Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

با پیروزی انقلاب ایران در بهمن ۱۳۵۷، مراسم های دومین سالگرد هجرت و شهادت دکتر علی شریعتی در فاصله ماه‌های اردیبهشت و خرداد ۱۳۵۸ با شکوه فراوان و به شکلی گسترده و در سراسر ایران و نیز از سوی گرایشات متعدد سیاسی و فرهنگی برگزار می‌شود. بعد از تهران، شهر مشهد و قم از مراکز مهم برگزاری این مراسم های بزرگداشت هستند (حرم حضرت معصومه و یا مسجد گوهرشاد مشهد). از روستاهای کوچک تا شهر تهران، از چمن دانشگاه تا مساجد جامع شهرستان‌ها، از سالن سینما تا مراکز دانشگاهی ، اماکنی هستند که این مراسم‌های بزرگداشت برگزار می‌شوند. متولیان این نشست ها نیز بسیار متنوع و متکثر هستند: انجمن های دانشجویی، خانواده شریعتی،احزاب سیاسی، چهره های دولتی (دولت موقت) و نیز چهره های برجسته روحانی (آیت الله طالقانی، آیت الله بهشتی و…). چنین پیداست که شریعتی متعلق به همه مردم است، همه طیف های سیاسی و مذهبی. پیام های سیاسی احزاب نیز به مناسبت مراسم‌های بزرگداشت هجرت و شهادت این تنوع را نشان می دهد: حزب جمهوری اسلامی، مجاهدین انقلاب اسلامی، جاما، جنبش مسلمانان مبارز، سازمان مجاهدین خلق، جبهه ملی، جنبش و….

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی (حرم حضرت معصومه ـ خرداد ۱۳۵۸)

193000012D14-11-2009H11-38-32

 

برگزاری دومین سالگرد شهادت شریعتی در صحن حضرت معصومه

منبع: روزنامه خراسان

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۵۸

بزرگداشت خاطره پرشکوه

طلاب حوزه علمیه قم طی اطلاعیه‌ای اعلام داشتند بمناسبت بزرگداشت خاطره پرشکوه سومین سالگرد شهادت متفکر بزرگ اسلامی شادروان دکتر علی شریعتی مراسمی در مدرسه فیضیه از ساعت ۶ تا ۸ روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد ماه منعقد می‌شود.

در این اطلاعیه از گروه‌های مختلف مردم دعوت شده است با شرکت در این مراسم یاد این مجاهد و متفکر بزرگ اسلامی را گرامی بدارند.


۳۰ خرداد ۱۳۵۸

به مناسبت دومین سالگرد شهادت شریعتی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۵۸ مراسم ویژه‌ای با حضور هزاران تن از گروه‌های مختلف مردم و روحانیون در قم برگزار شد. در این مراسم که از طرف حوزه علمیه قم برگزار شد ابوالحسن بنی‌صدر در باره ابعاد فکری و تلاشهای دکتر شریعتی، نقش روحانیت اصیل، دانشجویان دانشگاه به رهبری امام خمینی در اتحاد و هم بستگی جامعه سخن گفت و چند تن دیگر مقاله‌هایی در بزرگداشت شریعتی خواندند. به گزارش روزنامه خراسان «جمعیت حاضر در این مراسم در پایان رهسپار منزل امام شدند و در مسیر شعارهایی دادند از جمله: “حزب فقط حزب الله رهبر فقط روح الله”؛ “یزدی ، بنی‌صدر، قطب زاده مثلث آزاده”.»

گزارش تصویری مراسم

بازتاب مطبوعاتی مراسم:

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی (چمن دانشگاه تهران ـ ۲۹ خرداد ۱۳۵۸)

برگزاری دومین سالگرد شهادت شریعتی

مکان: چمن دانشگاه تهران

زمان: ۲۹ خرداد ۱۳۵۸

منبع: روزنامه اطلاعات، روزنامه جمهوری اسلامی،‌ روزنامه آیندگان، روزنامه خراسان، روزنامه جبههٔ ملی ایران و روزنامه کیهان (۳۰ خردادماه ۱۳۵)

عصر دیروز مراسمی با حضور ده‌ها هزار نفر از دانشجویان ـ کارگران ـ دانش‌آموزان و سایر طبقات مختلف مردم، اولین مراسم سالگرد معلم شهید دکتر علی شریعتی پس از انقلاب در زمین چمن دانشگاه تهران برپا شد.

