Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

نشست «در برابر سرنوشت» به مناسبت سومین سالگرد پوران شریعت‌رضوی (کلاب سمپوزیوم شریعتی در کلاب‌هاوس ـ ۲۸ بهمن ۱۴۰۰)

در برابر سرنوشت

مکان: کلاب سمپوزیوم شریعتی (رویداد آنلاین بر بستر کلاب‌هاوس)
زمان: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

(بیشتر…)

علی انقلابی، پوران مدنی | تقی رحمانی (کانال تلگرامی تقی رحمانی ـ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰)

علی انقلابی، پوران مدنی

تقى رحمانى
منبع: کانال تلگرامی تقی رحمانی
تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۴۰۰

 

طوفان فرزندان نا همگون می زاید اما داستان پوران و علی داستان دیگری است اینان همراهان گاه مخالف روش با هم بودند.

علی از کار فرهنگی می گفت اما انقلابی بود پوران به کار فرهنگی در عمل باور داشت. همراهانی که همراه درک می کنند اما به هم نقد داشتند.

شریعتی می گوید اما خدیجه من، به من ایمان ندارد. پوران هم از این علی از شرایط عینی زندگی درک ندارد گله داشت اما علی را دوست هم داشت.

(بیشتر…)

یاد پوران خانم به خیر! | سیدخلیل حسینی

یاد پوران خانم به خیر !

سیدخلیل حسینی

 

یک
پوران خانم هم رفت. آنچه در روز تشییع و قبل از آن در بیمارستان لاله بر خانوادۀ او گذشت را از زبان دکتر مونا شریعتی ، همدم روزهای تنهایی اش ، شنیدیم و دیدیم.

روز یکشنبه ۲٨ بهمن ماه درهای حسینیۀ ارشاد را ، که به نام شریعتی نام آور است ، به روی او و فرزندانش بستند.

دخترش مونا بهت زده و بی قرار ، کف سرد خیابان ، کنار تابوت مادر نشسته بود.

دکتر احسان شریعتی ، دردمندانه و خشمگنانه گفت : شما یک مکتب را با یک ساختمان اشتباه گرفته اید ! حسینیۀ ارشاد اکنون نه یک ساختمان که یک جنبش است…. شما تصور کردید می توانید با بستن درهای یک ساختمان ، مردم را از اندیشه ای محروم کنید؟

اما درهای حسینیه نه تنها بسته ماند بلکه در اقدامی نابخردانه ، جمعیت را به آن سوی خیابان حوالت دادند تا بر دامن کبریایی شان گردی ننشیند !

لذا در خیابان بر او نماز گزاردند. در میان اقبال و استقبال پر شوری پیکرش را تشییع کردند.

گویی نمایندۀ همۀ آحاد مردم قدر شناس ایران جمع آمده بودند ، تا این بانوی مظلوم را بدرقه کنند.

لذا آنچه پس از آن دیدیم یکسره مایۀ دلگرمی و مباهات بود. همسر دکتر علی شریعتی با عزت و احترامی در خور بدرقه شد و در مزار شهدای ۱۶ آذر امامزاده عبدالله — کنار برادر شهیدش — آرام گرفت.

سخنرانان از شریعتی ، از راه و آرمان او ، از نجابت و مظلومیت بانوی عزیز او و از نیک و بد روزگار سخن گفتند.

خانم دکتر سوسن شریعتی به من گفت : کاش مجالی بود تا شما هم از خاطراتی که از ایشان داشتید ، با مردم سخن می گفتید. باز گویی خاطره ها برای مردم بهتر و جذاب تر است….

(بیشتر…)

گزارش مراسم غیررسمی سالگرد درگذشت دکترپوران شریعت رضوی (منزل پوران شریعت‌رضوی ـ ۱ اسفند ۱۳۹۸)

گزارش مراسم غیررسمی سالگرد درگذشت دکترپوران شریعت رضوی(شریعتی) در منزل آن زنده‌یاد

مکان: منزل پوران شریعت‌رضوی
زمان: ۱ اسفند ۱۳۹۸

 

پنجشنبه اول اسفند ۱۳۹۸ مصادف بود با برگزاری نخستین سالگرد درگذشت دکتر پوران شریعت رضوی (شریعتی) که در منزل و بر مزار ایشان با مشارکت دوستان و همراهان آن زنده‌یاد برگزارشد.

