هم اندیشی شریعتی و انسان، ملیت، هویت،ایران و اسلام (پژوهشکده علوم انسانی ـ ۱۱ اسفند ۱۳۹۵)
هم اندیشی شریعتی و انسان، ملیت، هویت، ایران و اسلام
مکان: پژوهشکده علوم انسانی
زمان: ۱۱ اسفند ۱۳۹۵
پژوهشکده علوم انسانی در ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۵ همایشی با عنوان «هم اندیشی شریعتی و انسان، ملیت، هویت، ایران و اسلام » با مدیریت همکاریهای علمی و بین المللی با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران برگزار کرد.
در این همایش سخنرانان به ترتیب عبارت بودند از:
فرید خاتمی، محمد علی مرادی، شکوه السادات حسینی، مزدک رجبی، هادی خانیکی، قاسم پورحسن، محمد سالار کسرایی، سید جوادمیری .
نقد و بررسی کتاب «فراسوی شریعتی: جهان وطنی و اسلام در اندیشه سیاسی ایران» اثر سیاوش صفاری (پژوهشگاه فرهنگ و هنر ـ ۳ اسفند ۱۳۹۵)
نقد و بررسی کتاب
«فراسوی شریعتی: جهان وطنی و اسلام در اندیشه سیاسی ایرانی»
مکان: پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات
زمان: ۳ اسفند ۱۳۹۵
عصر روز سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات دکتر سیاوش صفاری مؤلف کتاب فراسوی شریعتی، که به تازگی از سوی انتشارات کمبریج به چاپ رسیده است، به دعوت بنیاد فرهنگی شریعتی، انجمن جامعه شناسی ایران، موسسه فرهنگ و تاریخ و پژوهشهای میان رشتهای با حضور دکتر عباس منوچهری و دکتر داریوش رحمانیان سخنرانی کرد.
نشست «هم اندیشی، انسان، جامعه، تاریخ در نگاه شریعتی» (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی -۶ بهمن ۱۳۹۵)
« هم اندیشی، انسان، جامعه، تاریخ در نگاه شریعتی»
مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
زمان: ۶ بهمن ۱۳۹۵
درتاریخ ۶ بهمن ماه ۱۳۹۵ نشستی با عنوان « هم اندیشی، انسان، جامعه، تاریخ در نگاه شریعتی» با مدیریت همکاریهای بین المللی انجمن جامعه شناسی ایران در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سالن حکمت برگزار گردید. این نشست از ساعت ۹ صبح با خوش آمد گویی دکتر میری آغاز و تا ساعت ۱۹ شب با ارایه مقالات و پرسش و پاسخ حضار و سخنوران به پایان رسید.
مراسم رونمایی چاپ تصویری کتاب «گیاه شناسی» ( کتاب فروشی دَف ـ دی ۱۳۹۵)
مراسم رونمایی چاپ تصویری کتاب «گیاه شناسی»
مکان: کتابفروشی دَف
زمان: ۱۷ دی ۱۳۹۵
روز جمعه ۱۷ دی ۱۳۹۵ در کتاب فروشی دَف از کتاب گیاه شناسی اثری داستانی از علی شریعتی که به تازگی به همت انتشارات قلم و با تصویرگری و طراحی گرافیکی خانم شادی تاکی به بازار رفته است، رونمایی شد. در این مراسم که با حضور پوران شریعت رضوی، احسان شریعتی، غلامرضا امامی، شادی تاکی، ابوالفضل بازرگان، اکبر بدیع زادگان، محمد توسلی، خسرو منصوریان و جمعی از فعالان حوزه نشر برگزار شد، آقایان احسان شریعتی، غلامرضا امامی و مهندس محمد توسلی سخن گفتند.
هشتادو سومین سالگرد تولد شریعتی (منزل شریعتی- دوم آذر ماه ۱۳۹۵)
شریعتی و تجربیات زیسته سه نسل
مکان: منزل شریعتی
زمان: ۲ آذر ۱۳۹۵
عصر روز ٢ آذر بهمناسبت زادروز دكترعلی شريعتي شماری از دوستان و دوستداران و شخصيتهاي فرهنگي و سياسي به صورت خودانگیخته و بدون برنامهریزی قبلی در منزل او جمع شدند و در فضايي صميمي یاد او را گرامی داشتند. نقش و تاثير دکترشريعتي بر زندگي دوستدارانش از منظرهاي گوناگون موضوع اصلي اين نشست دوستانه بود.
