سی و ششمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی ( بنیاد فرهنگی شریعتی -خرداد 1392)
الگوی تعهد سیاسی روشنفکر نزد شریعتی
روشنفکر در مقام وجدان مستقل و منتقد جامعه – احسان شریعتی
انسداد گفتوگویی میان حوزههای سیاسی و روشنفکری و دانشگاهی – هادی خانیکی
روشنفکری و آداب حوزهها – حمیدرضا جلائیپور
ضرورت تفکیک ساحتها – عمادالدین باقی
روشنفکر، مدافع امر اجتماعی – محمدامین قانعیراد
عمل روشنفکر: «کنش گفتاری» – عباس منوچهری
روشنفکر منجی و روشنفکر درمانگر – محمدجواد غلامرضاکاشی
(پس از انقلاب سنت بر این بوده است که هر ساله بهمناسبت هجرت و شهادت معلم شریعتی (26 اردیبهشت و 29 خرداد) مراسم بزرگداشت یا جلسهی نقد و بررسی برگزار میشد. اما روند در چهار سال گذشته تغییر کرد. سال اول اجازه ندادند و بعد ما تقاضا نکردیم و در بنیاد شریعتی نشست محدودی گذاشتیم. امسال نیز تصمیم گرفتیم مراسم را زودتر از موقع آغاز کنیم؛ و از آنجا که ممکن است این بحث به اتمام نرسد آن را طی سلسله جلساتی ادامه دهیم.) (بیشتر…)
هشتادمین زادروز دکتر شریعتی( بنیاد فرهنگی شریعتی – آذر ۱۳۹۲)
شریعتی عاشق و شریعت عاشقی
به مناسبت هشتادمین سالگرد تولد شریعتی، بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی نشستی تحت عنوان «شریعتی عاشق و شریعت عاشقی» با حضور استاد ملکیان برگزار کرد.
در آغاز، سوسن شریعتی از سوی بنیاد از حضار و استاد ملکیان برای شرکت در مراسم تشکر کرد و دلایل برگزاری مجلسی با محوریت «کویریات» شریعتی را شرح داد. وی با استناد به سخن شریعتی در تفکیک آثارش به سه حوزهی «اجتماعیات، اسلامیات و کویریات»، توضیح داد که طی این سی و چند سال اخیر این دسته از آثار مهجور مانده است. در سالهای پنچاه و شصت به آنها بی توجهی نشان داده شده و امروزه نیز که پرتیراژ شده باز هم به یک سری متون ادبی و احساساتی تقلیل داده شده است. موضوع این است که تا کجا این سه ساحت در نگاه شریعتی رقیب یکدیگر و تا کجا در پیوند با یکدیگر تعریف می شوند. استاد ملکیان سخنران اصلی این نشست با ذکر این نکته که برای او کویریات شریعتی از دو بخش دیگر آثار او اهمیت و اعتبار بیشتری دارند و با تکیه بر نوشتههای کویری او و مشخصاٌ دو داستان «در باغ ابسرواتوار» و «تفسیر سمفونی استقبال در اورلی» به شرح و تفسیر مفهوم عشق و دوست داشتن از خلال آثار شریعتی پرداخت.