احسان شریعتی ضمن خیر مقدم و تشکر از حضار که علیرغم همه موانع از بارندگی و ترافیک و کرونا و اعلام لغو مراسم و موکول شدنش به حضور بر مزار در فردای آن شب (و رفتن برق وحضور جمعیت در تاریکی)، قدم رنج کرده بودند و به منزل پوران خانم آمده بودند، با اشاره به ابعاد چندگانهٔ شخصیت و میراث پربار مادر برنامه این مراسم غیررسمی را شناخت بیشتر یک زندگی سرشار از تلاطم و همزمان استمرار یک مسیر توصیف کرد و از دوستان دست اندکار ساخت مستند بنیاد شریعتی دربارهٔ پوران تشکر و دعوت به تشریح این مستند و کارنامهٔ زندگی پوران برای حضار جلسه و دعوت از دوستان و هنرمندان به ابراز نظرات و بیان خاطرات و آثار خود کرد.

(بیشتر…)

گزارش مراسم نخستین سالگرد درگذشت پوران شریعت‌رضوی (امامزاده عبدالله شهر ری ـ ۲ اسفند ۱۳۹۸)

گزارش مراسم نخستین سالگرد درگذشت پوران شریعت‌رضوی (شریعتی)


مزار پوران شریعت‌رضوی در صحن شهدای امامزاده عبدالله شهر ری
۲ اسفند ۱۳۹۸

 

 جمعه دوم اسفندماه ۱۳۹۸ ساعت ده صبح جمعی از دوستان و دوستداران پوران شریعت رضوی و علی شریعتی  به‌دعوت این دو خانواده  گرد مزار شهدای دانشگاه و پوران گرد آمدند تا یاد او را در نخستین سالگرد فراقش گرامی دارند.

احسان شریعتی با بیان خیرمقدم و خوشآمد به جمع حاضرین که برخی برای چهارمین نشست در این سلسله مراسم‌های سالگرد حضور یافته بودند، غیبت حضور پوران را با آن روحیهٔ زنده و پرنشاط و سازنده، به شدت محسوس توصیف کرد و با اشاره به بحران‌های تودرتویی که کشور ما را در  چند ماه اخیر احاطه کرده‌اند، بر لزوم راه‌یابی درست برای آینده از طریق بازخوانی و به روزسازی خاطرهٔ تاریخی تأکید کرد و از شاهدان زندگی زنده یاد پوران خواست که به یادآوری نکات درس‌آموز تلاش‌های وی بپردازند:

(بیشتر…)

گزارش مراسم سالگرد پوران شریعت رضوی در میان مردم (۲۵ و ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ ـ کاهک و مزینان)

گزارش مراسم سالگرد پوران شریعت رضوی در میان مردم

زمان: ۲۵ و ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
مکان: روستاهای کاهک و مزینان

 

مراسم سالگرد پوران شریعت رضوی، امسال، نه بر سنت رایج در تهران که در زادگاه وخاستگاه علی شریعتی، در روستای کاهک و مزینان برگزار شد. جدا از مراسمی که جمعه شب در روستای کاهک و شنبه ظهر در مزینان برگزار شد، به ابتکار بنیاد شریعتی، در دو روز مراسم، جمعی از پزشکان، دکتر مونا شریعتی، دکتر کریم چوبساز ودکتر رباب مزینانی که از تهران برای شرکت در این مراسم آمده بودند، به ویزیت رایگان و مداوای بیماران در منطقه پرداختند و نزدیک به چهارصد بیمار را ویزیت کردند. این مراسم نیز همچون مراسم هفت پوران شریعت رضوی در کانون توحید، از دیگر مراسم ترحیم متمایز بود. مراسمی متفاوت، متمایز، ترکیبی از جلسات روشنفکری و مناسک مردمی. بزرگداشتی با کلام و تصویر، موسیقی و خاطره. مراسمی در روستا و نه شهر، با حضور وسیع مردم و نه الزاما شخصیتها و نخبگان فرهنگی، حضور سخنران زن در مسجد، کنار زدن پرده ها میان زنان و مردان و ترکیبی از مراسم متداول سخنرانی با مناسک مردمی. اینها الگوی جدیدی در بزرگداشت هاست. در این الگو این روشنفکرانند که به سراغ مردم می روند و یادآور می شوند که جایگاه چهره های مردم دوستی چون پوران شریعت رضوی در کنار و در قلب مردم است.

(بیشتر…)

پوران آیینه‌دار حقیقت زنان بود | افسانه شریعتی (روستای مزینان ـ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸)

پوران آیینه‌دار حقیقت زنان بود

افسانه شریعتی

سخنرانی افسانه شریعتی در مراسم یادبود پوران شریعت رضوی در روستای مزینان

تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸
مکان: روستای مزینان

 

امروز ما گرد آمده ایم که با پوران و زندگی پر بارش تجدید عهدی کنیم . ویرجینیا ولف می گوید :«قرن هاست زنان به مثابه آیینه بزرگ نمایی این امکان را فراهم آورده اند که مردان، خود را دو برابر بزرگتر ببینند». اما پوران آیینه دار حقیقت زنان بود تا خود را آنچنان که شایسته کرامت خویش است بازشناسند و طیران خویش ببینند. ما امروز از او یاد می کنیم که به قول ابوالحسن خرقانی: « چون ذکر نیکان  کنی ابری سپید برآید و عشق ببارد».