نقد و بررسی کتاب «روشنفکری و اندیشه دینی، رهیافتی جامعه شناختی به آثار و اندیشه دکترعلی شریعتی» اثر غلامعباس توسلی ( انجمن جامعه شناسان ایرانی -آبان ۱۳۹۵ )
نقد و بررسی کتاب
«روشنفکری و اندیشه دینی؛ رهیافتی جامعه شناختی به آثار و اندیشه دکترعلی شریعتی»
مکان: انجمن جامعهشناسی ایران
زمان: ۴ آبان ۱۳۹۵
در سلسله همایشهای جامعه شناسان ایران و جامعه ایرانی، انجمن جامعه شناسی ایران در تاریخ چهارم آبان ماه ۱۳۹۵ به نقد و بررسی آثار و افکار دکتر غلامعباس توسلی پرداخت در این راستا کتاب «روشنفکری و اندیشه دینی، رهیافتی جامعه شناختی به آثار و اندیشه دکتر علی شریعتی» نوشته دکتر توسلی توسط دکتر هادی خانیکی در سالن کنفرانس انجمن جامعه شناسی ایران،مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
نقد و بررسی کتاب «شریعتی و هایدگر» اثر سید جواد میری ( بنیاد فرهنگی شریعتی ـ آبان ۱۳۹۵)
نقد و بررسی کتاب
«شریعتی و هایدگر»
مکان: بنیاد فرهنگی شریعتی
زمان: آبان ۱۳۹۵
به مناسبت کتاب هایدگر و شریعتی نوشته ی دکتر میری در آبان ماه ۱۳۹۵ نشستی در بنیاد شریعتی با حضور نویسنده برگزار شد. این کتاب که به تازگی توسط نشر نقد فرهنگ به تاریخ ۱۳۹۵ در قطع رقعی و در ۱۳۵صفحه به چاپ رسیده است شامل چهار فصل است که عبارتند از: ناهمزبانی و همدلی ؛ عقلانیت و علوم انسانی؛ انسان بی خود و موقعیت انسانی.اثر حاضر میکوشد که اهمیت فهم شریعتی را از هایدگر مورد توجه قرار دهد. به اعتقاد نویسنده شریعتی از نادر متفکرینی است که از مقام سوژه به هایدگر میپردازد و از این حیث ایرانی را از مقام تقلید به مقام تأمل و از موقعیت ابژه به موقعیت سوژه ارتقاع میدهد، از این رو شریعتی را در تاریخ تفکر ایرانی مهم میداند.
در این نشست که باحضور برخی از پژوهشگران، اساتید و دوستداران اندیشههای شریعتی تشکیل شده بود، نخست دکتر حسین مصباحیان، استاد فلسفه دانشگاه تهران و سپس دکتر احسان شریعتی به معرفی و نقد کتاب پرداختند.
لازم به ذکر است که هیچ یک از اصحاب رسانه در این جمع حضور نداشتند و گزارشاتی که از این نشست در رسانه های مجازی و یا سایتهای خبرگزاری ( به عنوان مثال خبرگزاری فارس ) انعکاس یافته با واسطه افراد حاضر در جلسه صورت گرفته است و گزارش این نشست زیر نظر بنیاد شریعتی نبوده است.
سی و نهمین سالگرد شهادت شریعتی ( بنياد فرهنگي شريعتی ـ ۳۰ خرداد ۱۳۹۵)
شريعتي در عصر اصلاحات
گزارش كامل سمينار شريعتی و اصلاحات در بنياد فرهنگي شريعتی
مکان: بنیاد فرهنگی شریعتی
زمان: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
سیونهمین مراسم سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی در روز، سیام خرداد ۱۳۹۵، با موضوع «شریعتی و اصلاحات»، در شرایطی در دفتر جدید بنیاد شریعتی برگزار شد که جمعیت مشتاق حاضر بسیار بیشتر از تعداد پیشبینیشده بود. صندلیها بهسرعت پر شد؛ عده ای بر روی زمین نشستند و دیگران ایستاده و از گوشه و کنار آشپزخانه و اتاقها به سخنرانان گوش سپرده بودند.
در این نشست که از ساعت 5 آغاز شد، آقایان کمال رضوی، دکتر جواد کاشی، دکتر هادی خانیکی، دکتر علیرضا رجایی و احسان شریعتی به شرح زیر سخنرانی کردند.
سی و نهمین سالگرد شهادت شریعتی ( بنیاد باران – خرداد ۱۳۹۵)
شریعتی و دوران ما
مکان: بنیاد باران
زمان: خرداد ۱۳۹۵
در این مراسم که به مناسبت بیست و نهمین سالگرد شهادت شریعتی در بنیاد باران برگزار شده بود آقایان حانم قادری، هاشم آقاجری در باره شریعتی و دوران ما سخن گفتند، عنوان سخنرانی حاتم قادری«شریعتی در محاق» نام داشت وسخنرانی هاشم آقاجری با عنوان «شریعتی و بنیاد گرایی اسلامی» ایراد شد و مسعود پدرام با عنوان «فرافکنی با گشایش» سخن گفت. در این مراسم پیام سید محمد خاتمی قرائت شد و در انتها کلیپی از سخنرانی شریعتی با عنوان «آری اینچنین بود برادر» پخش شد. این مراسم در بخش پرسش و پاسخ با گفتگوی جدلی میان دکتر حاتم قادری و هاشم آقاجری و محسن آرمین به پایان رسید.
سی و نهمین سالگرد شهادت شریعتی ( منزل شریعتی ـ ۲۸ خرداد ۱۳۹۵)
شریعتی از خلال خاطرات
مکان: منزل شریعتی
زمان: ۲۸ خرداد ۱۳۹۵
عصر روز جمعه ۲۸ خرداد به مناسبت سیونهمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی در خانهی ایشان مراسمی با حضور جمعی از اساتید، چهرههای سیاسی و فرهنگی و تعدادی از دانشجویان برگزار شد. در این مجلسِ یادآوری و بزرگداشت، چهرههایی چون دکتر محمد ملکی، مهندس محمد توسلی، خسرو منصوریان (مدیر موسسهی رعد)، آقای روئین عطوفت، خانم طاهره طالقانی، دکتر هاشم آقاجری، آقای قدیانی، دکتر جواد کاشی، آقای حمید نوری، مهندس حامد سحابی، خانم فیروزه صابر، خانم ثریا همت آزاد (شاعر و پژوهشگر)، آقای حسن فتحی (کارگردان)، آقای بادکوبهای (شاعر) و جمعی از اعضای خانوادههای سیاسی (خانم مدنی، خانم رفیعی، خانم دارالشفاء) حضور داشتند و هر یک با ذکر خاطرهای از موقعیت شریعتی در نظام سیاسی و اجتماعی فعلی ایران و نسلهای پیاپی در پی این غیبت چهل ساله سخن گفتند.