مراسم بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی (یزد ـ ۱۰ خرداد ۱۳۷۹)
گزارشی از مراسم «شریعتی و اصلاحطلبی اصولی»
منبع: مجلهی دانشجویی کاریز
تاریخ: ۱۳۷۹
مراسم نکوداشت بیست و سومین سالگرد شهادت دکتر علی شریعتی، در روز ۱۰ خرداد ۷۹ در تالار شهید پاکنژاد یزد با سخنرانی آقایان تقی رحمانی و کیارش پارسا و با حضور اساتید، دانشجویان، مسؤولین و دیگر علاقهمندان برگزار شد.
این برنامه که به همت علاقهمندان افکار و آثار آن معلم شهید و با همکاری انجمن توسعه اسلامی دانشگاه یزد (علیرغم مخالفتها و کارشکنیهای بعضی مسؤولین) برگزار میشد، با قرائت چند آیه از قرآن کریم در ساعت بیست شروع شد و با سخنرانی آقایان تقی رحمانی (نویسنده، محقق و عضو دفتر پژوهشهای فرهنگی دکتر شریعتی ) و کیارش پارسا (محقق و استاد دانشگاه) ادامه یافت.
آقای رحمانی در سخنانی تحت عنوان «شریعتی» و «اصلاحطلبی اصولی» به روند اصلاحات کنونی اشاره کردند و مراحل مختلف انجام اصلاحات (مفهوم سازی، بسترسازی و مدل سازی) را برشمردند و به نسبت شریعتی با اصلاحات پرداختند. وی همچنین انواع تحول را از دیدگاه شریعتی بیان کرده و موضع او که همان اصلاح اصولی است را تشریح نمودند.
آقای پارسا نیز در صحبتهایی تحت عنوان «توسعه از منظر شریعتی» به ارکان توسعه در غرب که همان عقلانیت، فردیت، قدرت و منفعت است و نقد دکتر شریعتی بر این ذهنیت انسان توسعهیافته و انسان مدرن، اشاره کردند و سپس به «اومانیسم» و «پروتستانیسم» به عنوان دو عنصر اصلی در تمدن جدید غرب پرداختند. وی سپس توسعه از منظر شریعتی که عمدتاً همان توسعهی فرهنگی است را تشریح کردند و بر توسعه بر مبنای فرهنگ این جامعه تأکید و بحث «بازگشت به خویشتن» شریعتی را بر همین اساس ارزیابی نمودند۱
بعد از سخنرانیها، برنامه پرسش و پاسخ با حضور سخنرانان انجام شد و در مدت برگزاری مراسم نیز نمایشگاه آثار دکتر شریعتی (کتاب و نوار) برقرار بود.
لازم به ذکر است امسال سومین سالی است که یاد و خاطرهی دکتر علی شریعتی، از طرف علاقهمندان به آن معلم شهید در دانشگاه یزد گرامی داشته میشود. جمعی از دانشجویان با کمترین امکانات، از طریق انتشار یادنامه، برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ، برگزاری نمایشگاه و … سعی در گرامیداشت آن شخصیت کمنظیر تاریخ ایران و نشر افکار و آثار او دارند. برنامههای بیست و سومین سالگرد شهادت دکتر شریعتی زیر نظر «کمیته نکوداشت سالگرد شهادت شریعتی» و با همکاری انجمن توسعه اسلامی دانشگاه یزد برگزار گردید.
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی (حسینیه ارشاد – خرداد ۱۳۷۹)
-شریعتی و تغییرات اجتماعی
-گفتمان شریعتی، گفتمان خودآگاهی
-آگاهی و اصالت انسان
در سال ۱۳۷۹مراسم ها و همایش های متعدد و سراسری و از سوی طیف های متعدد سیاسی و فرهنگی به مناسبت بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی برگزار می شود. از نیروهای ملی مذهبی گرفته تا انجمن های اسلامی دانشگاهها و نیز جبهه مشارکت.
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی (دانشکده فنی دانشگاه تهران – خرداد ۱۳۷۹)
شریعتی و احیای تفکر دینی
دانکده فنی دانشگاه تهران:
سمیناری دو روزه تحت عنوان « شریعتی و احیای تفکر دینی» از سوی انجمن اسلامی دانشجویان فنی دانشگاه تهران در تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران، برگزار می شود. در روز اول این مراسم آقایان: مصطفی ملکیان، هاشم آقاجری و حجه الاسلام فاضل میبدی، و نیز میزگردی با حضور حجه الاسلام محسن کدیور، آقای رضا علیجانی و حجه الاسلام غرویان سخن می گویند.
