Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

هدف: حضور و شهادت (مجله جوان ـ ۱۵ دی ۱۳۵۷)

هدف: حضور و شهادت

نامه وصیت‌گونه دکتر علی شریعتی به پسرش احسان

منبع: مجله جوان

تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۵۷

 

بررسی «غرب‌زدگی» از دیدگاه دکتر علی شریعتی | امیر‌ گل‌آرا (مجله فردوسی ـ دی ۱۳۵۷)

بررسی «غرب‌زدگی» از دیدگاه دکتر علی شریعتی

امیر گل‌آرا

منبع: مجله فردوسی

تاریخ: ۱۸ دی ۱۳۵۷

 

بررسی غرب‌زدگی از دیدگاه دکتر علی شریعتی.pdf

گزارش مراسم یادبود دکتر علی شریعتی در بیروت (اطلاعات هفتگی ـ دی ۱۳۵۷)

183

مراسم یادبود دکتر علی شریعتی در بیروت

منبع: اطلاعات هفتگی (شماره ۱۹۲۱)

تاریخ: ۲۹ دی ۱۳۵۷

اطلاعات هفتگی شماره ۱۹۲۱ در ۲۹ دی ماه ۱۳۵۷ عکس‌های اختصاصی از مراسم یادبود دکتر علی شریعتی در بیروت را به چاپ رسانده است. در صفحه پایانی این مجله عکسی از مراسم افتتاح دانشگاه تهران توسط مردم با حضور پوستر شریعتی، مصدق و آیت الله خمینی به چشم می‌خورد.

 

اطلاعات هفتگی.pdf

چاپ مجموعه آثار دکتر شریعتی در اروپا (مجله سیاسی جوان ـ اسفند ۱۳۵۷)

چاپ مجموعه آثار دکتر شریعتی در اروپا

منبع: مجله سیاسی جوان

تاریخ: اسفند ۱۳۵۷

 

مجموعه آثار دکتر شریعتی در اروپا به زیر چاپ رفت

به همت انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی مقیم اروپا و آمریکا مجموعه اثار دکتر شریعتی به زیر چاپ رفته است و تا کنون نیز ۵ مجلد به نام های: با مخاطب آشنا ، خودسازی انقلابی، ابوذر غفاری سوسیالیست خدا پرست ، بازگشت به کدام خویش؟ و بالاخره «ما و اقبال» از چاپ خارج شده است . ششمین مجموعه نیز که هم اکنون زیر چاپ است در برگیرنده دیدگاههای دکتر شریعتی در باره تشیع است که با انتشار آن نشر سایر مجموعه ها نیز به دنبال می آید. گفته شد برای تصحیح و پیراستن این مجموعه آثار که برای آن فهرست اعلام نیز درست شده کلیه کتاب های دکتر شریعتی که تا کنون منتشر شده( و متاسفانه بسیاری از آنهابه دلیل شتابزدگی و عدم دقت ناشران مغلوط و ناکامل است) و همچنین کلیه نوارهای مربوط به سخنرانی ها و کنفرانس های شادروان شریعتی به اروپا برده شده است و به همت دانشجویان جوان و اهل تحقیق و علاقمند و همچنین با همکاری احسان شریعتی فرزند شاد روان دکتر کلیه این متون به صورت علمی پیراسته و مدون شده و به زیر چاپ رفته است تا مجموعه آثار این متفکر بزرگ به صورت صحیح و کامل در اختیار علاقه مندان و معتقدان قرار گیرد.

 

شریعتی؛ ستاره‌ی درخشان تجدید حیات بنای اسلامی | کاظم سامی (مجموعه چند سخنرانی در دانشگاه تهران به مناسبت روز شریعتی ـ ۱۳۵۸)

شریعتی؛ ستاره‌ی درخشان تجدید حیات بنای اسلامی

کاظم سامی
منبع: مجموعه چند سخنرانی در دانشگاه تهران به مناسبت روز شریعتی
تاریخ: اردیبهشت ۱۳۵۸

 

بنگر … بلندی عظیم و پروقار فریادت را

تجسم سخنانت را ….

انسان ایده‌آلت را ….

امام امتت را ….

در قامت رشید «روح خدا»

 

بعد از سخنان مجاهد سترگ، طالقانی و استاد بزرگ من و ما، شریعتی و سخنان برادر مجاهدم درباره ویژگی‌های شخصیت برادر شهیدمان دکتر شریعتی و بعد از خستگی شما در این مدت توقف، در این خانهٔ دانش، جایی برای صحبت باقی نیست. بخصوص که من در مقدمهٔ صحبت برادر مجاهد دیگری صحبت می‌کنم که حق صحبت با او خواهد بود، من را خواهید بخشید اگر کوتاه به شما تصدیع می‌دهم و اصلاً دیگر جای صحبتی نیست. صحبت از شخصیت دکتر شریعتی بطور مجرد، از نظر من و از نظر خود او که هر وقت راجع به شخصیت‌ها و قهرمان‌ها و مجاهدان صحبت می‌کرد، بطور مجرد مطرح نیست. اصلاً دکتر شریعتی بعنوان یک شخص و یک شخصیت مطرح نیست، دکتر شریعتی در مکتب مطرح است، دکتر شریعتی، آن‌طور که بما آموخت و آن‌طوری‌که در مسیر گفته‌ها و نوشته‌های او پیدا کرده‌اید و پیدا کرده‌ایم همیشه قهرمانان را در قالب مکتب و ایدئولوژی به ما معرفی کرده است.

