ما و شریعتی (حسینیه ارشاد ـ خرداد ۱۳۸۲)
ما و شریعتی
مراسم بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی
مکان: حسینیه ارشاد
زمان: خرداد ۱۳۸۲
حسینیه ارشاد به مناسبت بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی مراسمی را برپاداشت. در این مراسم خانم پوران شریعت رضوی، آقای دکتر احمدی سخنرانی کرده و در ادامه میزگردی با شرکت آقایان دکتر علیرضا رجائی، علی قاسمی و مسعود پدرام با عنوان « ما و شریعتی» برگزار شد. در این مراسم پوران شریعت رضوی، همسر شریعتی، ازخاطرات زندگی مشترکش با شریعتی برای مردم سخن گفت و اینکه پس از او و در جامعه پس از انقلاب چه کرده است. وی به تلاشش برای تدوین و انتشار آثار باقیمانده از همسرش در سال های جنگ و در جامعه ای مردسالار سخن گفت.
پروژه رفرم دینی از منظر شریعتی (کانون توحید لندن ـ خرداد ۱۳۸۲)
پروژه رفرم دینی از منظر شریعتی
مراسم بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی
مکان: کانون توحید لندن
زمان: ۲۸ دی ۱۳۸۲
انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی مقیم لندن به مناسبت بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی مراسمی را در «کانون توحید» برگزار کرد. سخنران این مراسم احسان شریعتی بود. او ضمن شرح «پروژه رفرم دینی از منظر شریعتی» گفت: «اگر او زنده بود در شرایط فعلی ایران به سرنوشت اندیشمندانی چون هاشم آغاجری و یا یوسفی اشکوری دچار می شد.» احسان شریعتی این ادعا را که شریعتی سنت های دینی را به شکل ایدئولوژیک و مکتب سیاسی درآورده و اسلام را از تقدس انداخته و از این رو به سیاست و عقلانیت نیز ضربه زده را رد کرد و گفت:«این انتقاد همزمان هم از جانب افراد ضد مذهبی و هم از سوی مسلمانان سنتی و ضد نوگرایی مطرح شده است. شریعتی، ایدئولوژی را به عنوان مفهوم خنثی و اولیه آن به کار برد که ادامه غریزه و آگاهی هدایتی است و اتفاقا در تعارض با مفهوم ایدئولوژی در مراحل بعدی است که به معنای نظام و سیستمی از عقاید بسته است.»
منبع : روزنامه شرق (۱ بهمن ۱۳۸۲)
همایش «شریعتی، دیروز، امروز، فردا» (تهران، باشگاه اندیشه ـ خرداد ۱۳۸۲)
بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی
همایشی دو روزه به مناسبت بیست و ششمین سالگرد شهادت شریعتی
مکان: تهران، باشگاه اندیشه
زمان: ۲۵ تا ۲۸ خرداد
در آستانه ۲۹ خرداد، مصادف با بیست وششمین سالگرد شهادت شریعتی، باشگاه اندیشه (وابسته به بنیاد شهید قدوسی) همایشی را تحت عنوان «شریعتی، دیروز، فردا» با حضور جمعی از فرهیختگان و اساتید دانشگاه برگزار کرد. این باشگاه طی بیانیه ای علت برگزاری این مراسم را آگاهی از وضعیت پرنوسان تاثیر اندیشه ها و آثار شریعتی در چهل سال اخیر در حیات فکری-سیاسی ایران دانسته است. سخنرانان این مراسم عبارت بودند از آقایان حاتم قادری، غلامرضا کاشی، صادق زیبا کلام،کواکبیان، محمد ملکی، مصطفی میرسلیم و محمد اسفندیاری. اولین جلسه این همایش دو روزه با حضور سخنرانان دکتر محمد ملکی، مهندس میرسلیم، محمد اسفندیاری و دکتر صادق زیبا کلام آغاز شد.