ترجمهی آثار شریعتی کمی پس از مرگش به زبان عربی آغاز شد. در ابتدا این ترجمهها به شکل پراکنده و از سوی ناشرینِ بینام و نشان صورت میگرفت.اولین ترجمه ها کمی پس از مرگ او در تابستان ۱۳۵۶ در لبنان و به ابتکار امام موسی صدر آغاز شد و توسط ناشرین کشورهای مختلف عربی ( عراق، مصر، لبنان و…) ادامه پیدا کرد. از اوایلِ دههی 90 میلادی ترجمهی منظمترِ آثار شریعتی به زبان عربی از سوی انتشارات الامیر در لبنان آغاز شد. تا امروز که بخش اعظم آثار شریعتی به عربی ترجمه شده و در اختیار جهان عرب قرار گرفته است و از همین طریق به زبان فرانسه نیز راه پیدا کرده است. بسیاری از این کتب به چندین چاپ رسیده و در بسیاری از کشورهای عربی ( گاه به شکل غیر قانونی ) نشر یافته است. کشو های مصر، عراق، بحرین و لبنان از مراکز اصلی پخش آثار شریعتی هستند.
آثار شریعتی در نمایشگاه بینالمللی کتاب عراق (۹ تا ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰ ـ ۱۹ تا ۲۹ آذر ۱۳۹۹)
عرضهی آثار شریعتی توسط دو انتشاراتی عراقی
انتشارات «لاوکون» و «الانتشار العربی»، دو ناشر عراقی که از دو سال پیش ترجمه و نشر عناوین جدیدی از کتابهای شریعتی در عراق را عهدهدار شدهاند، در نمایشگاه بینالمللی کتاب عراق حضور دارند. در این نمایشگاه که از ۹ تا ۱۹ دسامبر در بغداد برگزار میشود آثار شریعتی در غرفهی این دو ناشر ارائه میشود.
الحر (۱۳۹۸، 2019 )
الحر
به تازگی رسالهی «حر؛ انسان میان انتخاب فاجعه و فلاح» اثر علی شریعتی در نجف به چاپ رسیده است. شایان ذکر است کتابهای شریعتی به زبان عربی پیشتر در لبنان و توسط انتشارات الامیر به چاپ میرسید اما در سالهای اخیر، انتشار آثار وی در نجف نیز آغاز شده است. از دیگر کتابهایی که در عراق به چاپ رسیده میتوان به «کویر» و «عرفان، برابری و آزادی» اشاره کرد.
ثالوث العرفان و المساوات و الحریة (۱۳۹۶، 2017 )
ثالوث العرفان و المساوات و الحریة
عرفان، برابری، آزادی
و یک جلویش بینهایت صفرها
ترجمه حسن صراف، لبنان-بیروت، چاپ اول ۲۰۱۷،انتشارات الحمرا ، ۱۵۲ صفحه رقعی.
الصحراء ( ۱۳۹۵)
الصحراء
کویر
مترجم: حسن صراف، بیروت، انتشارات دارالرافدین و با نظارت کرسی گفتگوی ادیان سازمان یونسکو در دانشگاه کوفه، چاپ اول ۱۳۹۵
المثقف والمسئولیته فی المجتمع
المثقف و مسئولیته فی المجتمع
الدکتر علی شریعتی
روشنفکر و مسئولیت او در جامعه
الانسان، اسلام و مدارس الغرب
الانسان، اسلام و مدارس الغرب
الدکتر علی شریعتی
انسان اسلام و کتبهای مغرب زمین