مراسم اربعین حسینی ؛ دکتر احسان شریعتی (مشهد- دی ۱۳۹۰)
باز خوانی فلسفه شهادت
دكتر احسان شريعتي
به مناسبت اربعين حسيني در جمع دانشجويان در مشهد با موضوع “بازخواني فلسفه شهادت” سخنرانی کرد.
.«…بنابراين برداشتي كه از جمله ” اگر ميتواني بميران، اگر نميتواني بمير” ميشود، اين است كه شريعتي ميخواهد بگويد ما در عصر نتوانستن هستيم و بايد بميريم، اما اين مردن طبعا نوعي خودكشي از نوع اديان و فرهنگهاي ديگر نيست؛ چرا كه در اسلام خودكشي نداريم و هنگامي كه ميخواهيم بميريم نيز از خودمان دفاع خواهيم كرد؛ اما جنبه دفاعي، جنبه فرعي قضيه است و جنبه اصلي پيامي است كه مطرح ميشود…»
نشست «نسبت پروژه شریعتی با علوم اجتماعی » ؛ فرید العطاس( بنیاد فرهنگی شریعتی ـ آذر ۱۳۹۰ )
افکار شریعتی هیچ ارتباطی با اسلامیسازی دانش ندارد
نشست بنیاد فرهنگی دکترعلی شریعتی با فرید العطاس، جامعهشناس و عضو هیئتعلمی دانشگاه ملی سنگاپور.
هفتاد و هشتمین زادروز دکتر شریعتی ( بنیاد فرهنگی شریعتی- آذر 1390)
شریعتی و گفتمان عدالت اجتماعی
شش تن از پژوهشگران علوم انسانی، در تاریخ 23 آذرماه 90، در «بنیاد فرهنگی دکتر شریعتی» در مورد «شریعتی و گفتمان عدالت» بحث و تبادل نظر کردند. حسین مصباحیان، حسینعلی نوذری، محمود اکسیریفرد، علی معظمی، آرمان ذاکری، و احسان شریعتی، پیرامون نسبت اندیشه شریعتی با سنت چپ انتقادی سخن گفتند.
سیو چهارمین سالگرد شهادت شریعتی ( بنیاد فرهنگی شریعتی – خرداد ماه۱۳۹۰ )
«شریعتی در دانشگاه» ، «شریعتی و علوم انسانی»
در ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ در بنیاد فرهنگی علی شریعتی سمیناری در دو میزگرد با دو عنوان «شریعتی در دانشگاه» و نیز «شریعتی و علوم انسانی» برگزار شد. در میزگرد اول «شریعتی در دانشگاه» ، با مدیریت دکتر حسین مصباحیان استاد فلسفه دانشگاه تهران، دانشجویانی که پایان نامههای خود را در حوزه فلسفه و یا علوم اجتماعی به شریعتی اختصاص داده بودند، سخن گفتند. آقایان آرمان ذاکری، محمد رضا شمسا، فرید خاتمی، محمد کاظم تفته، تورج رحمانی و خانم مرسا نعمتی گزارشی از پایان نامههای خودرا ارائه دادند. در میزگرد دوم «شریعتی و علوم انسانی» اساتید فلسفه علوم اجتماعی و علوم سیاسی آقایان دکتر قانعی راد، دکتر کاشی، دکتر محدثی، دکتر خانیکی، دکتر مصباحیان و دکتر منوچهری به تبیین نسبت نظری و عملی شریعتی در فراهم آوردن شرایط امکان تاسیس علوم انسانی پرداختند.