بیستمین سالگرد شهادت شریعتی (حسینیه ارشاد ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
دکتر علی شریعتی نمادی از نوزایی اسلامی
مکان: حسینیه ارشاد
زمان: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
مراسم بیستمین سالگرد شهادت شریعتی که به دعوت دفتر پژوهش های فرهنگی دکتر علی شریعتی و با اعلان همبستگی انجمن اسلامی مهندسین، موسسه دائره المعارف تشیع، بنیاد خیریه و فرهنگی شط، انجمن اسلامی پزشکان، و ناشرینی چون : انتشارات آگاه، پروین، چاپخش، سیروس، شرکت سهامی انتشار، انتشارات قلم، نشر نی، مدرس و نیز فراخوان بیش از دویست و پنجاه نفر ازشخصیت های فرهنگی و سیاسی انجام شده بود، در حسینیه ارشاد برگزار شد.
بیستمین سالگرد شهادت شریعتی (کتابخانه حسینیه ارشاد ـ ۲۹ خرداد ۱۳۷۶)
مراسم بیستمین سالگرد شهادت شریعتی
مکان: کتابخانه حسینیه ارشاد
زمان: ۲۹ خرداد ۱۳۷۶
مراسمی از سوی دفتر پژوهش های فرهنگی دکتر علی شریعتی طی دو روز در تالار کتابخانه حسینیه ارشاد برگزار گردید. در روز اول میزگردی با حضور اقایان یوسفی اشکوری، دکتر غنینژاد و علیرضا علوی تبار تحت عنوان «شریعتی، سنت، مدرنیته» برگزار شد. در روز دوم پس از قرائت مقالهای از احسان شریعتی توسط آقای محمود عمرانی، آقای تقی رحمانی تحت عنوان «چرا شریعتی» سخنرانی نمود.
بیستمین سالگرد شهادت شریعتی (دانشکده علوم پزشکی شیراز ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
سمینار دو روزه سالگرد شهادت شریعتی
مکان: دانشکده علوم پزشکی شیراز
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شیراز مراسمی دو روزه با حضور جمعی از روشنفکران و فعالین مدنی برگزار می شود. در این مراسم و در روز اول دکتر جواد کاشی با عنوان «دو قرائت از اندیشه سیاسی شریعتی»، دکتر پارسا: «نوسازی اندیشه دینی»، حجت الاسلام کدیور: «حکومت دینی و مصلحت» سخنرانی می کنند. در روز دوم: آقای عمادالدین باقی تحت عنوان « دموکراسی و حکومت دینی» و آقای اکبرگنجی با نام «تعبیر فاشیستی از اسلام» و در پایان آقای علوی تبار با نام «جامعه مدنی و ایدئولوژی» سخنان خود را عرضه می کنند.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (دانشگاه فردوسی مشهد ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
سمینار دو روزه سالگرد شهادت شریعتی
مکان: دانشگاه فردوسی مشهد
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاههای فردوسی و علوم پزشکی طی دو روز مراسمی را با یاد شریعتی برگزار می کنند. در روز اول: عبدالکریم شریعتی (شخصیت دکتر شریعتی)، علیرضا علوی تبار (روشنفکری پس از شریعتی)، محسن کدیور (حکومت دینی و جامعه دینی) سخن میگویند. در روز دوم دکتر رزمجو (آرمانها، غمها و دیدگاههای شریعتی) و آقای یوسفی اشکوری (شریعتی و نقد سنت و تجدد) سخنرانان اصلی مراسم هستند. نمایشگاه عکس و آثار خطی و همچنین برگزاری اردوی بازدید از کویر مزینان از فعالیتهای حاشیه این مراسم بوده است.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (سازمان هلال احمر اصفهان ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
میراث شریعتی پس از بیست سال
مکان: سازمان هلال احمر اصفهان
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
