی از حقوق غصب شده علما دفاع می‌کرد، اینک علما باید از حقوق شریعتی دفاع کنند. دکتر شریعتی امتزاج مارکسیسم و اسلام را اندیشه‌ای غلط به حساب می‌آورد و منافقین را برای انجام این کار محکوم می کرد. و به این دلیل منافقین با او مخالف بودند و تمام آثارش را تحریم کردند.»

(بیشتر…)

مراسم بزرگداشت یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی (دانشگاه علامه طباطبایی، تهران ـ خرداد ۱۳۶۷)

یادی از یادآور کویر معلم شهید دکتر علی شریعتی

منبع: روزنامه کیهان

تاریخ: ۲۵ خرداد

جهاد دانشگاهی دانشگاه علامه طباطبایی فهرست برنامه های مراسم بزرگداشت سالگشت دکتر علی شریعتی راکه از ۲۸ تا ۲۹ خرداد ماه با عنوان «یادی از یادآور کویر معلم شهید دکتر علی شریعتی » برگزار خواهد شد اعلام کرد. در این مراسم سخنرانان جنبه های گوناگون اندیشه دکتر را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد. خانم زهرا رهنورد، زنجانی وزیر برنامه و بودجه، مهندس اصغر زاده، آقاجری، فواد کریمی و ابوالحسن حائری زاده از جمله سخنرانان این برنامه هستند. برنامه های مراسم به شرح زیر اعلام شد:

سخنرانی آقای زنجانی (وزیر برنامه و بودجه) : لزوم طرح تفکر شریعتی برای نسل انقلاب

برادر مهندس ابراهیم اصغر زاده( نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی): مصونیت فکری و فرهنگی جامعه

برادر فواد کریمی(مشاور اقتصادی وزیر کشور): شریعتی مستضعفین و محرومین

برادر هاشم آقاجری(دانشجوی مسلمان پیرو خط امام) : شریعتی و انقلاب

خواهر زهرا رهنورد (استاد دانشگاه) : شریعتی و رسالت روشنفکر در عصر حاضر

برادر ابوالحسن حائری زاده (نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی)

اجرای برنامه شعر خوانی توسط استاد علی معلم

اجرای سرود توسط برادران سراج و افتخاری

این مراسم روزهای ۲۸ و ۲۹ خرداد ۱۳۶۷ در آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی واقع در خیابان شهید بهشتی نبش خیابان شهید احمد قیصر(بخارست سابق) برگزار می شود.

(بیشتر…)

مراسم بزرگداشت یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی (موسسه اسلامی زنان ایران ـ ۲۹ خرداد ۱۳۶۷)

مراسم بزرگداشت یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی

منبع: پیام هاجر

تاریخ : ۱۰ تیر ۱۳۶۷

موسسه اسلامی زنان با مسئولیت اعظم طالقانی در ۲۹ خرداد ۱۳۶۷ مراسم یادبودی را به منسبت یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی در دفتر خود برگزار کرد. در این مراسم ابتدا نوار سخنرانی آیت الله طالقانی که در سال ۱۳۵۸ در دومین سالگرد شهادت شریعتی در چمن دانشگاه تهران ایراد شده بود را به سمع شرکت کنندگان رسانید. برنامه بعدی تلاوت قرآن و خواندن مقاله‌ای درباره زندگی علی شریعتی بود که با قرائت قطعه شعری از سوی خانم مهرانگیز اوحدی ادامه یافت. در پایان این مراسم یاد بود اعظم طالقانی درباره شریعتی و نقش و تاثیر او در نسل انقلاب سخن گفت.

مراسم یازدهمین سالگرد شهادت شریعتی و چمران (دانشگاه مشهد ـ ۲۹ خرداد ۱۳۶۷)

photo_2017-06-06_14-21-25

سمینار دو روزه در دانشگاه مشهد

منبع: کیهان

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۶۷

«به مناسبت یازدهمین سالگرد عروج اندیشمند بزرگ، معلم شهید دکتر علی شریعتی و هفتمین سالگرد شهادت سردار اسلام، شهید دکتر مصطفی چمران مراسمی از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مشهد به مدت دو روز در این شهر برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار روزنامه کیهان در اولین روز این مراسم که عصر امروز (دوشنبه) در محل تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی مشهد برگزار خواهد شد، مهندس مهدی چمران پیرامون شخصیت و آرمان شهید چمران سخنرانی می کند. همچنین در این مراسم میزگردی با حضور خواهر زهرا رهنورد و برادر عطاءالله مهاجرانی معاون بازرگانی و حقوقی نخست وزیر، پیرامون شخصیت و آرمان دکتر شریعتی تشکیل می شود.

دردومین روز از برگزاری گرامیداشت دکتر شریعتی و دکتر چمران که عصر فردا در دانشکده ادبیات مشهد برگزار می شود، جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان با شرکت خواهر زهرا رهنورد و برادر سید هاشم آفاجری تشکیل می‌شود که در این رابطه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مشهد از اقشار مردم دعوت کرد که در این مراسم شرکت نمایند.»