Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages


مراسم «آیین روشنگری» (دانشکده فنی دانشگاه تهران ـ ۱۰ و ۱۱ آذر ۱۳۹۳)

مراسم «آیین روشنگری»

به مناسبت هشتادمین سالروز تولد  علی شریعتی
مکان: تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران
زمان: ۱۰ و ۱۱ آذر ۱۳۹۳

 

به مناسبت هشتادمین سالروز تولد علی شریعتی و نیز در آستانه شانزدهم آذر انجمن اسلامی دانشجویان فنی دانشگاه تهران مراسمی تحت عنوان «آیین روشنگری»  و در دو روز پیاپی برگزار کردند. همزمان با برگزاری همایش ، نمایشگاهی از عکس ها و کتاب های شریعتی نیز در دانشکده فنی برپا بود.  این مراسم بزرگداشت شامل سخنرانی  های سوسن شریعتی ، مقصود فراستخواه  و آرمان ذاکری  بود و نیز مناظره ای با عنوان «کارنامه اجتماعی-سیاسی دین در ایران» با شرکت آقایان حسن محدثی جامعه شناس و معرفت شناس دین و حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا محقق و سردبیر مجله ذهن بود. عناوین سخنرانی های طرح شده در این بزرگداشت عبارت بودند از:

مقصود فراستخواه: «چرخش های اخلاقی در ایران و مسئولیت روشنفکر»

سوسن شریعتی: «شریعتی و خویشتن های موازی: در میانه خاطره و امید»

آرمان ذاکری: «مذهب علیه مذهب، چرا اکنون؟»

مناظره حسن محدثی و حجت الاسلام قائمی نیا:«کارنامه اجتماعی-سیاسی دین در ایران»

در روز دوم به جز پخش فیلم مستند و مناظره پوران شریعت رضوی  نیز در پایان مراسم سخن گفت. به گزارش روزنامه شرق پوران شریعت رضوی با بغضی در گلو و سکوت سالنی مملو از جمعیت، خاطرات سال های دور را از دانشکده ی 80 ساله ای که همسن خود او است، تعریف می کند و از سیاست یک بام و دو هوا در برگزاری مراسم روز دانشجو می گوید. شریعت رضوی  از دیگر شهدای راه ازادی و عدالت  در ایران هم نام برد. با آنکه دکترای ادبیات را همزمان با فرصت مطالعاتی  شریعتی از دانشگاه سوربن گرفت، اما هم  پیش از انقلاب و هم پس از آن ممنوع التدریس بود. از محدودیت چاپ کتاب های شریعتی گفت و به تلاش های  زنده یاد مجید شریف اشاره کرد. از کتاب هایی گفت که هیچ گاه مجوز چاپ  نگرفتند. پس از بازنشستگی اجباری در سال 1363 در زیرمین خانه به چاپ کتاب های شریعتی و پس از آن تاسیس بنیاد فرهنگی علی شریعتی پرداخت و تلاش کرد آثار شریعتی بدون تحریف به دست مخاطبان برسد. به خاطرات آشنایی و خواستگاری علی شریعتی در 65 سال پیش که می رسد فضای جلسه تغییر می کند و صدای خنده و قهقهه بلند می شود. از «خاطرخواهی» علی شریعتی در دانشکده مشهد و جواب سربالا به او و معطل نگه داشتن او تا دو سال می گوید. از بی نظمی، شلختگی و تنبلی شریعتی می گوید و شیرینی های خرابی که روز مراسم عقد خریده و چند نفر را مسموم و روانه بیمارستان کرده . شاید این خاطرات که شبیه آن را بیش از این در کتاب « طرحی از یک زندگی»خوانده بودیم از همه برای سوسن شریعتی شیرین تر بود که با لبخند به سخنان مادر گوش می داد.

قدردانی از پوران شریعت رضوی با اهدای لوح و پیام انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی که برگزار کننده این مراسم بود به پایان رسید.

 

روزنامه شرق در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۹۳ گزارش کاملی از این مراسم در صفحات اندیشه خود به چاپ رسانده که می‌توانید فایل پی‌دی‌اف آن را از این‌جا دریافت کنید.

تصاویر مراسم:



≡   برچسب‌ها
نویسنده : اپراتور سایت تاریخ ارسال : مارس 29, 2020 614 بازدید       [facebook]