Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

دکتر شریعتی برای حاکمیت اسلام و جمهوری اسلامی تلاش می‌کرد | آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای (هفته‌نامه سروش ـ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰)

دکتر شریعتی برای حاکمیت اسلام و جمهوری اسلامی تلاش می‌کرد

آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای
منبع: هفته‌نامه سروش
تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

 

هفته‌نامه سروش است در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ گفت‌وگویی اختصاصی با آیت‌الله خامنه‌ای منتشر کرده است که فایل پی‌دی‌اف این بخش از مجله در ادامه‌ی مطلب می‌آيد.

فایل پی‌دی‌اف گفت‌وگوی هفته‌نامه سروش با آیت‌الله خامنه‌ای

ویژه‌نامه‌ی سروش به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت شریعتی (۳۰ خرداد ۱۳۶۰)

98

از کوچه باغ‌های شهادت

منبع: مجله سروش

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

مجله «سروش» با مدیر مسئولی م. زورق (این مجله تا سال ۱۳۶۰ با سردبیری پرویز خرسند مدیریت می‌شده‌ است.) ویژه‌نامه‌ای را در شماره ۱۰۲ خود به تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ به شریعتی اختصاص داده است. در این شماره سلسله مقالات بی‌نام و مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها و اشعاری از شعرا به چشم می‌خورد که عبارتند از:

(بیشتر…)

مصاحبه با آیت الله بهشتی (سایت بنیاد نشر آثار و اندیشه‌های دکتر بهشتی ـ ۲۹ خرداد ۱۳۶۰)

630-small-thu

شریعتی همواره رو به اصالت اسلامى پیش می‌رفت

منبع: سایت بنیاد نشر آثار و اندیشه‌های دکتر بهشتی

تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۶۰

این مصاحبه در سال ۶۰ با آیت‌الله بهشتی انجام شده و از سایت بنیاد دکتر بهشتی برگرفته شده است.

(بیشتر…)

ویژه‌نامه‌ی چهارمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (امید انقلاب ـ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰)

601-743-1391-2-24-13-9-4-4C84

شهید علی شریعتی: بیدارگری علیه بیدادگری

منبع: امید انقلاب (شماره ۹)

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

«امید انقلاب» نشریه دانش‌آموزی «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش بیست میلیونی» شماره ۹ خود را به ویژه نامه‌ای به شریعتی اختصاص داده است. در این شماره مقالاتی در ارزیابی اندیشه های شریعتی و نیز مصاحبه‌ای مبسوط با آیت‌الله بهشتی به چاپ رسیده است. لازم به ذکر است که کلیه مقالات مندرج در این شماره با نام‌های مستعار و یا با عنوان «برادر» انعکاس یافته است.

 

امید انقلاب pdf

شریعتی انسانی تلاشگر و پرتحرک بود | حبیب‌الله عسگراولادی (روزنامه اطلاعات ـ ۱۹ خرداد ۱۳۶۰)

شریعتی انسانی تلاشگر و پرتحرک بود

حبیب‌الله عسگراولادی

نماینده وقت مردم تهران در مجلس شورای اسلامی

منبع: روزنامه اطلاعات (شماره ۱۶۴۴۸)

تاریخ: ۱۹ خرداد ماه ۱۳۶۰

 

ـ بی‌شک شریعتی، انسانی تلاشگر و پرتحرک بود و هر ماه با سخنرانی‌ها و نوشته‌هایش آثاری تازه عرضه می‌کرد. حبیب‌الله عسگراولادی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخشی از گفت و گویش با اطلاعات دکتر علی شریعتی را چنین توصیف کرده است. به متن گفت‌گوی ما با عسگراولادی توجه فرمائید:

س ـ دکتر شریعتی را چگونه می‌شناسید و چه تصویری از شخصیت فکری، سیاسی و مذهبی او دارید؟

ج ـ در زندان بودم که آوازه سخنرانی‌های ایشان را از راه‌های چندی شنیدم و بر آن شدم که بشناسمش و در شناختن کوشش آغازیدم. ولی هنوز توفیقی نیافته بودم که همراه شهید عراقی و حجت‌الاسلام انواری به دژ برازجان تبعید شدیم و همان‌جا بود که اولین اثرش را دیدم و در شرایط خوبی به مطالعه و بحث آن در کنار دو برادر نامبرده بالا پرداختیم.