در آغاز این مراسم که استاد محمدتقی شریعتی، دکتر میناچی و احمد صدر حاج‌سیدجوادی و جمعی دیگر از شخصیت‌ها نیز در آن شرکت داشتند ابتدا آیاتی چند از کلام‌اللّه مجید قرائت شد و سپس پیام آیت‌اللّه طالقانی توسط یکی از برادران خوانده شد. در این پیام آمده است:

«دکتر علی شریعتی با شناخت عمیقی از اسلام و آگاهی عینی که از عقب‌ماندگی‌های ملل مسلمان داشت و با درک این واقعیت که ضعف و عقب‌ماندگی‌ها بر اثر مسخ تعالیم اسلام است نه از اسلام راستین و اصیل مؤثرترین راه را در بازگشت بخویشتن خویش دید و خود باختگان و از خود بیگانه‌شدگان را بخود آورد تا آنان که در برابر سحر و افسون‌های افسونگران غرب تعادل از دست داده برق و جلای زندگی مصرفی چشم‌شان را خیره کرده مجذوب عناوین فریبای دموکراسی و لیبرالیسم شده بودند، بگنجینه‌های پوشیده در زیر اغراض یعنی مایه‌های خودی و قرانی بازگردند و با درک عمیق آنچه دارند و با معیاری درست دریابند که سازمان‌های بظاهر بشر دوستانه و مجامع ظاهراً مدافع انسانیت سرپوشی هستند بر روی شکنجه‌های ضد انسانی که در ایران اعمال می‌شد و آواره ساختن انسان‌های فلسطینی و جنگ و کشتار رسوا در ویتنام و بمباران خلق‌های آزادی‌خواه اریتره، فیلیپین، رودزیا و جنگ‌جویان پولیساریو و زیمبابوه و همه جاهای دیگر و بهانه‌هائی برای اعمال اندیشه‌ها فاشیستی و برتری نژادی جهان‌خواران دکتر شریعتی با زبان و قلم خویش و با کوله‌باری از فرهنگ انقلابی اسلام و سلاح کوبنده و پیروزمندی چون سنت مبارزاتی اهل بیت با استعمار فرهنگی شرق و غرب به پیکار برخاست و نشان داد که استعمار فرهنگی مقدمه هر استعماری و پایه هر اسارتی و وسیله هر نوع مسخ و از خودبیگانه کردنی است و با تمام نیرو در برابر آنها ایستاد و در هر لحظه و فرصتی چون چراغ فروزانی که از درخت خجسته زیتون نیرو می‌گیرد پیوسته در جهت خدا و تعالی و کمال انسانی در برابر پویندگان راه حق و حقیقت نور می‌افشایند و به رفتن و شدن ادامه می‌داد که الی‌اللّه المصیر.»

(بیشتر…)

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی (دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد ـ ۲۹ خرداد ۱۳۵۸)

مراسم سالروز شهادت دکتر علی شریعتی مشهد

منبع: روزنامه خراسان

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۵۸


به مناسبت بزرگداشت سالروز شهادت دکتر شریعتی روز ۲۹ خردادماه ۱۳۵۸ سه شنبه ساعت چهار بعد از ظهر گرد همآیی در باشگاه سابق دانشگاه فردوسی مشهد برپا شد. در این گردهمآیی آقای طبا طبایی معاونت وزارت کشور به سخنرانی پرداخت و از مجاهدت‌ها و خلق و خوی شریعتی سخن گفت ، در انتها اعلام کرد که به این مناسبت دانشکده ادبیات و علوم انسانی به نام دکتر علی شریعتی نامگذاری خواهد شد . سخنران بعدی خانم دکتر پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی سخنرانی کرد و از دانشجویان خواست که راه شریعتی را ادامه دهند. در انتهای مراسم حضار متشکل از دانشجویان و مردم به سمت منزل استاد شریعتی به راه افتادند و در آنجا به سخنان احسان شریعتی گوش سپردند.

