اتوپیای سوسیالیسم اسلامی (پرونده ماهنامه مهرنامه ـ تیر ۱۳۹۲)
اتوپیای سوسیالیسم اسلامی
منبع: پرونده ماهنامه مهرنامه
تاریخ: تیر ۱۳۹۲
ماهنامه مهرنامه در بخش اقتصاد شماره تیر ماه خود پروندهای پیرامون گرایش اقتصادی روشنفکران دینی ایران تدارک دیده است. «چرا روشنفکران دینی به سوسیالیسم گرایش پیدا کردند؟»؛ این پرسشیست که ذیل عنوان اصلی این پرونده جای گرفته است. در این پرونده مقالات و گفتوگوهایی از سهراب بهداد، موسی غنینژاد، مسعود نیلی و … به چاپ رسیده است. در ادامهی مطلب میتوانید فایل پیدیاف این پرونده را دریافت نمایید.
(بیشتر…)گفتگویی جدی درباره یک شوخی | گفتگو با سوسن شریعتی (ماهنامه خط خطی ـ نوروز ۱۳۹۲)
گفتگویی جدی درباره یک شوخی
گفتگویی با سوسن شریعتی
منبع: ماهنامه طنز و کارتون خط خطی
تاریخ: ویژهنامه نوروز ۱۳۹۲
ماهنامه طنز و کارتون خط خطی به سردبیری هادی حیدری و مدیر مسئولی کیارش زندی در ویژهنامه بهاری خود گفتگویی را در باره پیامک های طنز مربوط به شریعتی و منتشر در جهان مجازی و تلفنهای همراه با سوسن شریعتی انجام داده است. سوشیانس شجاعی فرد این گفتگو را انجام داده است. موضوع این گفتگو بررسی موقعیت شریعتی در میان افکار عمومی و دلایل بدل شدن او به موضوع طنز و پیامک های گسترده ارسالی در تلفن های همراه است. شجاعی فرد در آغاز این مصاحبه نوشته است: «این اولین تجربه مجله خط خطی در یک بحث جدی است درباره ریشه این گونه جوک ها، لطیفه های قومیتی و…البته به سبک خودمان…»
ویژهنامهی روزنامه «شرق» ( آذر ۱۳۹۲)
سیمای شریعتی
مجادله پایدار حامیان جدی با منتقدان راسخ
منبع: ضمیمه روزنامه شرق
تاریخ: ۲ آذر ۱۳۹۲
ضمیمه رونامه شرق با یادداشت فضل الله صلواتی تحت عنوان « مردی برای همه زمانها» آغاز میشود. این ضمیمه که به مناسبت تولد هشتاد سالگی شریعتی و با دبیری محمد صادقی به چاپ رسیده است، شامل این مقالات است:
ویژهنامهی مجله «چشم انداز ایران» (پاییز ۱۳۹۲)
شریعتی، عابر مرزها
یادنامه هشتادمین سالگرد تولد دکتر علی شریعتی
منبع: دو ماهنامه چشم انداز ایران
تاریخ: پاییز ۱۳۹۲
شریعتی، عابر مرزها نام ویژه نامه پاییزی چشم انداز ایران با صاحب امتیازی لطف الله میثمی است. در این شماره که به مناسبت هشتادمین سالگرد تولد دکتر علی شریعتی انتشار یافته، آثاری از مصطفی ملکیان، مرحوم عزت الله سحابی، دکتر حبیب الله پیمان، هاشم آقاجری، محمد جواد غلامرضا کاشی، حاتم قادری، محمد امین قانعی راد، حسن محدثی، حسین مصباحیان، علی معظمی، محمود اکسیری فرد، محمد اسفندیاری، عبدالرضا نواح، سوسن شریعتی، سارا شریعتی، احسان شریعتی، سید حسین سراج زاده، غلام عباس توسلی و…. به چاپ رسیده است. لیست بخشی از پایان نامه هایی که در دانشگاههای مختلف ایران در نسبت با اندیشههای شریعتی دفاع شده است نیز در این شماره به چاپ رسیده است.
ویژهنامهی نشریه «بیلگه آداملار» (آگوست ۲۰۱۲ | مرداد ۱۳۹۲)
بررسی حیات فکری دکتر علی شریعتی
منبع: بیلگه آداملار (= حکیمان) نشریهای فکری ـ فرهنگی است که هر سه ماه یکبار در ترکیه منتشر میشود.
