Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

نسبت مذهب و ملیت در اندیشه‌ی دکتر علی شریعتی | رضا علیجانی (ایران فردا ـ آذر و دی ۱۳۷۸)

011

نسبت مذهب و ملیت در اندیشه‌ی دکتر علی شریعتی

رضا علیجانی

منبع: ایران فردا (شماره ۶۴ و ۶۵)

تاریخ: آذر و دی ۱۳۷۸

ماهنامه ایران فردا در دو شماره پیاپی (۶۴ و ۶۵) اقدام به انتشار ویژه‌نامه‌ای درباره‌ی مفهوم ملی ـ مذهبی نموده است. از مقالات منتشر شده در این ویژه‌نامه می‌توان به «نسبت مذهب و ملیت در اندیشه‌ی دکتر علی شریعتی» نوشته‌ی رضا علیجانی اشاره کرد. فایل پی‌دی‌اف بخش‌ اول و دوم این مقاله که به ترتیب در شماره‌های ۶۴ و ۶۵ ماهنامه ایران فردا به چاپ رسیده، در ادامه‌ی مطلب قابل مشاهده است.

 

نسبت مذهب و ملیت در اندیشه‌ی دکتر علی شریعتی ـ ۱ (ایران فردا ـ شماره ۶۴)

نسبت مذهب و ملیت در اندیشه‌ی دکتر علی شریعتی ـ ۲ (ایران فردا ـ شماره ۶۵)

دکتر شریعتی به عنوان محبوب‌ترین نویسنده دهه‌های اخیر اعلام شد (پیام هامون ـ ۴ مرداد ۱۳۷۸)

دکتر شریعتی به عنوان محبوب‌ترین نویسنده دهه‌های اخیر اعلام شد

منبع: پیام هامون

تاریخ: ۴ مرداد ۱۳۷۸

بر اساس آماری که از سوی «موسسه ملی پژوهش افکار عمومی» وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شده است، محبوب‌ترین نویسندگان چند دهه اخیر از مجموع ۱۹۶۴ نفر جامعه آماری انتخاب شدند.

در این نظرسنجی، دکتر علی شریعتی محبوب‌ترین نویسنده شناخته شد و پس از آن، شهید مطهری، سهراب سپهری، فهمیمه رحیمی و جلال آل احمد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

در این نظرسنجی ۶۱/۴ درصد پاسخ گویان در سنین ۱۹ تا ۲۹ سالگی قرار دارند و ۱۹/۳ درصد در فاصله سنی ۱۳ تا ۱۸ سال، ۱۶/۶ درصد در گروه سنی ۲ تا ۴۹ و ۲۷ درصد بالای ۵۰ سال، سن دارند.

۶۹/۱ درصد این پاسخگویان در حال تحصیلات دانشگاهی (لیسانس تا دکتری) و ۳۰ درصد دبیرستانی هستند. در گروه جنسی مرد، مرتضی مطهری یا ۱۹/۱ درصد و در گروه جنسی زن، فهیمه رحیمی با ۱۹ درصد در صدر محبوبترین نویسندگان از حیث جنسیت جامعه آماری هستند. با مشاهده و تامل در این نظر سنجی، می توان نکات ذیل را به وضوح دید: نوجوانان در دوره راهنمایی، رویکردی نسبی به کتابهای شریعتی، رحیمی، سپهری، منصوری و نسرین ثامنی دارند. جوانانی که در مقطع دبیرستان تحصیل می کنند، بیشترین خوانندگان کتاب های فهیمه رحیمی هستند. دانشجویان لیسانس تا دکتری، بیشتر از هر گروه سنی به دکتر شریعتی و شهید مطهری علاقه نشان داده اند. این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که محبوبترین نویسندگان در رتبه های اول و دوم را متفکران سیاسی ـ مذهبی تشکیل می دهند و پس از آن، اهالی ادبیات داستانی، شاعران و مورخان قرار دارند.

ویژه‌نامه‌ی بیسن و دومین سالگرد شهادت شریعتی (نامه ـ ۱۳ تیر ۱۳۷۸)

 618-779-1391-3-22-15-41-40-A1E3

گفتگو با مردم کوچه و بازار

منبع: نشریه هفتگی نامه

تاریخ: ۱۳ تیر ۱۳۷۸

 

گفت‌وگو با مردمِ کوچه و بازار در موردِ دکتر شریعتی.

در شماره‌ی 9 نشریه‌ی نامه (13 تیر 1378) نظر مردم کوچه و بازار در موردِ دکتر علی شریعتی منتشر شده است.

 

ویژه نامه مجله نامه pdf

شریعتی و آینده ایران | دکتر پیمان (نامه ـ ۶ تیر ۱۳۷۸)

شریعتی و آینده ایران

حبیب الله پیمان

منبع: نامه

تاریخ: ۶ تیر ۱۳۷۸

 

ویژه‌نامه‌ای در مورد دکتر شریعتی، گفت‌وگویی با دکتر پیمان تحت عنوانِ «شریعتی و آینده ایران»

شماره‌ی 7 مجله‌ی نامه (6 تیر 1378) اختصاص دارد به ویژه‌نامه‌ای در مورد دکتر علی شریعتی. در این ویژه‌نامه گفت‌وگویی منتشر شده است با دکتر پیمان با عنوانِ «شریعتی و آینده ایران». «فتوای آیت‌الله منتظری در مورد دکتر شریعتی» و «سروش و شریعتی» از دیگر مطالب این نشریه است.

