مراسم «شریعتی مروج موج دگر اندیشی» (دانشگاه علم و صنعت ـ ۹ خرداد ۱۳۸۴)
شریعتی مروج موج دگر اندیشی
تاریخ: ۹ خرداد ۱۳۸۴
مکان: دانشگاه علم و صنعت
نشریه دانشجویی «سبزاندیشان» دانشگاه علم و صنعت ایران در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۸۴ با برگزاری مراسمی تحت عنوان «یادمان دکتر شریعتی» بازخوانی اندیشه های علی شریعتی و نو اندیشان مذهبی در صد سال گذشته را موضوع محوری نشست قرار دادند. در این مراسم دانشجویی حسن یوسفی اشکوری و سوسن شریعتی سخن گفتند. «شریعتی جرأت اندیشیدن داد» نام سخنرانی یوسفی اشکوری و «دموکراتیزه کردن خوانش از دین » عنوان سخنرانی سوسن شریعتی در این مراسم بود.
در پایان این مراسم لوح تقدیر به خانواده های تقی رحمانی، هدی صابر و رضا علیجانی سه تن از نو اندیشان مذهبی که در زندان به سر می برند و صاحبان تألیفات متعددی در باره شریعتی هستند اهدا شد.
منبع: روزنامه شرق (۱۰ خرداد ۱۳۸۴)
همایش «از نخشب تا شریعتی» (حسینیه ارشاد ـ ۲۰ شهریور ۱۳۸۴)
سیاستورزی در دایره اخلاق
به مناسبت سی و یکمین سالگرد درگذشت محمد نخشب
مکان: تالار کتابخانه حسینیه ارشاد
زمان: ۲۰ شهریور ۱۳۸۴
تالار کتابخانه حسینیه ارشاد عصر روز سهشنبه شاهد برپایی همایشی با عنوان «از نخشب تا شریعتی» در سی و یکمین سالگرد درگذشت دکتر محمد نخشب با حضور جمعی از فعالان سیاسی و دانشگاهی بود. در این همایش شش نفر از صاحبنظران پیرامون «سوسیالیسم انسانگرا در جامعه اخلاقمدار» به ایراد سخنرانی پرداختند.
مراسم «شریعتی و عرصه عمومی» (حسینیه ارشاد ـ خرداد ۱۳۸۴)
شریعتی و عرصه عمومی
مکان: حسینیه ارشاد
زمان: خرداد ۱۳۸۴
بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی در حسینیه ارشاد،با عنوان «شریعتی و عرصه عمومی» و با سخنرانی دکتر مسعود پدرام، آقای یوسفی اشکوری و میزگردی در باره «نسبت شریعتی و جوانان» برگزار شد.
بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی در لندن (کانون توحید لندن ـ خرداد ۱۳۸۴)
شریعتی به بحران هویت پاسخ داد
بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی در لندن
مکان: کانون توحید لندن
زمان: ۲۸ خرداد ۱۳۸۴
«کانون توحید» وابسته به انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در لندن به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی مراسم یادبودی را با حضور دکتر عبدالکریم سروش برگزار کرد. دکتر سروش در این نشست به بررسی زندگی، مرگ و دیدگاههای دکتر شریعتی پرداخت. او ابتدا شرایطی را که منجر به مرگ شریعتی شد تشریح کرد و از وی به عنوان شخصیتی یاد کرد که نه تنها مورد تکریم موافقان بود، بلکه مخالفان نیز به خاطر بزرگی شخصیت و دیدگاه به او. احترام می گذاشتند. وی در ادامه گفت:
بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی (تهران، منزل دکتر حبیبالله پیمان ـ خرداد ۱۳۸۴)
بیست و هشتمین سالگرد شهادت شریعتی در منزل دکتر پیمان
مکان: تهران، منزل دکتر حبیبالله پیمان
زمان: خرداد ۱۳۸۴
روز پنجشنبه مراسمی برای بزرگداشت بیست و هشتمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی، نواندیش مذهبی از سوی «جنبش مسلمانان مبارز» در منزل حبیبالله پیمان برگزار شد. در این مراسم ابتدا حمید احراری در سخنانی با عنوان «مهندسی مجدد نواندیشی دینی» گفت: انتخابات درس بزرگی داشت. حاشیهنشینها برای تغییرات پیام روشنی میخواستند و برخی از کاندیداها درست روی نقطه حساس دست گذاشتند. او در انتقاد از اصلاحطلبان گفت که به بخشی از نیازهای جامعه توجه کردند، نیازهایی که یقه سفیدها به آن توجه داشتند. پس از این سخنان بود که هاشم آقاجری استاد تاریخ دانشگاه و عضو سازمان مجاهدین انقلاب سخنان خود را با عنوان «شریعتی و گفتمان دموکراسی» آغاز کرد.