به گزارش وبسایت ایران بالکان (ایربا) شماره سیام این نشریه در دهمین سال انتشار آن (آگوست 2012) ویژهنامهای است در 268 صفحه که به بررسی حیات فکری دکتر علی شریعتی اختصاص یافته است. این شماره از نشریه با بهره گرفتن از آثار نویسندگان ترکیهای، اروپایی و ایرانی، شریعتی و اندیشههایش را از همه زوایا مورد کنکاش و مداقه قرار داده است.
ویژهنامهی نوروزی «نسیم بیداری» (فروردین ۱۳۹۲)
روشنفکران دینی در وضعیت پستمدرن
منبع: ماهنامه نسیم بیداری
تاریخ: نوروز ۱۳۹۲
«…آن چه ظلمی بود که فردید در حق جلال روا داشت و جلال از آن ظلم فردیدی چی تصور میکرد که او را به نصیحت کردن فردید به نوشتن وامیداشت. فردید تنها شخصی نبود که جلال با وی گفتوگوی میکرد. فهرست دوستان و شخصیتها در زندگی جلال بیش از این فقره است و بیشمار و حتی فهرست نهادهایی که سرمیزد و میرفت؛ از دولت تا حزب توده و از کانون نویسندگان تا حسینیه ارشاد و از مکان مکلاها تا موسسات فرهنگی و مطبوعاتی کراواتیها. چرا جلال اینقدر ناآرام و ناشکیبا بود؟ شخصیت جلال از شخصیت اندیشه و نوشتههایش جلوتر و پویاتر بود…»
پدران به روایت پسران | احسان شریعتی، مجتبی مطهری (نسیم بیداری ـ ۱۳۹۲)
پدران به روایت پسران
مناظرهی احسان شریعتی و مجتبی مطهری
منبع: ماهنامه نسیم بیداری (شماره ۳۳ و ۳۴)
تاریخ: نوروز ۱۳۹۲
«پدران به روایت پسران» از پروندهی «روشنفکری دینی»
«روشنفکری دینی هنوز از خانه خود بیرون نیامده است»؛ گفتوگوی صالح نجفی و مراد فرهادپور (نسیم بیداری ـ ۱۳۹۲)
روشنفکری دینی هنوز از خانه خود بیرون نیامده است
گفتوگوی منتقدانه صالح نجفی با مراد فرهادپور
منبع: ماهنامه نسیم بیداری (شماره ۳۳ و ۳۴)
تاریخ: نوروز ۱۳۹۲
نامهی سوسن شریعتی به پدرش | سوسن شریعتی (اندیشه پویا ـ ۱۳۹۲)
نامهی سوسن شریعتی به پدرش
سوسن شریعتی
منبع: مجله اندیشه پویا (شماره ۶)
تاریخ: ویژهنامهی نوروز ۱۳۹۲
در پروندهی «یأس و امید – نامههایی از امروز به درگذشتگان دیروز» در شمارهی نوروز 92 ماهنامهی «اندیشه پویا»، سوسن شریعتی نامهای به پدرش نوشته است. در این پرونده همچنین علی فردوسی به حاج سیاح، خسرو ناقد به محمدعلی جمالزاده، حسن کامشاد به شاهرخ مسکوب، و محمدعلی ابطحی به سیدحسن مدرس نامه نوشتهاند.
روشنفکری دینی و میدان عملش | هادی خانیکی (سایت بنیاد فرهنگی شریعتی ـ ۱۳۹۲)
روشنفکری دینی و میدان عملش
هادی خانیکی
منبع: سایت دکتر علی شریعتی
تاریخ: ۱۳۹۲
شاید مناسبتر آن باشد که روشنفکران دینی به جای آنکه در هر جا و هر زمان به انبوهی از مسائل گوناگون بپردازد، به مساله یا مسائل بنیادی جامعه اولویت دهند و به آسیبشناسی نظرگاه و راهبردهای خود و دیگران در آن باره بپردازند، در این صورت است که فاصلههای زبانی و رفتاری میان روشنفکران و مردم کاسته میشود و راههایی ملموستر برای برونشد جامعه از آشفتگیها و سردرگمیها و ناکارآمدیها گشوده میشود، در آن صورت است که میتوان این سرودهی قیصر را بیشتر فهمید:
دفتر مرا/ دست درد میزند ورق/ شعر تازه مرا/ درد گفته است/ درد هم شنفته است/ درد، حرف نیست/ درد، نام دیگر من است.