 

ویژه نامه مجله نام pdf

علی شریعتی، لوتر بلندپرواز | مهرزاد بروجردی (روشنفکران ایرانی و غرب ـ خرداد ۱۳۷۸)

علی شریعتی، لوتر بلندپرواز

مهرزاد بروجردی

تحلیلگر سیاسی، پژوهشگر و استاد علوم سیاسی

 

منبع: کتاب «روشنفکران ایرانی و غرب» (مهرزاد بروجردی، ترجمه: جمشید شیرازی، تهران، چاپ سوم خرداد ۱۳۷۸، قطع رقعی، صفحه ۲۴۰، تیراژ ۳۳۰۰)

تاریخ: ۳ خرداد ۱۳۷۸

 

(بیشتر…)

ویژه‌نامه‌ی بیست و دومین سالگرد شهادت شریعتی (ایران فردا ـ خرداد ۱۳۷۸)

سرکش قدسی

منبع: ایران فردا

تاریخ: خرداد ۱۳۷۸

ماه نامه ایران فردا به مناسبت بیست و دومین سالگرد شهادت علی شریعتی ویژه‌نامه‌‌ای را تحت عنوان «به یاد دکتر علی شریعتی» به چاپ رسانده است. در این شماره نامه منتشر نشده مهندس بازرگان در باره دکتر شریعتی به چاپ رسیده است این نامه تحت عنوان « توضیحی برای دوستان عزیز و برای آشنایان و طرفداران مرحوم دکتر علی شریعتی» شرحی است بر اطلاعیه مشترک استاد مطهری و مهندس بازرگان که در تاریخ ۲۳ آذر ۵۶ به چاپ می‌رسد و در آن بر ضرورت تجدید نظر و اصلاح آراء شریعتی تکیه می‌شود.

بازتاب گسترده و منفی این اطلاعیه مشترک مهندس بازرگان را وا می‌دارد که در ۲ بهمن ۵۶ ( ده روز پس از اطلاعیه اول) نامه دومی را در توضیح آن اطلاعیه بنویسد. این نامه برای اولین‌بار در این شماره ایران فردا به چاپ رسیده است.

مقاله دوم این ویژه نامه یادداشتی است از دکتر شفیعی کدکنی با نام «اثر شریعتی در آشناییم با شعر نو که برگزیده‌ای است از کتابی در باره دکتر شفیعی کدکنی به کوشش مصطفی بشر دوست.

یادداشت سوم این ویژه نامه خاطرات اکبراستاد عظیم از شریعتی در حسینیه ارشاد است. داستان کسی است که می‌خواست سخنرانی شریعتی را برهم بزند اما در مواجهه با شریعتی در پایان سخنرانی از علاقه‌مندان او می‌شود.

 

ویژه نامه ایران فردا بیست و دومین سالگردpdf

ویژه‌نامه‌ی بیست و دومین ساگرد شهادت دکتر شریعتی (مجله ایران فردا ـ خردادماه ۱۳۷۸)

 

بیست و دومین ساگرد شهادت

نشست خصوصی

منبع: ایران فردا

تاریخ: خرداد ۱۳۷۸

 

مراسم بزرگداشت شریعتی در منزل دکتر پیمان برگزار شد. دکتر پیمان درباره «شریعتی و ملیت در چالش بین سنت و مدرنیسم» و خانم فاطمه گوارایی درباره «شریعتی و هویت زن ایرانی» سخن گفتند.

ویژه‌نامه‌ی بیست و دومین سالگرد شهادت شریعتی (نشریه پیام هاجر ـ ۲۷ خرداد ۱۳۷۸)

شریعتی و روحانیت

منبع: پیام هاجر

تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۷۸

 

ویژه‌نامه‌ای با عنوان «شریعتی و روحانیت» که رضا احمدی تهیه کرده است.

شماره‌ی 270 مجله‌ی پیام هاجر (27 خرداد 1378) ویژه‌نامه‌ای است با عنوان «شریعتی و روحانیت» که رضا احمدی تهیه کرده است.

 

ویژه نامه پیام هاجرpdf

ویژه‌نامه‌ی بزرگداشت دکتر علی شریعتی (پیام هاجر ـ ۲۵ خرداد ۱۳۷۸)

شریعتی و آزادی

منبع: پیام هاجر

تاریخ: ۲۵ خرداد ۱۳۷۸

پیام هاجر در شماره ۲۶۹ خود ویژه‌نامه‌ای با عنوان «شریعتی و آزادی» منتشر کرده است. در میان نویسندگان این ویژه‌نامه نام‌هایی چون تقی رحمانی، فاطمه گوارایی و معصومه اکبری به چشم می‌خورد.

(بیشتر…)

نظر آیت الله منتظری درباره ی دکتر شریعتی | آیت الله منتظری (نامه ـ تیر ۱۳۷۸)

نظر آیت الله منتظری درباره‌ی دکتر شریعتی

آیت الله حسین‌علی منتظری
منبع: نشریه نامه
تاریخ : ۶ تیر ۱۳۷۸

 

پرسش: درابتدا حرکت روشنفکران درایران، دونفر بیشتر از دیگران مطرح هستند که درمورد آنها اظهارنظرهای متناقض شنیده میشود. یکی مرحوم دکتر شریعتی درگذشته و دیگری آقای دکتر سروش که اخیرا گویا برخوردهایی هم با او شده است ، اگر امکان دارد بفرمایید نظر حضرتعالی دراین مورد چیست ؟

جواب: به نظر من این برخوردهایی که به عنوان روحانیت، جلوتر با مرحوم دکتر شریعتی واخیرا با اقای دکتر سروش شده به این شکل است که گویا خودمان را معصوم و آگاه به تمام مسائل شرع میدانیم و آنها را یک آدم های منحرف و این اساسا یک برخورد غلطی است.

(بیشتر…)