به مناست بیستمین سالگرد شهادت شریعتی در سالن هلال احمر شهر اصفهان مراسمی برگزار گردید. در روز اول مهندس محمد علی نجفی (کارگردان سینما) و دکتر محمد مهدی جعفری درباره دکتر شریعتی سخنرانی نمودند و به دنبال آن میزگردی با حضور آقای صلواتی برگزار شد. سخنران روز دوم آقای یوسفی اشکوری بود که متاسفانه با حمله نیروهای فشار نیمه تمام ماند. این مراسم اگرچه مجوز داشت اما به بهانه ای که استانداری مجوزش را باطل کرده مورد تهاجم قرار گرفت. گفته شد که علت این تهاجم مخالفت برخی روحانیون مخالف و حامیان انصار حزب الله در تهران اتفاق افتاده است . مردم شرکت کننده از ساعت 6 تا 9 بعد از ظهر در بیرون محل تحصن کرده و به دنبال آن در اعتراض به لغو مراسم طوماری را نیز امضا می کنند. آقای یوسفی اشکوری مجبور می شود سخنرانی خود را در محفلی خصوصی عرضه کند. «میراث شریعتی پس از بیست سال»، عنوان سخنرانی ایشان بوده است.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (دانشگاه بوعلی سینا همدان ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
برگزاری سالگرد شهادت شریعتی
مکان: دانشگاه بوعلی سینا همدان
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
در همدان جمعی از «دانشپژوهان مسلمان» که تصمیم به برگزاری مراسمی در دانشگاه بوعلی سینای همدان داشتند به دلیل مخالفت و مقاومت مسئولین این دانشگاه با صدور اطلاعیهای بیستمین سالگرد شهادت شریعتی را گرامی می دارند. در این اطلاعیه آمده است: «بیستمین سالگرد پرواز کبوتر خونین بال ازادی، معلم اندیشه، عشق و ایمان به آسمان حق و حقیقت مبارک باد».
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین سالگرد شهادت شریعتی (قزوین ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
کندو کاوی درباره نوگرایی دینی
مکان: قزوین
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
در نشستی خصوصی آقای طهماسبی تحت عنوان «کندو کاوی درباره نوگرایی دینی» در قزوین سخنرانی کرد.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (اهواز ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
بیست سال پس از شریعتی
مکان: اهواز
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
در نشستی خصوصی در این شهر آقای تقی رحمانی تحت عنوان «بیست سال پس از شریعتی» سخنرانی کرد.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (مسجد مهدیه زنجان ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
وجوه اشتراک و افتراق در شریعتی و چمران
مکان: زنجان، مسجد مهدیه
زمان: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
در مسجد مهدیه، مراسمی به مناسبت بیستمین سالگرد شهادت شریعتی برگزار می گردد. در این مراسم مهندس عبدالعلی بازرگان با عنوان «وجوه اشتراک و افتراق در شریعتی و چمران» سخنرانی کرد. سپس مهندس صباغیان به ذکر خاطراتی از دکتر شریعتی و دکتر چمران پرداخت. این مراسم با حضور نیروهای فشاری که مانع از خروج شرکت کنندگان از سالن می شدند متشنج شدند. ظاهرا دلیل اعتراض آنها حضور سخنرانانی بود که از اعضای نهضت آزادی محسوب می شدند.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]
بیستمین مراسم سالگرد شهادت شریعتی (دانشگاه آزاد گرگان ـ ۲۸ خرداد ۱۳۷۶)
انواع آزادی در نگاه شریعتی
مکان: دانشگاه آزاد گرگان
تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۳۷۶
انجمن اسلامی دانشگاه آزاد گرگان مراسمی به مناسبت بیستمین سالگرد شهادت شریعتی بر گزار می کند. در این مراسم آقای علی حجتی کرمانی تحت عنوان « انواع ازادی در نگاه شریعتی» سخنرانی می کند.
[منبع: ایران فردا (شماره ۳۵) ـ تاریخ: مرداد ۱۳۷۶]