Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

از آغاز انقلاب تا کنون شریعتی بارها موضوع سرود، آواز و … متعددی بوده است. معروفترین این آثار سه سرودی است که در آغاز انقلاب توسط خانم ثریا همت آزاد تهیه شده بود و به شکل گسترده‌ای در سالهای پایانی دهه پنجاه پخش شد. پس از آن در سال ۱۳۶۷ کامبیز روشن‌روان با خوانندگی علیرضا افتخاری تصنیفی به نام گل هزار دستان را تهیه کردند که سالها بعد در اختیار عموم قرار گرفت. یکی دیگر ازاین آثار موسیقیایی کار گروه چهل دف به نام سوتک است. در سال ۸۴ علیرضا قربانی سروده ای از افشین یدالهی و موسیقی فردین خلعتبری را اجرا کرد و این قطعه در مراسم سالگرد شریعتی در حسینیه ارشاد پخش شد و متأسفانه تا کنون عمومی نشده است. هیچکس خواننده جوان رپ در سال ۸۸ قطعه ای از صوت شریعتی را سوژه آواز خود به نام « یک روز خوب میاد» ساخت.

قطعه ی موسیقیایی «آری این چنین بود برادر»”fu cosí caro fratello” | وحید افتخار حسینی -2024


«آری این چنین بود برادر»  “fu cosí caro fratello” (قطعه ای برای ساز یوفونیویم) 
منبع :یوتوب
آهنگساز : وحید افتخار حسینی
نوازنده یوفونیویم: مارینا بوسلی (Marina Boselli)
مکان: ایتالیا-کنسرواتوار میلان
تاریخ: 2023

 

 

 

 

قطعه ی موسقیایی « آری این چنین بود بردار» (گفت و گو با برده ای در گذشته) توسط وحید افتخار حسینی موسیقی دان و آهنگساز جوان ایرانی ساخته شده و از رساله ای کوچک از علی شریعتی به همین نام الهام گرفته شده است.این قطعه برای اولین بار در سال گذشته در کنسرواتوار میلان توسط نوازنده خانم مارینا بوسلی (Marina Boselli) اجرا شده است و به تازگی(می-2024) در کانال یوتوب قرار گرفته است.
وحید افتخار حسینی متولد تهران 1363و فارغ التحصیل ادبیات انگلیسی است و موسیقی را از سال 79 با سه تار آغاز کرده است. استاتید وی علی حدادیان، مسعود شعاری و حسین علیزاده بودند. پس از چندی به موسیقی کلاسیک و نوازندگی پیانو روی آورد و از تعالیم هنرمندانی چون مهران پورمندان، محمد سعید شریفیان، آزاد حکیم رابط، نادر مشایخی، Giovanni de Cecco، و Frank Roheبهره گرفته است. وحید افتخار حسینی درباره این قطعه گفته است:
“سال پیش طی کمیسیونی که از کنسرواتوار میلان دریافت کردم قطعه ای برای ساز یوفونیوم نوشتم که به شکل مستقیم و غیر مستقیم به «آری این چنین بود برادر» دکتر شریعتی مربوط می شد. در این قطعه «آری این چنین بود برادر»  “fu cosí caro fratello” هم با صدای شریعتی و هم با پیامش حضور دارد. هر چند که من علاقه‌ای به رساندن پیام در آثارم ندارم. ولی این بار همان بچه بازیگوشی شدم که شریعتی می خواست سوتکش باشد! صدای شریعتی از دل ساز بیرون می‌آید در حالی که نوازنده کاری بین یک خنیاگر و یک بازیگر را انجام میدهد… متن انگلیسی فقط برداشت شخصی است، ساده امروزی و تحریک آمیز… «در تصور من قطعه در دالان های تاریک اهرام مصر حرکت میکند و دائم در رنج برده گی است».

گل هزار بهار (۱۳۶۷ )

گل هزار بهار

این اثر در سال ۱۳۶۷ به همت تنی چند از دوستداران شریعتی از جمله زنده یاد نصراللهی تدارک دیده شد و متاسفانه در همان سالها امکان نشر عمومی پیدا نکرد. موسیقی این اثر از کامبیز روشن روان و خواننده آن علیرضا افتخاری است. نوازندگان عبارتند از: (بیشتر…)

سرودهای انقلابی ۱۳۵۹

سرودهای انقلابی

سه سرود «ای معلم»، «شهید زنده جاودان» و «راه روشن».

 

در ابتدای انقلاب سه سرود تحت عنوان «ای معلم»، «شهید زنده جاودان» و «راه روشن» بی نام و نشان از رادیو و تلویزیون ایران پخش شد. کیفیت پایین ضبط صدا نشان می‌داد که تدارک این کار در شرایط ملتهب روزهای پایانی انقلاب و به شکل پارتیزانی انجام گرفته است. هر سه سرود اثر خانم ثریا همت‌آزاد، یکی از شاگردان شریعتی و از هنرمندان تئاتر ایران، بود که توسط گروه کر ناشناسی خوانده شده بود.بعدتر آلبومی هم به بازار آمد که به این سرودها دکلمه‌هایی از جملات شریعتی ضمیمه شده بود. این آلبوم که سال‌هاست در بازار نیست و شنیده نمی‌شود، یادآور یک زمانه و نسبتی است که مخاطبان جوان شریعتی با او برقرار کرده بودند.فایل های ضمیمه :