(بیشتر…)

وارث امین | یادمان اولین سالگرد درگذشت پوران شریعتی (روزنامه اعتماد ـ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸)

وارث امین

به مناسبت اولین سالگرد درگذشت پوران شریعت‌رضوی، روزنامه اعتماد صفحه‌ی اول شماره‌ی ۲۶ بهمن خود را به تصویری از او اختصاص داده و در صفحه‌ی اندیشه‌ی این روزنامه نیز مطالبی پیرامون وی به چاپ رسیده است. نوشته‌هایی از حسین مصباحیان، امیر رضایی و سوسن شریعتی شکل‌دهنده‌ی بخش اصلی این صفحه‌ی ویژه هستند. لینک مطالب منتشر شده در این صفحه را می‌توانید در ادامه‌ی مطالب مشاهده کنید.

(بیشتر…)

پوران شریعت‌رضوی دوراندیشی و تدبیر | امیر رضایی (روزنامه اعتماد ـ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸)

پوران شریعت‌رضوی دوراندیشی و تدبیر

امیر رضایی*
منبع: روزنامه اعتماد
تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸

 

خاطراتم را به دوره پنج سال و اندی كه در كار تدوین آثار دكتر شریعتی بودیم، محدود می‌كنم؛ یعنی از سال ۵۸ تا سال ۶۲. البته بعد از آن ایام هم ما با پوران خانم به‌طور مستمر ارتباط داشتیم ولی بیشتر خاطرات من در آن مقطع تاریخی است. هنوز تصویرش در ذهنم است. در جلسه‌ای كه با احسان داشتیم گفته شد كه دیگر آقای حبیبی نمی‌خواهند [تدوین آثار را] ادامه دهند. در این جلسه قرار شد كه با پوران خانم نشستی داشته باشیم تا تكلیف برای تداوم تدوین آثار دكتر شریعتی روشن شود. تا آن مقطع مرحوم حسن حبیبی مجموعه آثار را در خارج از كشور تدوین كرده بود (۸ مجموعه) و همچنان آثار زیادی باقی‌مانده بود. جلسه‌ای در كانون ابلاغ اندیشه‌های شریعتی تشكیل شد با حضور عده‌ای از دوستان و پوران خانم تشكیل شد. پوران خانم توضیح داد كه آثار زیادی هنوز برجا مانده و باید تدوین و تنظیم و منتشر كرد. در میان جمع پرسید چه كسانی داوطلب این كار هستند؟ سه، چهار نفر دست‌شان را بلند كردند و از جمله من و مرحوم مجید شریف و دو تن دیگر از دوستان جوان. پوران خانم پذیرفت كه ما این كار را انجام دهیم. ایشان تمام مقدمات و تمهیدات را چید تا این كار هر چه زودتر انجام شود.

(بیشتر…)

ارج‌شناسی یک وارث | حسین مصباحیان (روزنامه اعتماد ـ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸)

ارج ‌شناسی یک وارث

حسین مصباحیان
منبع: روزنامه اعتماد
تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸

 

وارث هم می‌تواند میراث را نابود كند، هم آن را نجات دهد. كافی است الیزابت فورستر نیچه باشی كه هم در عشق برادر با لو سالومه توطئه كنی و از این طریق نقشی در بی‌كس كردن او در زمان حیاتش داشته باشی و هم در آثارش به نفع فاشیسم تا آن حد رخنه كنی كه از موسولینی هدیه‌ای نقدی دریافت كنی و هیتلر را در وایمار به دیدار خود بكشانی و كل میراث را تا آن حد مخدوش كنی كه حتی صدای هایدگر هم در‌آید كه نیچه فیلسوف فرهنگ است و نسبتی با اندیشه نژادپرستانه نازیسم هیتلری و فاشیسم موسولینی ندارد. وارث اما می‌تواند از اطاعت قدرت بی‌هیچ ادعا و تكلفی شانه خالی كند و از این طریق نقشی در جهت مضمون و محتوای میراث ایفا كند و وفاداری خود را هم به آرمان كسی، و در اینجا شریعتی، هم به میراث او و هم به خود او نشان دهد.

(بیشتر…)