سخنرانان روز دوم این سمینار عبارتند از : فخرالدین حجازی، عبدالکریم سروش، آیت الله صالحی نحف آبادی، زهرا رهنورد. در روز دوم این سمینار نیز میزگردی با حضور آقایان تقی رحمانی، حجه الاسلام پارسانیا، جواد کاشی برگزار می شود. این مراسم با پخش فیلم و اجرای موسیقی توسط حسین زمان به پایان می رسد. (روزنامه های بهار- چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۷۹)
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی (دانشگاه خواجه نصیر – خرداد ۱۳۷۹)
شریعتی و اندیشه اصلاح طلبی
دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی:
سمیناری تحت عنوان «شریعتی و اندیشه اصلاح طلبی» از سوی انجمن اسلامی و کمیته دانشجویی شاخه جوانان جبهه مشارکت دانشگاه خواجه نصیر طوسی در این دانشگاه برقرار می شود. در این مراسم که با حضور دو تن از مشاوران رییس جمهوری دکتر محمد رضا تاجیک و دکتر هادی خانیکی برگزار می شود. علاوه بر این دو تن، دکتر حاتم قادری نیز سخنرانی می کند . این مراسم با پیام آقای سعید حجاریان اففتاح می شود که در آن از ضرورت نقد و از صافی گذراندن آثار شریعتی سخن می گوید و اینکه:«باید اندیشه وی را از فیلتر گذراند تا به صورت بهداشتی در اختیار نسل آینده کشور قرار گیرد.» متن این پیام عبارت است از:
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی ( فردوسی مشهد – خرداد ۱۳۷۹)
همایش باز اندیشی اندیشه های شریعتی
مشهد-دانشگاه فردوسی
سمینار «باز اندیشی اندیشه های شریعتی »با حضور اندیشمندانن داخلی و خارجی در مشهد طی روزهای ۲۰ و ۲۱ مهرماه ۱۳۷۹بدر دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه روند تجلیل از مفاخر علمی دانشگاه مشهد، با همکاری معاونت فرهنگی-اجتماعی وزارت علوم و جهاد دانشگاهی مشهد برگزار می شود. بنا بر گفته دکتر عبدالله رادمرد:« تعداد زیادی مقاله از سوی صاحبنظران خارجی برای دفتر همایش ارسال شده که از میان آنها مقاله های ارسالی از سوی «روژه گارودی » از فرانسه، ساشادینا و کورزمن از آمریکا، عماد بازی، از استرالیا و راشدالغنوشی از انگلستان قابل توجه است. دکتر رادمرد، اعضای کمیته علمی این همایش را دکتر هاشم آغاجری، دکتر حسین رزمجو، دکتر هادی خانیکی، دکتر نجفقلی حبیبی و خانم زهرا رهنورد معرفی کرد.
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی ( دانشگاه تربیت معلم کرج – خرداد ۱۳۷۹)
شریعتی، اصلاح گر انقلابی
بیان ۳۰ خرداد ۱۳۷۹
کرج- دانشگاه تربیت معلم
دکتر تاجیک، مشاور رئیس جمهور و استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در دانشگاه تربیت معلم کرج سخنرانی اصلی مراسم بزرگداشت شریعتی است. عنوان سخنرانی او در این نشست :«شریعتی، اصلاح گر انقلابی » است. بخشی از این سخنرانی چنین است:
بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی ( مزینان- خرداد ۱۳۷۹)
شریعتی، نیاز دیروز و امروز ما
مزینان
در این مراسم که به مناسبت بیست و سومین سالگرد شهادت شریعتی در روستای مزینان و به دعوت مردم انجام می شود، دکتر معین وزیر علوم سخنرانی می کند. این سخنرانی با عنوان «شریعتی، نیاز دیروز و امروز ما» در حضور جمع کثیری از مردمان روستا و جمعیتی که از سبزوار و مشهد آمده بودند ایراد گردید. (بهار- ۱۹ تیر ۱۳۷۹)