ساعت ۴:۳۰ روز گذشته مراسم سخنرانی بیاد معلم شهید دکتر علی شریعتی در تالار دانشکده ادبیات مشهد انجام شد. در شروع جلسه پس از تلاوت کلام‌الله مجید یکی از اعضا دانشکده مزبوردرباره فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر مجاهد شهید راه حق و آزادی (دکتر علی شریعتی) در زمان حیات سخنانی ایراد کرده و سپس دانشکده ادبیات و علوم انسانی را به نام وی یعنی دانشکده دکتر علی شریعتی نام‌گذاری کرد.

بدنبال آن خانم پوران شریعت رضوی همسر شهید دکتر علی شریعتی پشت تریبون قرار گرفت و پس از قدردانی از تمام دانشجویان سخنانی درباره آن مجاهد بزرگ ایراد کرد. خانم شریعتی ضمن یادآوری مبارزات قهرمانانه و خستگی‌ناپذیر همسر خود در زمان طاغوت با دو چهره استبداد و استثمار (ارتجاع و امپریالیسم) و همچنین مبارزات خلق قهرمان ایران در راه به ثمر رسانیدن انقلاب خود سخنانی بیان داشت و اضافه نمود که در این راه مبارزان راه آزادی و دانشجویان و همه خلق‌های مستضعف خون داده‌اند تا آن دیکتاتور خون‌آشام را که جوان‌های مبارز ما را در زندان‌های مخوف اوین و دیگر شکنجه‌گاه‌ها به بند می‌کشید و صدای حق‌طلبانه آنان را در گلو خفه می‌کرد سرنگون سازند. وی از همه مردم ایران خواست تا این صدای حق و آزادی را که در طول زمان باید استمرار داشته باشد همیشه آزاد نگاه‌دارند و از هر عاملی که باعث خفقان می‌شود جلوگیری کنند. همسر دکتر علی شریعتی از تمام خواهران و برادران خواست تا راه علی را بپویند.

پس از اتمام این جلسه گروه کثیری از دانشجویان و مردم در تظاهرات و راه‌پیمائی بهمین مناسبت شرکت کردند و بسوی منزل استاد محمدتقی شریعتی پدر دکتر علی شریعتی رفتند تا به سخنرانی احسان شریعتی پسر معلم شهید و اعلام قطع‌نامه گوش فرادهند.    

روزنامه خراسان

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی ( مسجد گوهرشاد ـ خرداد ۱۳۵۸)

مسجد گوهر شاد

منبع: روزنامه خراسان

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۵۸

بمناسبت سالروز شهادت اندیشمند مجاهد و اسلام‌شناس متفکر فرزند برومند خراسان دکتر علی شریعتی بعد از ظهر دیروز پس از نماز مغرب و عشا مراسمی از سوی کانون نشر حقایق اسلامی مشهد در مسجد گوهرشاد برگزار شد که در آن آقای طاهر احمدزاده هم‌رزم دیرین آن شادروان و استاندار خراسان پیرامون ویژگی‌های اخلاقی و مبارزات حق‌طلبانه آن شادروان سخن گفت. برای این منظور از طرف اصناف مشهد نیز از گروه‌های مختلف مردم دعوت بعمل آمده بود تا در آئین تجلیل و بزرگداشت آن روان‌شاد شرکت کنند همچنین دانشجویان مسلمان دانشگاه فردوسی با برگزاری مجلس یادبودی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی یاد معلم شهید دکتر علی شریعتی را گرامی داشتند.

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی در شهرستان‌ها (خرداد ۱۳۵۸)

مراسم دومین سالگرد شهادت شریعتی در شهرستان‌ها

منبع: روزنامه کیهان، روزنامه اطلاعات، روزنامه خراسان

تاریخ: خرداد و تیر ۱۳۵۸

 

گالیکش گنبد (مسجد جامع)

خبرنگار کیهان می نویسد:

بنا به دعوت کانون اسلامی روستای گالیکش به مناسبت دومین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی مردم گالیکش در مسجد جامع اجتماع کردند و در این جلسه پس از سخنرانی آیت الله موسوی قطعنامه مردم گالیکش به شرح زیر صادر شد:

«ما رهبری امام خمینی را یکبار دیگر مورد تآیید قرار داده و قاطعانه حمایت خود را از مجلس خبرگان و رفراندوم عمومی در مورد پیش نویس قانون اساسی اعلام و صمیمانه از نمایندگان امام در تمام مناطق استقبال کرده و حمایت بی دریغ خود را از دادگاههای انقلاب اسلامی اعلام  وهرگونه تجاوز بیگانه به مرزهای ایران را به شدت محکوم کرده و آمادگی خود را جهت پاسداری از انقلاب اسلامی و مرزهای کشور اعلام داشته و جهاد سازندگی را یک برنامه انقلابی دانسته و ضمن ادامه راه استاد شهید دکتر علی شریعتی در شناساندن فرهنگ راستین اسلام از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.»