بی‌شک شریعتی انسان تلاشگر و پرتحرک بود و هر ماه با سخنرانی‌ها و نوشته‌هایش آثاری تازه عرضه می‌کرد، چنانچه پس از بازگشت‌مان از تبعید در زندان قصر نیز تعدادی از آثارش بدست رسید و تعدادی دیگر از آثار او را در تبعیدگاهی دیگر در زندان مشهد یافته و مورد مطالعه‌ام قرار گرفت. و در نتیجه شناختی که از اسلام‌شناسی اشاره شد، یعنی همان درس‌های دانشگاه مشهد بدست آمد. این بود که شریعتی، شخصیتی است پرتلاش، و همت دارد که بعنوان یک جامعه‌شناس جوان مذهب را بشناسد. در شناخت اسلام نیز کارهائی را در خارج کشور شروع کرده و در داخل کشور نیز عملاً تلاش‌های جدی را دنبال می‌کند.

تذکر این نکته  ضروری است که آثار اولیه ایشان حکایت از این داشت که مطالعات اسلامی ایشان در اروپا بیشتر از تفاسیر و کتب مذاهب و فرق اسلامی غیر شیعه بوده، با اینکه تلاش شخصی او در این بود که مذهب تشیع و امامت را اثبات کند. و همچنین بر اثر تلاش تحقیقی خود در اروپا شناختی از روحانیت مسیح پیدا کرده بود و بر همان اساس ناخودآگاه روحانیت اسلام را چنان پنداشته و موضع‌گیری‌های مناسب با چنان قیاسی که گاه از ایشان مشاهده می‌شد و او با آن‌که خود ضدغرب‌زدگی، و ضدغرب‌گرائی بود ولی در نوشته‌ها باری از گرایش به فلسفه‌ها و مکاتب غربی ملموس می‌گردید و …

(بیشتر…)

ویژه‌نامه‌ی چهارمین سالگرد هجرت دکتر شریعتی (روزنامه میزان ـ ۲۶ ادیبهشت ۱۳۶۰)

۱

سالگرد هجرت معلم انقلاب

به مناسبت چهارمین سالگرد هجرت علی شریعتی

منبع: روزنامه میزان

تاریخ: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۰

روزنامه «میزان»، ارگان رسمی نهضت آزادی ایران ویژه نامه ای به مناسبت چهارمین سالگرد هجرت دکتر علی شریعتی در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۰ به چاپ رسانده است. در این ویژه نامه علاوه بر چاپ مطالبی به قلم شریعتی و معرفی او به عنوان یکی از «پایه گذاران نهضت ازادی ایران در خارج کشور»، گزارش مفصلی از «جزئیات جریان هجرت و شهادت دکتر شریعتی» به چشم می خورد. نامه مهندس بازرگان به استاد شریعتی پس از شهادت دکتر شریعتی نیز از تازه های این ویژه نامه است. مقاله «شریعتی، فریادی علیه تشیع صفوی» (بی نام) و مقاله  «هجرت» (محمود سارنگ) دو مقاله ای است که در کنار مطالب نام برده شده در این ویژه نامه به چاپ رسیده است.

pdf.ویژه نامه میزان ۱۳۶۰

ویژه‌نامه‌ی چهارمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (اتحاد جوان ـ ۲۳ خرداد ۱۳۶۰)

Screenshot-2018-3-10 600-742-1391-2-24-11-47-24-D3D5 pdf

معلم شهید انقلاب

منبع: اتحاد جوان 

تاریخ: ۲۳ خرداد ۱۳۶۰

مجله «اتحاد جوان» به مدیر مسئولی اسماعیل جلیلیان، ویژه‌نامه‌ای به مناسبت  چهارمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی منتشر کرده‌است. این مجله که ویژه دانش آموزان وجوانان است و خود را مستقل و بدون هیچگونه وابستگی گروهی معرفی کرده است، سلسله مقالات بی‌نامی را در ویژه‌نامه شماره ۵۳ خود در خرداد ۱۳۶۰ به چاپ رسانده است.

اتحاد جوان pdf