(بیشتر…)

شریعتی مکتبی نو در ایران به‌وجود آورد | آیت‌الله سید محمود طالقانی (دانشگاه تهران ـ اردیبهشت ۱۳۵۸)

شریعتی مکتبی نو در ایران به‌وجود آورد

آیت‌الله سید محمود طالقانی
منبع: مجموعه چند سخنرانی در دانشگاه تهران
تاریخ: اردیبهشت ۱۳۵۸

 

متن سخنرانی آیت‌الله طالقانی در مراسم دومین سالگرد هجرت شریعتی در دانشگاه تهران:

(بیشتر…)

ویژه نامه سومین سالگرد شهادت دکتر شریعتی (مجله اتحاد جوان ـ ۲۴ خرداد ۱۳۵۹)

ویژه‌نامه‌ی سالگرد شهادت دکتر شریعتی

منبع: مجله‌ی اتحاد جوان (شماره‌ی ۲۸)

تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۳۵۹

ویژه نامه اتحاد جوان در سومین سالمرگ شریعتی منتشر شده است

 

اتحاد جوان pdf

شریعتی معلم انقلاب | احمد تمیم (جوانان امروز ـ خرداد ۱۳۵۹)

178

شریعتی معلم انقلاب

منبع: مجله جوانان امروز

تاریخ: ۱۹ خرداد ۱۳۵۹

مجله جوانان امروز یادداشت کوتاهی از شریعتی با نام «آزادی خجسته آزادی» و مقاله‌ای از احمد تمیم داری تحت عنوان «شریعتی معلم انقلاب» و گزارش کوتاهی از زندگی شریعتی به چاپ رسانده‌است.

 

جوانان امروزPDF

بیانیه‌ی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به‌ مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت شریعتی (خرداد ۱۳۵۹)

بیانیه‌ی شماره ۶۶ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بمناسبت گرامیداشت سالروز شهادت معلم شهید دکتر علی شریعتی

خرداد ۱۳۵۹

بسم الله الرحمن الرحیم

… و من یخرج من بیته مهاجراً الی الله و رسوله ثم یدرک الموت فقد وقع اجره اعلی الله …

(نساء ـ ۱۰۰)

اکنون در آستانه‌ی سومین سالروز شهادت مردی ایستاده‌ایم که خود کاشف عظمت هجرت در تعالی انسان و رشد تمدن‌ها بود. شهیدی که زیباترین و پرمحتوی‌ترین عبارات را درباره‌ی «هجرت» و «شهادت» به فرهنگ اسلام عرضه کرد و خود در هجرت به شهادت رسید.

این شهید اندیشمند، وقتی بار سنگین خفقان شاهنشاهی حرکتش را در بند کشید، خویش را به ناچار از خروش افتاده نپسندید و همچنان که خود گفته بود «سلاح عظیم و دگرگون‌کننده‌ی هجرت را بر شانه‌ گذارد و «مهاجراً الی‌الله» رفت تا «مرحله‌ی تازه‌ای» را آغاز نماید».

نقش شریعتی در جامعه‌ی ستم‌زده‌ی ایران و خدماتش به اسلام چه در زمان حیات و چه پس از شهادتش در غربت مورد بحث و بررسی‌های یک جانبه‌ی فراوان و متضادی قرار گرفته است. بسیار کسان و گروه‌ها با «بت» درست کردن از این دانشمند متعهد به اسلام و ایثارگر به امت اسلامی، خواستند تا مقاصد سوء خویش را زیر نام بلند او به صحنه کشانند و با بهره‌گیری مغرضانه از برخی گفتارها و اندیشه‌های وی بر خود «قبای سبز سلامت» بپوشانند. اشخاص و اقشار دیگری نیز به دلیل ذهن کور و متعصب جاهلانه‌ی خود و حتی به تحریک و حمایت ساواک به ویرانی وی کمر بستند و در این راه از هیچ دروغ و تهمت و فحش و دغلکاری کوتاهی ننمودند. جالب آن که در این جناح از چپ ماتریالیست تا ساواکی گرفته و از مردم عامی تا بعضی افراد روحانی‌نما و همچنین روشنفکران متجدد و غربی با هم و هم جهت بودند.

(بیشتر…)

«یاد و یادآوران»؛ دکتر علی شریعتی (اطلاعات هفتگی ـ اسفند ۱۳۵۷)

173

 

یاد و یاد آوران

منبع: اطلاعات هفتگی

تاریخ: اسفند ۱۳۵۷

مجله اطلاعات هفتگی در شماره ۱۹۲۶ با چاپ بخشی از مقاله‌ «یاد و یادآوران» اثر شریعتی وعده داده است که طی شماره‌های آتی بقیه آن را به چاپ خواهد رساند.

 

اطلاعات هفتگی.pdf