 

شیراز (استادیوم حافظیه)

– مراسم دومین سالگرد شهادت استاد علی شریعتی به دعوت حزب [جمهوری اسلامی]وحضور هزاران نفر از مردم شیراز در استادیوم حافظیه برگزار شد. در این مراسم ابتدا پیام گروههای مختلف قرائت و سپس علی حجتی کرمانی و حجت الاسلام سید علی اصغر دستغیب و قاسم کاکائی به تفصیل درباره استاد شریعتی سخن گفتند. در پایان شرکت کنندگان در این مراسم دست به راهپیمایی زدند در حالیکه شعار می ادند از خیابان های شهر گذشتند و به حرم مطهر حضرت شاهچراغ رفتند.

– به همین مناسبت مراسم دیگری از سوی جبهه ملی ایران در تالار امیر کبیر دانشکده مهندسی برگزار و مهندس پرویز صاحب دیوانی رئیس تشکیلات و چندتن از فرهنگیان عضو جبهه ملی سخنرانی نمودند.

(بیشتر…)

مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی (دانشگاه تهران ـ ۲۶ اردیبهشت ۵۸)

photo_2017-06-07_14-26-59

مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی

مکان: دانشگاه تهران

زمان: ۲۶ اردیبهشت ۵۸

منبع: روزنامه کیهان ـ روزنامه بامداد (از ۲۲ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۳۵۸)

 

به مناسبت دومین سالگرد هجرت شریعتی «کمیته برگزار کننده مراسم روز شریعتی» با نظارت خانواده او و با چاپ دعوتنامه‌ای در روزنامه کیهان به تاریخ ۲۲ اردیبهشت از همه احزاب و نیروهای سیاسی و دوستداران شریعتی دعوت به همکاری می کند. در این اطلاعیه می‌خوانیم:

«کمیته بزرگداشت و نیز خانواده شریعتی از همه نیروهایی که قصد برگزاری مراسم بزرگداشت آن شهید را دارند و یا مایلند در این زمینه طرح‌ها و پیشنهاداتی ارائه کنند تقاضا می‌کند که صبح ها از ساعت ۹ تا ۱۲ و بعد از ظهر از ساعت ۲ تا ۶ به آدرس زیر مراجعه کنند.»(کیهان ـ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۸)

 

از این مراسم که برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب در چمن دانشگاه برگزار می‌شد گروههای سیاسی، مذهبی و اجتماعی متعددی با صدور بیانیه و اطلاعیه پشتیبانی کرده و برای شرکت در آن اعلان آمادگی کردند و اطلاعیه‌های آنها به تدریج در کیهان روزهای ۲۳، ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبشت به چاپ رسیده است. این عناوین عبارتند از:

جنبش ملی مجاهدین (کیهان ۲۳ اردیبهشت ۵۸)، دانشجویان مسلمان دانشکده توانبخشی و رفاه اجتماعی، انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه شریف، نهضت آزادی ایران، (کیهان ـ ۲۴ اردیبخهشت ۱۳۵۸) جنبش مسلمانان مبارز، جنبش انقلابی مردم مسلمانان ایران (جاما)، حزب جمهوری اسلامی (۲۶ اردیبهشت)، دانشجویان مسلمان دانشگاه علم و صنعت، سازمان جوانان و دانشجویان دموکرات ایران، سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات، دانشجویان مسلمان دانشگاه‌ها.

