شریعتی از آغاز انقلاب تا کنون از سوی شاعران جوان و پیر سروده شده است و هر بار در این اشعار موقعیت متفاوتی پیدا کرده است: « شهید بزرگ» ، « مرد آسمانی» ، «کوه کن»، تک درخت خطه کویر»، «هرگز بزرگ» و…. بسیاری از شاعران جوان دهه ۵۰ امروزه از شخصیتهای فرهنگی، سیاسی و هنری محسوب میشوند. برخی از آنها با گذر زمان نگاهشان به شریعتی تغییر کرده است. با این همه این سرودهها بخشی از تاریخ معاصر ما هستند و موقعیتی که شریعتی در چشم و دل مخاطب خود طی چهل سال اخیر داشته است را نشان میدهند.
در سال ۱۳۷۰ کتابی تحت عنوان «خورشید کویر» به همت آقایان جعفر سعیدی و طه حجازی و از سوی نشر صحف به چاپ رسید که در آن میتوان با نمونهای از این اشعار و شاعران آشنا شد.
معلمی از مزینان | هدی صابر (۱۳۸۹)
معلمی از زندان
هدی صابر
منبع: روزنامه شرق
تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۸۹
30 سال و سه سال بیش، از یک وداع «گذشت»ه است، و چه سال هایی
نه «خواب»ان
نه «افت»ان
که سنه هایی
«شتاب»ان
تند «آهنگ»ان
پرتوفان
هم در «جوهر»ان
(بیشتر…)ساقی آگاهی | فریدون انوشه (۱۳۹۱)
ساقی آگاهی
شعری از فریدون انوشه.
بمناسبت 29 خرداد، سی و پنجمین سالگرد شهادت معلم شریعتی
برای دکتر سید محمد باقر تلغری زاده (بیشتر…)
کتاب شعر «خورشید کویر» (۱۳۷۱)
خورشید کویر
شریعتی در سرود شاعران
کتاب فوق مجموعهای از اشعار شاعران معاصر است که در رثای شریعتی سرودهاند این اشعار به کمک آقای جعفر سعیدی از میان مجلات، روزنامهها و یادنامهها گردآوری شدهاند. این کتاب در تابستان سال ۱۳۷۱ توسط نشر صحف به چاپ رسیده است.برخی از شعرا و اشعار سروده شده توسط آنها در این کتاب عبارتند از :
آدمها مثل کتابها هستند | قیصر امین پور (۱۳۶۹)
آدمها مثل ِ کتابها هستند
قیصر امینپور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در روستای گتوند (شهرستان امروزی) از توابع شهرستان شوشتر در استان خوزستان به دنیا آمد. از وی در زمینههایی چون شعر کودک و نثر ادبی، آثارمتعددی منتشر شدهاست.
وی در سال ۱۳۶۹ قطعه شعری را به یاد دکتر شریعتی سرود با نام
«آدمها مثل کتابها هستند.»
شریعتی در سرود شاعران (مجله سروش ـ ۱۳۶۰)
شریعتی در سرود شاعران
منبع: مجله «سروش»
تاریخ:۱۳۶۰
مجله سروش در خرداد ۱۳۶۰ بخشی از ویژهنامهای دکتر شریعتی را به سروده شاعران در باره او اختصاص داده است. بسیاری از این اسامی امروزه از شاعران بنام ایران هستند:
مصطفی کشفی، محمود شاهرخی(جذبه)، پروین دولت آبادی، ملک طباطبائی( همسر مهندس بازرگان)، حمید سبزواری، منتظر، علی موسوی گرمارودی، جواد محقق(م.آتش)، سید علی محمودی، جواد محدثی، طاهره صفارزاده، یوسفعلی میرشکاک، نسیم آماج خراسانی، علی اکبر صادقی، علی معلم، طه حجازی، حسن حسینی، حمید داوران، سینا واحد، سپیده کاشانی.
دو سروده از طه حجازی (۱۳۵۹)
۱-مردی از خاکستان
۲- لیلة القدر
با یاد «دکتر علی شریعتی» – پیامآور بزرگ آزادی
شعری از طه حجازی
فریاد قرن | صدیقه سمقی (۱۳۵۹)
فریاد قرن
شعری از صدیقه وسمقی
صدیقه وسمقی متولد ۱۳۴۰ از تهران؛ او شاعر، نویسنده، مترجم، اسلام پژوه و تحلیلگر مسایل سیاسی، اجتماعی است. و نیز استاد دانشگاه تهران و نماینده اسبق مردم تهران در نخستین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا بوده است.