شریعتی و ظاهر فریبندهاش (نشریه ۱۵ خرداد ـ ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۴)
شریعتی و ظاهر فریبندهاش
سلسله مقالات نشریه ۱۵ خرداد پیرامون رابطهی شریعتی و ساواک
منبع: نشریه «۱۵ خرداد»
تاریخ: ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۴
ویژهنامه (احیاء ـ ۱۳۷۰)
روایتی دیگر از دکتر شریعتی و اندیشههایش
گفتوگوی رضا مظهری با حسن یوسفیاشکوری
منبع: احیاء (شماره ۵)
تاریخ: ۱۳۷۰
ویژهنامهی شانزدهمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (جهان اسلام ـ مرداد و تیر ۱۳۷۲)
با یاد معلم شهید انقلاب دکتر علی شریعتی
منبع: ویژهنامهی فرهنگی جهان اسلام
تاریخ: مرداد و تیر ۱۳۷۲
دوماه نامه جهان اسلام با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سید هادی خامنهای در سال ۱۳۷۲ ویژه نامهای درباره شانزدهمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی به چاپ رسانده است. عناوین مقالات از این قرارند:
ویژهنامهی هفدهمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (جهان اسلام ـ تیر ۱۳۷۳)
نقد و بررسی آراء دکتر علی شریعتی
در خصوص ایدئولوژی شناسی
منبع: مجلهی جهان اسلام (ویژهنامهی فرهنگی، شماره ۷)
تاریخ: تیر ۱۳۷۳
مجله جهان اسلام با مدیر مسئولی سید هادی خامنهای به مناسبت هفدهمین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی یادنامهای ویژه بحثها و نظرها در باره مفهوم ایدئولوژی و جایگاه آن در اندیشه شریعتی در تیر ماه ۱۳۷۳ در ۱۹۶ صفحه به چاپ رساندهاست. در این شماره دکتر عبدالکریم سروش، محمدامین قانعیراد، جهانگیر صالحپور، علیرضا بختیاری، محمدعلی ذکریایی، مجید محمدی، محمود رئوفی، حمید پایدار، ناصر عباسپور، احمد راسخی، ابوالفضل گرامی قلم زدهاند.
ایدئولوژیک کردن دین از موضوعات محوری نقد آثار شریعتی در دهه ۷۰ بودهاست که در این شماره به آن پراخته شده است.
فایل پی دی اف مجله به دلیل حجم زیاد در هفت قسمت ارائه شده است.
ویژهنامهی سمینار شریعت مطهر (توس ـ پائیز ۱۳۷۵)
شریعت مطهر
منیع: توس
تاریخ: پائیز ۱۳۷۵
مجله توس با مدیرمسئولی محمد صادق جوادی حصار، تک شمارهای را به سمینار «نگرشی بر اندیشههای استاد مطهری و دکتر شریعتی و بررسی اشتراکات آنها» اختصاص دادهاست. این سمینار که توسط انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شدهاست توسط روزنامه توس با عنوان « شریعت مطهر» پوشش داده شدهاست و متن مبسوط سخنرانیهای ارائه شده در این مجلس نیز در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
رضا داوری اردکانی، زهرا رهنورد، حسن یوسفیاشکوری، دکتر هاشم آقاجری، دکتر حسین باهر، علیرضا علویتبار، دکتر محسن کدیور و دکتر فرشاد مؤمنی
عالمان دینی و حکومت دینی | محسن کدیور (مجله آفتاب کویر ـ خرداد ۱۳۷۷)
عالمان دینی و حکومت دینی
محسن کدیور
منبع: آفتاب کویر (ویژهنامهی سمینار)
تاریخ: تابستان ۱۳۷۷
یکی از نکات بحث انگیز اندیشۀ روانشاد دکتر شریعتی موضع وی دربارۀ روحانیت است. اگرچه نسبت بین روحانی و عالم دین عموم و خصوص منوجه است اما یکی از تلقیهای رایج تز «اسلام منهای روحانیت» بینیازی جامعه دینی از عالمان دین است. با استقرار حکومت دینی جایگاه عالمان دین و نسبت ایشان با حکومت دینی از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار میشود. سؤال اصلی بحث تبیین نسبت عالمان دین و حکومت دینی و بررسی و نقد دیدگاههای ارائه شده در این زمینه است. در دو دهه اخیر در جامعه سه دیدگاه متفاوت در این مسئلۀ مهم ابراز شده است: دیدگاه تفریطی، دیدگاه افراطی و دیدگاه اعتدالی. دیدگاه افراطی و تفریطی علیرغم تفاوت بنیادیشان مقصد واحدی است یعنی اخراج دین از عرصۀ اجتماعی.
نظر آیت الله منتظری درباره ی دکتر شریعتی | آیت الله منتظری (نامه ـ تیر ۱۳۷۸)
نظر آیت الله منتظری دربارهی دکتر شریعتی
آیت الله حسینعلی منتظری
منبع: نشریه نامه
تاریخ : ۶ تیر ۱۳۷۸
پرسش: درابتدا حرکت روشنفکران درایران، دونفر بیشتر از دیگران مطرح هستند که درمورد آنها اظهارنظرهای متناقض شنیده میشود. یکی مرحوم دکتر شریعتی درگذشته و دیگری آقای دکتر سروش که اخیرا گویا برخوردهایی هم با او شده است ، اگر امکان دارد بفرمایید نظر حضرتعالی دراین مورد چیست ؟
جواب: به نظر من این برخوردهایی که به عنوان روحانیت، جلوتر با مرحوم دکتر شریعتی واخیرا با اقای دکتر سروش شده به این شکل است که گویا خودمان را معصوم و آگاه به تمام مسائل شرع میدانیم و آنها را یک آدم های منحرف و این اساسا یک برخورد غلطی است.