(بیشتر…)

مراسم‌های بزرگداشت دومین سالگرد هجرت شریعتی در تهران (اردیبهشت ۱۳۵۸)

مراسم‌های بزرگداشت دومین سالگرد هجرت شریعتی در تهران

منبع: کیهان، آیندگان، جمهوری اسلامی، اطلاعات

تاریخ: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۸

 

 دانشگاه صنعتی (۲۷ اردیبهشت)

احسان شریعتی، پرویز خرسند و زهرا رهنورد

 

دانشکاه صنعتی (پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت)

ابراهیم یزدی، نمایش اسلاید

 

دانشگاه صنعتی (جمعه ۲۸ اردیبهشت)

 با حضور مجتهد شبستری، طاهره صفارزاده، ابوالحسن بنی صدر

 

مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی در دانشگاه تهران (شنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸)

دکتر چمران و صادق قطب زاده

مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی در شهرستان‌ها (اردیبهشت ۱۳۵۸)

مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی در شهرستان‌ها

منبع: روزنامه بامداد، روزنامه کیهان

تاریخ: اردیبهشت ۱۳۵۸

 

تبریز (دانشگاه تبریز)

به مناسبت دومین سالگرد هجرت شادروان دکترعلی شریعتی معلم مجاهد، از سوی دانشجویان مسلمان دانشگاه تبریز یک جلسه سخنرانی در دانشگاه ترتیب یافت که در آن استاد گنجه ای درباره زندگینامه دکتر علی شریعتی سخن گفت و خاطره مبارزات اسلامی و آزادی خواعی آن شهید عالیقدر را گرامیداشت. به همین مناسبت یک نمایشگاه اسلاید و عکس و کتاب از دوران زندگی و آثار شادروان علی شریتی در ساختمان مرکزی دانشگاه تبریز گشایش یافت.

 

خرم آباد (تالار پیشآهنگی)

به مناسبت سالروز مهاجرت معلم شهید دکتر علی شریعتی از وطنش مراسم باشکوهی در تالار پیشاهنگی خرم آباد برگزار گردید. ابتدا آیاتی از قرآن مجید تلاوت شد، آنگاه نماینده انجمن تحقیقات اسلامی و دانش آموزان و کارگران و همچنین نماینده فرهنگیان در مورد بزرگداشت سالگرد دکتر شریعتی  سخنان مهمی ایراد نمود. ضمنا به همین مناسبت مراسمی در دانشگاه لرستان برگزار شد.

آباده

هزاران نفر از مردم آباده در یک تظاهرات و راهپیمایی عظیم که به دعوت  سازمان جوانان مسلمان آباده به منظور بزرگداشت نهضت معلم بزرگ دکتر علی شریعتی صورت گرفت شرکت نمودند. تظاهر کنندگان ضمن فریاد «شریعتی پیروز است ارتجاع و منافق نابود است» به راهپیمایی پرداختند. در این مراسم آقای محمد حسین ناجی مطالبی را پیرامون معلم شهید دکتر شریعتی ایراد کرد.

 

اهواز (سالن تربیت بدنی)

خبرگزاری پارس. به مناسبت سالروز هجرت دکتر علی شریعتی معلم شهید بعد از ظهر دیروز مراسمی در سالن تربیت بدنی دانشگاه اهواز برگزار شد. در این مراسم که هزاران تن از گروههای مردم شرکت داشتند آقا فخرالدین حجازی  یکی از یاران استاد شریعتی در مورد شخصیت و مبارزات استاد شهید و هم چنین هجرت وی به تفصیل صحبت کرد. در این آیین که با تلاوت آیاتی ازقرآن مجید آغاز شد پیام انجمن اسلامی دانشگاه اهواز و قطعه شعری پیرامون هجرت استاد علی شریعتی قرائت شد.

مراسم اهدای کاپ و یک دوره مجموعه آثار در مسابقه اسکی (توچال ـ ۹ تیر ۱۳۵۸)

207100071D9-1-2010H10-9-40

اهداء یک دوره مجموعه آثار به برندگان مسابقه اسکی

منبع: روزنامه اطلاعات

تاریخ: ۱۰ تیر ۱۳۵۸

مسابقه اسکی تابستانه  در سه گروه حرفه ای بانوان و آماتور در پیست اسکی توچال تهران برگزار شد. در این مسابقه حاج محمود مانیان به برندگان جوائزی شامل یک کاپ و یک دوره مجموعه آثار دکتر شریعتی اهداء کرد.

تصاویر مراسم